Το Κουνουπέλι και το Κουνουπελάκι Μανωλάδας γειτονεύουν με τη φημισμένη Καλογριά (ή Καλόγρια) και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα. Το Κουνουπελάκι είναι ένας αναξιοποίητος παράδεισος, με το δάσος και την αμμουδιά του να καταλήγουν σε ένα μικρό νησάκι που συνήθως, είναι προσεγγίσιμο με τα πόδια. Στους αμμόλοφους της παραλίας “καταφεύγουν” πολλές φορές γυμνιστές, αλλά και ζευγάρια που θέλουν να καταφύγουν στη φύση για να ζήσουν τον έρωτά τους.

Αποτέλεσμα εικόνας για κουνουπελάκι

Το Κουνουπέλι κατέχει τη θέση της αρχαίας Yρμίνης, που άκμασε κατά τους Προϊστορικούς και πιθανώς τους Πρώιμους Ιστορικούς Χρόνους. Σύμφωνα με μια εκδοχή, ίχνη μυκηναϊκής ακρόπολης που έχουν εντοπιστεί εδώ ανήκουν στην Υρμίνη. Στο λόφο πάνω από το Κουνουπέλι σώζονται ερείπια μεσαιωνικής οχύρωσης, πιθανώς από την περίοδο της Φραγκοκρατίας.

Το χωριό της Πελοποννήσου με το παράξενο όνομα: Είναι χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω από το ομορφότερο πλατανόδασος

Κάποια μυστικά για την «εκρηκτική» Σαντορίνη

Στην περιοχή βρίσκονται και τα λουτρά Υρμίνης, ένα σημαντικό μνημείο της περιοχής, με μια πλούσια δράση τις εποχές που λειτουργούσαν, καθώς τώρα βρίσκονται πλήρως εγκαταλειμμένα. Στη σύγχρονη εποχή ο σεισμός της 8ης Ιουνίου 2008 στην Ανδραβίδα, επέδρασε θετικά στις ιαματικές πηγές της Υρμίνης. Τα συγκεκριμένα λουτρά ξύπνησαν μετά τον σεισμό ενώ το αξιοσημείωτο είναι πως η ανάβλυση των νερών τους είχε σταματήσει με τον μεγάλο σεισμό του 1955.

Μεγάλης σπουδαιότητας είναι και το σπήλαιο που βρίσκεται στα λουτρά, η είσοδος του οποίου βρίσκεται μερικά μέτρα από την θάλασσα και τα ιαματικά νερά της πηγής αναβλύζουν από εκεί.

Κορονοϊός: Δουλειά αγκαλιά με το λάπτοπ, εκεί που σκάει το κύμα! Το εφαρμόζει το Facebook & η Google στους υπαλλήλους τους!

Πηγή: news247.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ