Απαγόρευση των πτήσεων ιδιωτικών αεροσκαφών
- Advertisement -

Την άμεση απαγόρευση των πτήσεων ιδιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο νέων περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού.

Όπως ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπάρχει έντονη ανησυχία στους κατοίκους των νησιών για την διασπορά του ιού, γι’ αυτό και στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας θα απαγορευτούν οι ιδιωτικές πτήσεις αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

Υπενθυμίζεται ότι τρεις δήμαρχοι των νησιών των Βορείων Σποράδων είχαν ζητήσει αυστηρή τήρηση των απαγορεύσεων για την μετακίνηση πολιτών -ίσως και την απόλυτη απαγόρευση- ενόψει της περιόδου του Πάσχα. Είχαν αιτηθεί ακόμη να απαγορευθεί η ακτοπλοϊκή μετακίνηση μη μόνιμων κατοίκων και οι νησιώτες που μεταβαίνουν στον Βόλο, στην Αθήνα ή σε κάποιο άλλο αστικό κέντρο για διεκπεραίωση υποχρεώσεών τους, μόλις επιστρέφουν στο νησί τους να μπαίνουν σε υποχρεωτική 14ήμερη καραντίνα.

Την κοινή επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς υπογράφουν οι δήμαρχοι Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, Σκοπέλου, Σταμάτης Περίσης και Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του Ν. Χαρδαλιά (01/04/20) και παρακάτω μάθετε όσα ισχύουν για τις πτήσεις εσωτερικού:

Aegean Airlines: Τώρα οι αγαπημένοι σας φίλοι ταξιδεύουν με 50% έκπτωση!

Όσα ισχύουν για τις πτήσεις εσωτερικού!

Στο πλαίσιο των μέτρων της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού στην Ελλάδα, εκτός από την απαγόρευση πολλών πτήσεων στο εξωτερικό, υπάρχουν περιορισμοί και στις πτήσεις εσωτερικού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΚΥΑ (υπ’ αριθμ. Δ1α/Γ.Π. οικ 20036/22-3-2020, ΦΕΚ Β 986/20) επισημαίνεται ότι η αεροπορική μεταφορά πολιτών εντός της Ελληνικής Επικράτειας υπόκειται στους όρους και προϋποθέσεις που αναφέρονται στην υπόψη ΚΥΑ.

Από τα περιοριστικά μέτρα εξαιρούνται μετακινήσεις των πολιτών για την εξυπηρέτηση ζωτικών, προσωπικών ή επαγγελματικών αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο και οι οποίες επιτρέπονται συγκεκριμένα για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους:

  1. Μετάβαση για επαγγελματικούς λόγους με υποχρεωτική βεβαίωση εργοδότη τύπου Α.
  2. Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας με υποχρεωτική Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης, που λαμβάνεται ατελώς από τον ιστότοπο www.aade.gr, ή αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1.
Ξεκινούν πάλι από αύριο, 3 Σεπτεμβρίου οι απευθείας πτήσεις Πεκίνο - Αθήνα

Ο πολίτης για την κατ’ εξαίρεση αεροπορική του μετακίνηση θα πρέπει να εξασφαλίσει τα προβλεπόμενα από την παρ. 3 του άρθρου πρώτου της υπόψη ΚΥΑ  υπ’ αριθμ. Δ1α/Γ.Π. οικ 20036/22-3-2020 (ΦΕΚ Β 986/20), ήτοι:

Να φέρει υποχρεωτικά μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς και βεβαίωση κίνησης, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Οι βεβαιώσεις μπορούν να λαμβάνονται:

  • από την ηλεκτρονική σελίδα forma.gov.gr και να συμπληρώνονται από τον πολίτη
  • ή να χορηγούνται μέσω δωρεάν τηλεπικοινωνιακού μηνύματος (sms) στον ειδικό αριθμό 13033 απευθείας στο κινητό τηλέφωνο του ενδιαφερομένου
  • ή να αντιγράφονται έντυπα ή ιδιογράφως κατά το περιεχόμενο του οικείου υποδείγματος που αναρτάται στον ιστότοπο forma.gov.gr.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ