αεροπλάνο στο έδαφος

Ο κορονοϊός εμφάνισε μια νέα μετάλλαξη, που εκδηλώθηκε πρωτίστως στην Βρετανία και από εκεί νόσησαν πολίτες και σε άλλες χώρες…

- Advertisement -

Μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης του κορονοϊού στο Ηνωμένο βασίλειο και την προσπάθεια των βρετανικών αρχών να περιορίσουν την εξάπλωσή του, αφαρμόζοντας νέα μέτρα και lockdown, εντοπίζονται σταδιακά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες κρούσματα. Ας τις δούμε αναλυτικά…

μετάλλαξη κορονοϊού κλείσιμο Βρετανίας

Ο νέος κορονοϊός στην Ευρώπη

Σουηδία

Όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές Αρχές το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης του κορονοϊού καταγράφηκε στη Σουηδία. Πρόκειται για άνθρωπο που ταξίδεψε πρόσφατα από την Βρετανία στη Σουηδία.

Ισπανία

Τέσσερα κρούσματα της μετάλλαξης του κορονοϊού εντοπίστηκαν και στην Ισπανία, επίσης από άτομα που έφτασαν πρόσφατα από την Βρετανία ή είχαν στενές επαφές με ταξιδιώτες από τη χώρα αυτή.

Ιρλανδία

Η Ιρλανδία ανακοίνωσε τα Χριστούγεννα ότι στη χώρα καταγράφηκε η ιδιαίτερα μολυσματική μετάλλαξη του νέου κορονοϊού, προχωρώντας παράλληλα σε ταξιδιωτικές απαγορεύσεις από πολλές χώρες του κόσμου.

μετάλλαξη covid λονδίνο

Γερμανία

Μια νέα μετάλλαξη του κορονοϊού εντοπίστηκε και στη Γερμανία. Ένα μολυσμένο άτομο μέχρι στιγμής πέταξε στη Φρανκφούρτη από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου στις 20 Δεκεμβρίου και βρέθηκε θετικό κατά την άφιξή του.

Δανία

Πολλά περιστατικά καταγράφονται στη Δανία, με τον αριθμό να φτάνει τα 33, όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Σέρουμ (SSI), μετά από τεστ για τον κορονοϊό που έγιναν στο διάστημα 14 Νοεμβρίου-14 Δεκεμβρίου.

Ισραήλ

Και στο Ισραήλ εντοπίστηκαν τέσσερα κρούσματα της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού που εμφανίστηκε στην Βρετανία, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για πρόσωπα που επέστρεψαν στο Ισραήλ από την Βρετανία και τα οποία έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Οι νέες οδηγίες για τα ταξίδια στο εξωτερικό 

Οι νέες οδηγίες του CDC κατά την επιστροφή από αεροπορικά ταξίδια στο εξωτερικό αφορούν όχι ακριβώς στον όρο “καραντίνα” κατά την επιστροφή από το εξωτερικό αλλά στο γεγονός ότι ο ταξιδιώτης οφείλει να παραμένει στο σπίτι του για  μια εβδομάδα μετά το ταξίδι,  ανεξαρτήτως προορισμού.

επιστροφή από εξωτερικό σε αεροδρόμιο

Το τεστ πριν και μετά το ταξίδι μπορεί επίσης να μειώσει τη διασπορά του κορονοϊού. Aν και από μόνο του δεν εξαφανίζει τον κίνδυνο, σε συνδυασμό με την παραμονή μιας εβδομάδας στο σπίτι και με την τήρηση των μέτρων ασφαλείας, μπορεί να καταστήσει τα ταξίδια πιο  ασφαλή.  

Για διεθνή ταξίδια, το DCD συστήνει: 

  1. Τεστ 1-3 ημέρες πριν από την πτήση και αν το τεστ είναι θετικό, να  μην πραγματοποιηθεί το ταξίδι  
  2. Τεστ 3-5 ημέρες μετά την πτήση. Παραμονή στο σπίτι για 7 μέρες μετά το ταξίδι, αν το τεστ βγει αρνητικό και απομόνωση και τήρηση των μέτρων αν το τεστ βγει θετικό.
  3. Αν νοσήσει κάποιος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα πρέπει να  αναβάλλει την επιστροφή  του μέχρι το τεστ να είναι αρνητικό.
  4. Αν κάποιος δεν κάνει το τεστ, είναι προτιμότερο να παραμείνει στο σπίτι του για  14 ημέρες  μετά το ταξίδι. 

5 τάσεις στα ταξίδια το 2021 αλλάζουν άρδην τον τρόπο που ταξιδεύουμε! Διαφορετικές από τα συνηθισμένα…

Αεροδρόμιο, επιστροφή από εξωτερικό

Το CDC τονίζει πως ένα αρνητικό τεστ δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε εκτεθεί ή δεν θα παρουσιάσουμε Covid-19, γι’ αυτό είναι  απαραίτητη η χρήση μάσκας, η τήρηση των αποστάσεων, το καλό πλύσιμο των χεριών και η παρακολούθηση της υγείας μας για επικίνδυνα σημάδια όσο ταξιδεύουμε. 

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ