Πορτογαλία άδεια πόλη με μερικό lockdown

Και η Πορτογαλία υιοθετεί ένα μερικό lockdown στο μεγαλύτερο μέρος της, μετά την έξαρτη των κρουσμάτων του κορονοϊού!

Το μεγαλύτερο μέρος της Πορτογαλίας μπήκε από σήμερα σε νέο lockdown, το οποίο είναι μεν λιγότερο αυστηρό σε σχέση με εκείνο της άνοιξης, αλλά η κυβέρνηση μπορεί σύντομα να λάβει πιο δραστικά μέτρα προκειμένου να αναχαιτίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Πορτογαλία μερικό Lockdown

Κορονοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:30 στην Αττική – Τι λένε οι επιδημιολόγοι

Τι θα ισχύσει στην Πορτογαλία

Τα περιοριστικά μέτρα αφορούν 121 από τους 308 δήμους της χώρας, το 70% του πληθυσμού της χώρας των περίπου δέκα εκατομμυρίων κατοίκων και θα παραμείνει σε ισχύ για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Εφόσον είναι εφικτό, η τηλεργασία καθίσταται υποχρεωτική, τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά καθώς και τα καταστήματα και τα εστιατόρια, που πρέπει ωστόσο να κλείνουν πιο νωρίς, όπως και οι πολιτιστικοί χώροι. Ωστόσο, το κοινό στα ποδοσφαιρικά γήπεδα απαγορεύεται.

Πορτογαλία μερικό lockdown άδεια πλατεία
Lisbon, Portugal cityscape at Rossio Square.

Πόρτο: Η μαγευτική πόλη της Πορτογαλίας που θα λατρέψετε!

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας θέλει να διασφαλίσει ότι μπορεί με νόμιμο τρόπο να εφαρμόσει μέτρα περιορισμού, περιλαμβανομένης και της επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο.

- Advertisement -

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ισπανία – Μέχρι τον Μάιο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης!

Η Ισπανία προστέθηκε στον κατάλογο των ευρωπαϊκών χωρών που μπαίνουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και απαγορεύουν την κυκλοφορία σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.Το πρώτο 7μήνο σημειώθηκε κατακόρυφη πτώση της πληρότητας των ξενοδοχείων της Αττικής

Ισπανία Βαρκελώνη νέα μέτρα κορονοϊός

Η Ισπανία, μετά και το τελευταίο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων ημερησίως από τον κορονοϊό καταφεύγει στην απαγόρευση της κυκλοφορίας, αρχικά από τις 23.00 έως τις 06.00, με τις 17 αυτόνομες κοινότητες της χώρας να έχουν τη δυνατότητα να παρατείνουν ή να καθυστερούν κατά μία ώρα την έναρξη ή τη λήξη της, όπως δήλωσε ο Ισπανός πρωθυρουργός.

Ανακαλύψτε μερικά από τα ομορφότερα χωριά της Ισπανίας!

Από αυτό εξαιρούνται τα Κανάρια Νησιά, που παρουσιάζουν χαμηλό επιπολασμό του ιού. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε ότι η χώρα μπαίνει σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης για πάνω από 6 μήνες, ενώ απαγορεύονται και τα ταξίδια μεταξύ των περιφερειών.

Ισπανία νέα μέτρα κορονοϊός αγορά

Τι είναι traffic light που εφαρμόζεται στην ΕΕ για τον κορονοϊό;

Τι προβλέπει η “κατάσταση έκτακτης ανάγκης”

Όπως προβλέπει το Σύνταγμα, η “κατάσταση ανάγκης” θα έχει αρχική διάρκεια 15 ημερών, ενώ συζητιέται η παράτασή της μέχρι τις 9 Μαΐου, εάν το δεχτεί το ισπανικό κοινοβούλιο. Η Ισπανία είναι η πρώτη χώρα της ΕΕ, και η έκτη παγκοσμίως, που πέρασε το 1 εκατομμύριο κρούσματα Covid-19, ενώ ο αριθμός των θανάτων πλησιάζει τους 35.000.

Ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών ευρωπαϊκών χωρών, όπως το Βέλγιο, η Γαλλία και η Σλοβενία, αλλά και ιταλικές περιοχές, που επέβαλαν νυχτερινές απαγορεύσεις κυκλοφορίας, προκειμένου να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές και τον συγχρωτισμό, η Ισπανία κάνει μια ύστατη προσπάθεια να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα του κορονοϊού.Covid-19: Είναι επικίνδυνο τελικά το ταξίδι με το αεροπλάνο;

Ισπανία νέα μέτρα κορονοϊός αξιοθέατα

Κορονοϊός: Η AEGEAN κάνει πιο ασφαλή τα ταξίδια

Ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης υπογράμμισε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης και το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας είναι έκτακτα μέτρα που είναι απαραίτητα λόγω της σοβαρότητας της υγειονομικής κατάστασης και θα αρθούν πριν από την προθεσμία των 6 μηνών, εφόσον το επιτρέψει η εξέλιξη της κατάστασης.

Είναι η δεύτερη φορά που κηρύσσεται η Ισπανία σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης σε εθνικό επίπεδο μετά την αρχή της πανδημίας, έπειτα από μια πρώτη που στόχευε να αναχαιτίσει το πρώτο κύμα και είχε διαρκέσει από τις 15 Μαρτίου έως τις 21 Ιουνίου. Δείτε την Βαρκελώνη… αλλιώς! Video drone αποκαλύπτει πώς είναι η πόλη εν μέσω καραντίνας

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ