παιδια και γονείς τρώνε σε εστιατόριο

Κορονοϊός: Πόσο εύκολα μπορείς να κολλήσεις από μπαρ & εστιατόρια; Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων διεξήγαγε μια νέα έρευνα που δείχνει ότι το φαγητό και το ποτό έξω σε μπαρ και εστιατόρια αποτελούν σημαντικό παράγοντα κινδύνου για να κολλήσει κάποιος κορονοϊό.

Πιο συγκεκριμένα, στην εν λόγω έρευνα συμμετείχαν 314 άτομα που έκαναν το τεστ τον Ιούλιο. Από αυτούς οι 154 ήταν θετικοί, ενώ οι 160 αρνητικοί. Και στις δύο ομάδες ζητήθηκε να αναφέρουν αναλυτικά τι είχαν κάνει το προηγούμενο διάστημα των δύο εβδομάδων πριν κάνουν το τεστ.

Τα αποτελέσματα δείχνουν πόσο εύκολα μπορείς να κολλήσεις κορονοϊό από μπαρ και εστιατόρια, αφού οι συμμετέχοντες στην έρευνα που ήταν θετικοί στον κορωνοϊό είχαν δειπνήσει σε εστιατόριο δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη της ασθένειας από εκείνους που ήταν αρνητικοί στον ιό.

Ο κορονοϊός φαίνεται ότι προτιμά όλους τους χώρους εστίασης, εκεί όπου υπάρχει συνωστισμός, αποτελώντας όπως φαίνεται τα μπαρ και τα εστιατόρια σημαντικούς παράγοντες κινδύνου για να κολλήσει κάποιος. Τι ακριβώς, όμως, φταίει γι’ αυτό; Οι ειδικοί απαντούν πως στους χώρους αυτούς ο κόσμος δεν φοράει σωστά τη μάσκα, μάλιστα οι περισσότεροι δεν τις φοράνε καθόλου, ενώ δύσκολα τηρούνται και οι αποστάσεις ασφαλείας.

Διαβάστε ακόμα:  Θα αλλάξει κανονικά η ώρα σε χειμερινή και πότε;

Ωστόσο, το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στα μπαρ και στα εστιατόρια και όχι στα καταστήματα, το γυμναστήριο, το γραφείο ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τέλος, οι ειδικοί επισημαίνουν πως ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται από το ποτό ή την τροφή, απλώς συστήνουν στον κόσμο που βγαίνει για να διασκεδάσει να φοράει τη μάσκα του και να αποφεύγει μέρη με συνωστισμό. Κατά τα άλλα το φαγητό και το ποτό μπορούμε να το απολαύσουμε, αλλά με προσοχή…

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ