Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
22.3 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΚορονοϊός: Οι ευρωπαϊκές χώρες που σταματούν να δέχονται ταξιδιώτες και επισκέπτες

Κορονοϊός: Οι ευρωπαϊκές χώρες που σταματούν να δέχονται ταξιδιώτες και επισκέπτες

Ο κορονοϊός αναγκάζει όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες να κλείνουν τα σύνορά τους και να σταματούν να δέχονται ταξιδιώτες και επισκέπτες, ώστε να προστατευθούν από την ραγδαία εξάπλωση του ιού.

Ιταλία

Η Ιταλία, η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που μπήκε σε καραντίνα έχει πάρει πολύ αυστηρά μέτρα μέχρι και στην κυκλοφορία των πολιτών στους δρόμους. Έχουν ακυρωθεί όλες οι μεταφορές (πχ αεροπορικές, ακτοπλοϊκές) από/προς άλλες χώρες.

- Advertisement -

Ισπανία

Και η Ισπανία έκλεισε τα σύνορά της και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ενημερώνει ότι από σήμερα 15 Μαρτίου 2020 και ώρα 24:00 το βράδυ έως τις 29 Μαρτίου 2020 και ώρα 24:00 το βράδυ αναστέλλονται όλες οι πτήσεις, μεταφοράς επιβατών, από και προς τα αεροδρόμια της Ισπανίας. H Ryanair εξέδωσε νέα ότι περιορίζει τις πτήσεις από/προς Ισπανία. Η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων που ισχύει από Ελλάδα προς και από Ισπανία εξαιρούνται οι εμπορευματικές (Cargo), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος πτήσεις (sanitary) και οι ferry flights (επιστροφή αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του).

Νορβηγία

Νορβηγοί και ξένοι που ζουν ή επισκέπτονται τη Νορβηγία θα επηρεαστούν από μία δέσμη μέτρων την οποία ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της χώρας -τα πιο δραστικά μέτρα που έχουν ληφθεί εκτός πολεμικής περιόδου για τη Νορβηγία- σε μια προσπάθειά να σταματήσει την εξάπλωση του κορονοϊού. Η χώρα ουσιαστικά κλείνει για δύο εβδομάδες, σε μια προσπάθεια να σταματήσει την ταχεία εξάπλωση του ιού. Από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, όλα τα νορβηγικά αεροδρόμια θα είναι κλειστά για ξένους που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι Νορβηγίας.

Αλβανία

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα ανακοίνωσε ότι από τα μεσάνυχτα της Κυριακής η χώρα κλείνει όλες τις χερσαίες διαβάσεις, με τις χώρες που συνορεύει (Ελλάδα, Μαυροβούνιο, Σκόπια και Κόσοβο). Θα επιτρέπεται μόνο η διακίνηση των εμπορευμάτων.

Σκόπια

Η χώρα αποφάσισε την απαγόρευση εισόδου στην επικράτειά της σε αλλοδαπούς πολίτες που προέρχονται και από χώρες μεσαίου κινδύνου εξάπλωσης του κορονοϊού. Μέχρι το Σάββατο απαγορευόταν η είσοδος μόνο σε αλλοδαπούς που προέρχονται από χώρες υψηλού κινδύνου διάδοσης του κορονοϊού. Σύμφωνα με τον κατάλογο του ΠΟΥ, μεταξύ των χωρών που περιλαμβάνονται σε αυτές, μεσαίου κινδύνου εξάπλωσης του κορονοϊού είναι και η Ελλάδα, κάτι που σημαίνει ότι οι προερχόμενοι από την Ελλάδα δεν θα μπορούν πλέον να εισέρχονται το επόμενο διάστημα στα Σκόπια.

Να υπενθυμίσουμε ότι τέλος έλαβαν και τα ταξίδια μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης για 30 μέρες!

Κύπρος

Όπως ανακοίνωσε η Κυπριακή κυβέρνηση, από τις 15 Μαρτίου, και σε πρώτη φάση για 15 μέρες, επιβάλλεται απαγόρευση εισόδου οποιουδήποτε πολίτη ανεξαρτήτως υπηκοότητας που δεν εμπίπτει σε μια σειρά από τις ακόλουθες κατηγορίες:

  • Κυπριοι πολίτες
  • Νομιμα διαμένοντες στην Κυπριακή Δημοκράτια
  • Ευρωπαιοι που εργαζονται στην Κυπριακή Δημοκρατία
  • Υπηκοοιο που ειναι σε διπλωματική αποστολή στην Κυπριακή Δημοκρταία
  • Μεμονωμένες περιπτώσεις Ευρωπαίων ή τρίτων χωρών με σχετική άδεια που θα πρέπει να εκδοθεί
  • Ευρωπαίοι ή υπηκοοι τρίτων χωρών που φοιτούν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Κυπρο

Επιπλέον, ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης τόνισε ότι το ίδιο μέτρο θα ισχύσει και για τις διελεύσεις μεταξύ ελεύθερων περιοχών και κατεχομένων, με συγκεκριμένες εξαιρέσεις που αφορούν Κύπριους πολίτες, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους και νόμιμα διαμένοντες στις ελεύθερες περιοχές.

Γερμανία

Κλειστά θα είναι από το πρωί της Δευτέρας 16 Μαρτίου στις 08:00 (τοπική ώρα· 09:00 ώρα Ελλάδας) τα σύνορα της Γερμανίας με τη Γαλλία, την Αυστρία, την Ελβετία, τη Δανία και το Λουξεμβούργο, μια άνευ προηγουμένου κίνηση προκειμένου να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Παρά το κλείσιμο των συνόρων, τα εμπορεύματα θα συνεχίσουν να διακινούνται ελεύθερα, προκειμένου να μην διαταραχθεί η τροφοδοσία της αγοράς. «Κλειστά» για τους τουρίστες θα παραμείνουν και τα νησιά της Γερμανίας στη Βόρεια Θάλασσα και στη Βαλτική.

Τσεχία

Η κυβέρνηση της Τσεχίας ανακοίνωσε ότι τα σύνορα της χώρας θα κλείσουν από τη Δευτέρα τόσο για τους ξένους που θέλουν να εισέλθουν στη χώρα όσο και για τους Τσέχους που θέλουν να αναχωρήσουν για το εξωτερικό, προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Οι περιορισμοί αυτοί δεν αφορούν τους ξένους που έχουν μόνιμη άδεια παραμονής ή άδεια παραμονής άνω των 90 ημερών. Επίσης, η διακοπή στις πτήσεις θα ισχύσει όσο διαρκούν τα κυβερνητικά περιοριστικά μέτρα για τα ταξίδια.

Ουκρανία

H Ουκρανία θα κλείσει τα σύνορά της για τους ξένους πολίτες για διάστημα δύο εβδομάδων. Τη ίδια στιγμή συμβούλεψε τους Ουκρανούς να περιορίσουν τα ταξίδια τους στο εξωτερικό, ενώ είπε ότι όσοι Ουκρανοί βρίσκονται σήμερα στο εξωτερικό μπορούν να επιστρέψουν, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι όσοι έμειναν σε χώρες που επλήγησαν από τον κορονοϊό θα πρέπει να περάσουν από τις προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχου. Στην Ουκρανία έχει επιβληθεί καραντίνα μέχρι τις 3 Απριλίου.

Δανία

Η Δανία κλείνει προσωρινά τα σύνορά της για τους υπηκόους ξένων χωρών, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού.
«Σε όλους τους τουρίστες, σε όλα τα ταξίδια, τις διακοπές και σε όλους τους ξένους που δεν μπορούν να αποδείξουν έναν αξιόπιστο λόγο για να εισέλθουν στη Δανία, θα τους απαγορεύεται η είσοδος στα σύνορα της χώρας» δήλωσε η πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν. Το κλείσιμο των συνόρων δεν αφορά τις μεταφορές προϊόντων, όπως τροφίμων, φαρμάκων και βιομηχανικών εξοπλισμών.

Πολωνία

Η Πολωνία απαγορεύει στους ξένους να εισέρχονται στη χώρα, από την Κυριακή 15/03, και θα επιβάλλει καραντίνα διάρκειας 14 ημερών στους πολίτες της που επιστρέφουν από το εξωτερικό, επιχειρώντας να αναχαιτίσει την εξάπλωση του κορονοϊού.

Αυστρία

Η κυβέρνηση της Αυστρίας αναστέλλει τα αεροπορικά ταξίδια με τη Βρετανία, τις Κάτω Χώρες, τη Ρωσία και την Ουκρανία, αφού προηγουμένως είχε αναστείλει τις συνδέσεις με την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ελβετία. Καφετέριες, εστιατόρια, παιδικές χαρές και αθλητικές εγκαταστάσεις κλείνουν, σε συνέχεια της προηγούμενης απόφασης προσωρινής παύσεως λειτουργίας των μη ουσιωδών καταστημάτων, και οι οποιεσδήποτε υπαίθριες συγκεντρώσεις θα διαλύονται και οι πολίτες θα μπορούν να βγαίνουν είτε μόνοι τους, είτε συνοδευόμενοι από τους ανθρώπους με τους οποίους ζουν.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,270LikesΚάντε Like
88,476 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ