Τα μέρη της Αθήνας που πρέπει να έχετε δει

Κορυφαίος προορισμός στον κόσμο αναδεικνύεται η Αθήνα σε έρευνα, που κατατάσσει τις πόλεις με βάση τις αξιολογήσεις των επισκεπτών.

Ειδικότερα, η έρευνα του money.co.uk βρήκε τις πόλεις με τις καλύτερες αξιολογήσεις στα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τα νυχτερινά μαγαζιά και τα πράγματα να κάνει κανείς. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η Αθήνα είναι η καλύτερη πόλη στον κόσμο καθώς το 19,7% των ξενοδοχείων, των εστιατορίων, των νυχτερινών μαγαζιών και των τουριστικών ατραξιόν παίρνουν άριστη αξιολόγηση.

Μάλιστα, η Αθήνα κέρδισε την πρώτη θέση στο κριτήριο των αξιοθέατων, με το 44,1% εξ αυτών να κερδίζουν άριστες αξιολογήσεις. Ο δεύτερος καλύτερος προορισμός του κόσμου είναι η Λισαβόνα, που επίσης «σκοράρει» πολύ καλά στα αξιοθέατα (40%). Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Φλορεντία. Η καλύτερη πόλη στο κριτήριο των ξενοδοχείων είναι το Λος Άντζελες (με την Αθήνα στη δεύτερη θέση) και στα εστιατόρια είναι οι Βρυξέλλες.

Αθήνα- Θησείο

Η Αθήνα η τρίτη ομορφότερη νυχτερινή πόλη του κόσμου σύμφωνα με το Instagram

Η Αθήνα μαζί με το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο αποτελούν τις πιο όμορφες νυχτερινές πόλεις σε όλο τον κόσμο, όπως κατατάσσονται από το Instagram.

Διαβάστε ακόμα:  Lufthansa: Ανακοίνωσε δεύτερο κύμα ακυρώσεων - 3.000 πτήσεις θα ακυρώσει αυτό το καλοκαίρι

Σύμφωνα με έκθεση του Daily Travel News, «βλέποντας τις πιο δημοφιλείς νυχτερινές πόλεις σε όλο τον κόσμο, είναι η ″πόλη της αγάπης″ που αναδεικνύεται ως η Νο1 αγαπημένη μεταξύ των χρηστών της πλατφόρμας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με πάνω από 1.000.000 hashtag σε φωτογραφίες του Παρισιού τη νύχτα. Μετά το Παρίσι ακολουθούν κατά σειρά το Λονδίνο, η Αθήνα, η Ρώμη και η Βαρσοβία».

Θέα στην Ακρόπολη

Οι ευρωπαϊκές πόλεις κυριαρχούν στη σχετική λίστα, με λίγες μόνο εκτός της Γηραιάς Ηπείρου να βρίσκονται στις κορυφαίες, όπως το Ντουμπάι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) με 71.500 hashtags, η Νέα Υόρκη (ΗΠΑ) με 50.000 hashtags και το Τόκιο (Ιαπωνία) με 42.700 hashtags.

Η ελληνική πρωτεύουσα κατέλαβε την τρίτη θέση με 182.000 hashtags.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ