Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024
21.7 C
Athens
ΑρχικήTravel TipsΚορονοϊός: Μπάνιο με ασφάλεια! Πισίνα ή θάλασσα;

Κορονοϊός: Μπάνιο με ασφάλεια! Πισίνα ή θάλασσα;

Το καλοκαίρι πλησιάζει,α περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού αρχίζουν και μειώνονται, και έτσι πολλοί είναι αυτοί που σκέφτονται τα καλοκαιρινά μπάνια. Που μπορούμε, όμως, να κάνουμε μπάνιο με ασφάλεια; Στην πισίνα ή στη θάλασσα;

Στην ελάφρυνση των μέτρων εντάσσονται και τα καλοκαιρινά μπάνια που τόσο λατρεύουμε σαν λαός. Τα μετρά που δεν επιτρέπουν καθόλου το μπάνιο αναμένεται να αρθούν, ωστόσο θα εφαρμοστού νέοι κανόνες για την προστασία των λουόμενων.

- Advertisement -

Και φτάνουμε μετά στο εξής ερώτημα… Που μπορούμε να μπάνιο με περισσότερη ασφάλεια; Στη θάλασσα ή στην πισίνα. Εδώ ερχόμαστε να σας πούμε πως, προς το παρόν, δεν υπάρχει μια κατηγορηματική και σίγουρη απάντηση. Κινδύνους, ωστόσο, κρύβουν και οι ξαπλώστρες και η άμμος!

Πισίνα ή θάλασσα;

Το δεδομένο είναι πως η πισίνα (ότι νερό και αν έχει) αποτελεί την ασφαλέστερη επιλογή, καθώς σύμφωνα με τα κέντρα λοιμώξεων όλες οι χλωριωμένες πηγές νερού δεν ελλοχεύουν κίνδυνο μόλυνσης, καθώς το χλώριο απενεργοποιεί τον ιό, διασπώντας το περίβλημά του.

Όσον αφορά την θάλασσα τώρα, το απλό νερό μπορεί να μεταφέρει τα ιικά σωματίδια, όμως υπάρχει μία σοβαρή παράμετρος που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική. Αυτή έχει να κάνει με τον όγκο του νερού. Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι λόγω του μεγάλου όγκου του νερού, υπάρχει εξίσου μεγάλη αραίωση των ιικών σωματιδίων που κατά πάσα πιθανότητα αφαιρούν την ικανότητά του να μολύνει κάποιον.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο κύριος κίνδυνος μόλυνσης είναι μεγαλύτερος λόγω του συνωστισμού και της μη τήρησης των αποστάσεων, αφού όπως αναφέρουν οι ειδικοί η μετάδοση του κορονοϊού γίνεται μέσω του αναπνευστικού συστήματος.

Για μια σίγουρη απάντηση, ωστόσο, θα περιμένουμε να μιλήσουν οι ειδικοί, μέσω τις εκτίμησης των στοιχείων που έχουν στα χέρια τους, κάτι που αναμένεται να γίνει στο άμεσο μέλλον.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,275LikesΚάντε Like
88,270 FollowersΑκολουθήστε
172,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ