Πάσχα με μέτρα

Μπορεί να άνοιξαν τα καταστήματα και το λιανεμπόριο, ετοιμάζονται να ανοίξουν τα Λύκεια μέχρι τέλος του μήνα και ενδέχεται να επιστραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό αλλά και το άνοιγμα των χιονοδρομικών, ωστόσο φαίνεται πως Πάσχα θα κάνουμε με μέτρα, ενώ τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης μπορεί να ισχύουν για τουλάχιστον άλλο ένα έτος!

Αυτό τουλάχιστον επισήμανε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) κ. Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, λέγοντας συγκεκριμένα πως θα υπάρχουν και το Πάσχα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, ξεκαθαρίζοντας ότι στόχος είναι να έχει εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού μέχρι το τέλος Ιουνίου. 

Όχι ταξίδια, όχι σινεμά: Τι δεν θα μπορούν να κάνουν πια οι αρνητές του εμβολίου…

Βρετανός επιδημιολόγος κάνει λόγο για κοινωνική αποστασιοποίηση ενός έτους

Ο καθηγητής γενετικής επιδημιολογίας του King’s College του Λονδίνου και επικεφαλής της έρευνας Covid Symptom Tracker, Tim Spector, τόνισε ότι η έξοδος από τη πανδημία πιθανόν να γίνει με αργά βήματα και δεν θα είναι απότομη.

πάσχα με lockdown και μέτρα

Ο ίδιος είπε πως θα περάσουμε σε σταδιακή εξομάλυνση της κατάστασης μετά το Πάσχα και προς το καλοκαίρι, η οποία ωστόσο θα διαρκέσει τουλάχιστον άλλο έναν χρόνο με χαμηλά επίπεδα κρουσμάτων, εστίες μόλυνσης που θα επανέρχονται, και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται για τουλάχιστον 1 έτος ακόμα.

“Ταξίδια εκδίκησης”: Τι είναι η νέα τάση στον τουρισμό στη μετά κορονοϊού εποχή;

“Οι άνθρωποι, είπε, δεν θα επιστρέψουν αμέσως στις προηγούμενες πρακτικές τους, και πολλοί πιθανόν να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι και λίγοι θα μετακινούνται. Στα επόμενα 2 χρόνια τουλάχιστον, θα βλέπουμε τον ιό να εμφανίζεται και να εξαφανίζεται και πάλι, όπως ξεσπά κάθε χρόνο μια βαριά γρίπη“, δήλωσε.

Πόσο θα αλλάξει ο ελληνικός τουρισμός μετά τον κορονοϊό;

Ήδη ο τουρισμός έχει πληγεί ανεπανόρθωτα με την πανδημία του κορονοϊού, όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο, με τα δεδομένα να δείχνουν μεγάλες αλλαγές στον τρόπο που οι Έλληνες θα διαχειρίζονται την επόμενη περίοδο τα ταξίδια τους.

ελληνικός τουρισμός ανάκαμψη μετά το Πάσχα που θα γιορταστεί με μέτρα

Σε μια εποχή που τα πάντα αλλάζουν εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, ο τουρισμός στην Ελλάδα αναμένεται να διαφοροποιηθεί τους επόμενους μήνες όσον αφορά στο κλείσιμο δωματίου, στο check-in, στην κράτηση τραπεζιού σε εστιατόριο, στις πτήσεις.

Ποιες θα είναι οι χώρες που θα έχουν ταχύτερη ανάκαμψη στον τουρισμό μετά την πανδημία; Οι 10 πρώτες στη λίστα…

Σύμφωνα με άρθρο της της εφημερίδας Handelsblatt σχετικά με το πώς θα εξελιχθεί στην μετά κορονοϊό εποχή ο ελληνικός τουρισμός στην Ελλάδα, μια χώρα όπου ο τουρισμός έχει μεγάλη οικονομική σημασία, η απάντηση είναι πολύπλοκη.

Στο μέλλον οι κρατήσεις θα γίνονται διαδικτυακά

Πολλά θα αλλάξουν στον ελληνικό τουρισμό σε μια χώρα που στηρίζεται οικονομικά σε αυτόν, με όλα τα στοιχεία να δείχνουν ανάκαμψη από το 2021, αλλά και πάλι πολύ διαφορετικά από ό,τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.Το ελληνικό διαβατήριο στα πιο ισχυρά του κόσμου – Μέσα στην πρώτη 10άδα!Ταξίδι στην εποχή κορονοϊού: Ο διευθύνων σύμβουλος της Booking Holding προειδοποιεί ότι το μέλλον των κρατήσεων θα είναι ακόμα πιο δύσκολο

Πάσχα με μέτρα και αργότερα ανάκαμψη ελληνικός τουρισμός

Ο Γιάννης Ρέτσος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε), ελπίζει σε σταδιακή ανάκαμψη από το 2021 σε περίπτωση που ξεκινήσουν μαζικοί εμβολιασμοί το πρώτο τρίμηνο του χρόνου.

Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση, η οικονομική ανάκαμψη θα είναι περιορισμένη, καθώς υπολογίζεται ότι του χρόνου ο κλάδος θα καταγράψει μόνο το ήμισυ του τζίρου σε σχέση με το 2019, που ήταν μια χρονιά-ρεκόρ.

Οι μελλοντικές τάσεις στο ταξίδι

Σύμφωνα με την έρευνα της εφημερίδας, έτσι όπως παρουσιάζεται στο άρθρο, η εξέλιξη διαγράφεται με μεγάλη σαφήνεια, μέσα από πολλές αλλαγές στα ταξίδια. Για παράδειγμα, οι κρατήσεις, το check-in, το κλείσιμο δωματίου και τραπεζιού στο εστιατόριο, όλα θα γίνονται από το τηλέφωνο ή διαδικτυακά.

Επιπλέον, οι επισκέπτες μελλοντικά θα λαμβάνουν περισσότερο υπόψη τους την σχέση τιμής με τις προσφερόμενες υπηρεσίες, ενώ θα γίνονται λιγότερες κρατήσεις, αλλά η παραμονή σε έναν τόπο θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια, αφού μελλοντικά τα ταξίδια θα γίνουν πιο πολύπλοκα λόγω των μέτρων απόστασης και υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ