Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024
26.5 C
Athens
ΑρχικήTrip IdeasΞάνθη: Ακολουθήστε μας σε μια απόδραση στη βασίλισσα της Θράκης!

Ξάνθη: Ακολουθήστε μας σε μια απόδραση στη βασίλισσα της Θράκης!

H Ξάνθη διαφορετικά γνωστή ως «Κυρά και Αρχόντισσα της Θράκης» και «Η πόλη µε τα χίλια χρώµατα», είναι πρωτεύουσα της οµώνυµης περιφερειακής ενότητας και χτισµένη στις παρυφές του Αχλαδόβουνου και τη διαρρέει ο ποταµός Κόσυνθος.

Η οµορφιά της είναι έκδηλη παντού αλλά ιδιαίτερα στην Παλιά Πόλη που βρίσκεται στο βόρειο τµήµα της, και αποτελεί τον ιστορικό πυρήνα της. Αρκεί να κάνεις µια βόλτα στα στενά της και θα σε καθηλώσουν τα επιβλητικά, ατµοσφαιρικά αρχοντικά µε τα ζωντανά χρώµατα αλλά και τις φυσικές οµορφιές του θρακιώτικου τοπίου!

- Advertisement -

Η πόλη είναι χτισµένη µετά το 1829. Είναι η χρονιά που µεγάλοι σεισµοί καταστρέφουν πλήρως τον προηγούµενο οικισµό και η πόλη οικοδοµείται πάνω στα ερείπια και µε πυρήνα τις εκκλησίες, που υπήρχαν µάλλον από την εποχή της βυζαντινής Ξάνθειας, όπως ονοµάζοταν από την αρχαιότητα η πόλη της Ξάνθης.

Κάθε αφορµή είναι κατάλληλη για ένα ταξίδι µέχρι την Ξάνθη αλλά ο Μάρτιος είναι σίγουρα η εποχή της καθώς όλη η πόλη «χορεύει» στους ρυθµούς του θρυλικού καρναβαλιού της!

Ρεπορτάζ – κείμενα: Σίσσυ Παστελάκου, Photos: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

Βόλτα στην πλακόστρωτη Παλιά Πόλη της Ξάνθης…

Η όμορφη Παλιά Πόλη της Ξάνθης
Βόλτα στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης

Η Παλιά Πόλη της Ξάνθης θεωρείται ένα ζωντανό υπαίθριο μουσείο, μεταφέροντας τον ταξιδιώτη από το σήμερα στο χθες. Εκεί βρίσκεται και το σπίτι του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Μάνου Χατζιδάκι, το οποίο σήμερα είναι χαρακτηρισμένο ως έργο τέχνης. Πλακόστρωτα σοκάκια και παραδοσιακά σπίτια, ιστορικά νεοκλασικά και μικροί κήποι μας ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή.

Το 1976 ανακηρύχθηκε προστατευόμενος οικισμός και διατήρησε την παραδοσιακή μορφή της. Εκεί, βρίσκεται μεταξύ άλλων και το παλαιό δημαρχείο της πόλης, ένα από τα ωραιότερα κτήρια στον οικισμό. Από τα μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί κάθε επισκέπτης είναι το Λαογραφικό Μουσείο. Ένα ταξίδι στον χρόνο και την παράδοση, μέσα από αντικείμενα, φορεσιές, μουσικά όργανα και κάθε λογής κειμήλια.

Ξάνθη - Η πόλη με τα χίλια χρώματα
Τα χρώματα κυριαρχούν στην πόλη

Ο αληθινός χαρακτήρας της πόλης, αντανακλάται στο σαββατιάτικο παζάρι, ένα από τα must see της πόλης. Πέραν της εμπορικής αξίας του, είναι ο καλύτερος τρόπος να συναναστραφείτε τους ντόπιους και να νιώσετε τον παλμό της πόλης.

Η σύγχρονη πόλη της Ξάνθης προσφέρει πολλές επιλογές για βόλτες, ψώνια και διασκέδαση. Μια πόλη ζωντανή, με καταστήματα, πλατείες, πάρκα, υπέροχα μπαράκια και πολλές προτάσεις κουζίνας, από ταβερνάκια έως φημισμένα εστιατόρια. Πριν φύγετε, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε αλλά και να πάρετε μαζί σας σιροπιαστά γλυκά και τα περίφημα «σουτζούκ-λουκούμ»!

Όσα πρέπει να δείτε – Αξιοθέατα της Ξάνθης

Πλατεία Δημοκρατίας – Κεντρική Πλατεία

Κεντρική πλατεία Ξάνθης
Η Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης

H κεντρική πλατεία αποτελεί ένα ιδιαίτερο αξιοθέατο της Ξάνθης, µια και την τελευταία περίοδο άρχισε να ανακτά την παλιότερη αίγλη της. Σχεδιάστηκε για πρώτη φορά το 1870 και έκτοτε ο σχεδιασµός της µεταβλήθηκε µε πολλές παρεµβάσεις ενώ χαρακτηριστική υπήρξε η κατασκευή, προς τα τέλη της δεκαετίας του 1880, του πύργου ρολογιού της πόλης.

Παλιό Δηµαρχείο

Ξάνθη αξιοθέατα
Το παλιό Δημαρχείο αποτελεί ένα στολίδι για την πόλη

Το Δηµαρχείο µέχρι το 2013 στεγάζονταν στο αρχοντικό ενός Ξανθιώτη καπνέµπορα στην Παλιά Πόλη. Χτίστηκε περίπου το 1880 από τον καπνέµπορο Μωυσή µε ντόπιο ψαµµίτη και γρανίτη από τη Ροδόπη. Εντυπωσιακή είναι η πλούσια εσωτερική διακόσµηση, το διπλό κεντρικό κλιµακοστάσιο καθώς και τα ταβάνια του. Σήµερα η συντήρησή του γίνεται µε διάφορες τεχνικές παρεµβάσεις που σκοπό έχουν να µην αλλοιώσουν την αρχιτεκτονική του οικοδοµήµατος.

Παραδοσιακός οικισµός Σαµακώβ

Οικισμός στην Ξάνθη
Μια κλεφτή ματιά στον παραδοσιακό οικισμό Σαμακώβ

Απέναντι από την παραδοσιακή παλιά Ξάνθη, µε σύνορο τον ποταµό Κόσυνθο, κρυµµένες γωνιές οµορφιάς περιµένουν να τις ανακαλύψουµε. Ο παραδοσιακός οικισµός Σαµακώβ ιδρύθηκε από πρόσφυγες από το Σαµάκοβο (Σιδηροχώρι) της Ανατολικής Θράκης, που έδωσαν το όνοµα της παλιάς τους πατρίδας. Το όνοµα Σαµακώβ υπάρχει και αλλού στα Βαλκάνια και σχετίζεται µε ορυχεία και µεταλλευτικές εργασίες.

Οικία γέννησης Μάνου Χατζιδάκι – Grand Maison

Ξάνθη αξιοθέατα
Πανοραμική άποψη της οικίας γέννησης του Μάνου Χατζιδάκι

Στην Ξάνθη, βρίσκεται το εξαιρετικά αναπαλαιωµένο οίκηµα, γνωστό ως «Le Grand Maison», όπου γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα του παιδιά χρόνια ο µεγάλος συνθέτης Μάνος Χατζιδάκις. Ο ίδιος περιέγραφε τη γενέτειρά του ως «πόλη παραµυθένια και διατηρητέα». Το οίκηµα αποτελεί πλέον στολίδι µεγάλης αξίας για τη Ξάνθη, καθώς αποτυπώνει την κοσµοπολίτικη αντίληψη των αρχών του προηγούµενου αιώνα στην αρχιτεκτονική. Στο κτίσµα θα λειτουργεί πλέον ένας πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης, ανοιχτός για τους πολίτες, όπου θα λαµβάνουν χώρα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώµενα.

Παζάρι Ξάνθης

Παζάρι Ξάνθης - τοπ αξιοθέατα Ξάνθη
Το παζάρι Ξάνθης είναι στα must see κάθε ταξιδιώτη

Η ιστορία του παζαριού της Ξάνθης χάνεται πίσω στα χρόνια της οθωµανικής περιόδου, ενώ αναβιώνει µέσα από διηγήσεις ταξιδιωτών που ξεκινούν από τον 15ο αιώνα. Πλέον θεωρείται ένας από τους σηµαντικότερους υπαίθριους εµπορικούς χώρους στη Βόρεια Ελλάδα, µε χιλιάδες επισκέπτες από τους όµορους νοµούς αλλά και τη γειτονική Βουλγαρία, ενώ πλήθος τουριστών το επιλέγουν για βόλτα. Τα πρωινά του Σαββάτου, στους πάγκους του πολύχρωµου αυτού ψηφιδωτού θα βρούµε κάθε λογής τρόφιµα, αλλά και είδη ένδυσης και οικιακής χρήσης.

Περιοχή Καπναποθηκών

Ξάνθη αξιοθέατα
Οι καπναποθήκες στην Ξάνθη

Η περιοχή των καπναποθηκών αποτελεί σηµαντικό τµήµα της πόλης, συνδεδεµένη άµεσα µε την οικονοµική της ανάπτυξη, αλλά και µέγιστο δείγµα της βιοµηχανικής αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα, µε κτιριακές εγκαταστάσεις µοναδικές για τα ευρωπαϊκά δεδοµένα. Οι καπναποθήκες ήταν χτισµένες στον κάµπο, στα νοτιοανατολικά της Παλιάς Πόλης, διαχωρισµένες από τον υπόλοιπο οικισµό, ενώ σήµερα η περιοχή των βρίσκεται στις παρυφές του κέντρου.

Η οµάδα, η παλιά έδρα και η καινούρια

γήπεδο Ξάνθης

Η Π.Α.Ε. Ξάνθη Α.Ο. είναι το καµάρι της πόλης, η ποδοσφαιρική της οµάδα που ιδρύθηκε το 1967 µε τωρινή έδρα το «Xanthi FC Arena», ευρέως γνωστό και ως γήπεδο Πηγαδίων. Το στάδιο χτίστηκε το 2004 και είναι το νέο γήπεδο του Α.Ο. Ξάνθης, αφού εγκατέλειψε το αντίστοιχο του Α.Ο.Ξ. µέσα στην πόλη.

Το πρώτο επίσηµο παιχνίδι της οµάδας (Α.Ο.Ξ.) στο γήπεδο αυτό, έγινε στις 4/10/1967 (για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης) κόντρα στην Εθνική Ενόπλων Δυνάµεων και το τελευταίο παιχνίδι της Ξάνθης στο γήπεδο του Α.Ο.Ξ. έγινε µε τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης στις 22 Μαϊου 2004 και σκορ 0-1.

Το νέο γήπεδο βρίσκεται κοντά στα Πηγάδια, ένα χωριό 7 χλµ. ανατολικά της Ξάνθης και έχει 3 κερκίδες και συνολική χωρητικότητα περίπου 7.244 θεατών. Ο πρώτος αγώνας σ’ αυτό το γήπεδο ήταν νικηφόρος µε 3-1 επί του Άρη για την 1η αγωνιστική στις 18 Σεπτεµβρίου του 2004 σε µία χρονιά που το τέλος της βρήκε την ξανθιώτικη οµάδα να πανηγυρίζει την έξοδο στο Κύπελλο UEFA. Τα εγκαίνια του γηπέδου έγιναν στις 12 Μαϊου 2005 µε τον παγκόσµιο θρύλο των γηπέδων Πελέ να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων!

Τέµενος Αχριάν

Τέμενος Αχριάν - αξιοθέατα Ξάνθη
Το τέμενος Αχριάν ξεπροβάλει μέσα από τα σπίτια της πόλης

Βρίσκεται στην Παλιά Πόλη στη σηµερινή συνοικία της Ακροπόλεως ή Αχριάν Μαχαλεσί (Ahrian Mahalle). To συγκεκριµένο τζαµί είναι µνηµείο του 16ου αιώνα. Αποτελείται από έναν χώρο, την κεντρική αίθουσα προσευχής και φέρει νεότερο διάκοσµο. Έχει χτιστεί µε πέτρες και ξυλοδεσιές.

Τέµενος Τσινάρ

Το τέµενος που χτίστηκε το 1775, ονοµάστηκε έτσι (²inar) εξαιτίας ενός πλάτανου που βρίσκεται στην είσοδο του. Ο επισκέπτης θα το βρει στο νοτιοανατολικό πεδινό τµήµα της πόλης. Ο µιναρές είναι κατασκευασµένος από λευκό µάρµαρο µε µεγάλη επιµέλεια. Στη βορειοδυτική πλευρά του τζαµιού είναι τοποθετηµένο ένα νεκροταφείο που περιβάλλεται από χαµηλό τοίχο. Ανάµεσα στους τάφους υπάρχουν αυτοί της µητέρας και της κόρης του κτήτορα ενώ απουσιάζει του ίδιου.

Κτήριο «Μουζαφέρ Μπέη»

Ξάνθη αξιοθέατα

To «κονάκι του Μουζαφέρ Μπέη» στην οδό Μάρκου Μπότσαρη 46, στο βορειοανατολικό άκρο της συνοικίας Σούννε, είναι ένα από τα παλιότερα κτήρια της Παλιάς Πόλης που έχουν διασωθεί. Σύµφωνα µε τις πηγές, κατασκευάστηκε το 1848 από µουσουλµάνο κτηµατία της περιοχής και έχει στοιχεία της ντόπιας λαϊκής αρχιτεκτονικής.

Έχει κατασκευαστεί από λιθοδοµή και αποτελείται από ισόγειο και 2 ορόφους, ενώ σχηµατίζει ένα «Π». Διαθέτει µεγάλες σειρές παραθύρων, ενώ τα δωµάτια του, βρίσκονται στους δύο ορόφους γύρω από το µεγάλο κεντρικό χώρο υποδοχής. Το εσωτερικό φέρει σηµαντική γραπτή διακόσµηση, τοιχογραφίες και οροφογραφίες. Το κτήριο προστατεύεται περιµετρικά από τοίχο, ώστε να εµποδίζεται η ορατότητα από τον δρόµο.

Θεµατικό πάρκο Λιµνιό

Πάρκο Ξάνθης
Θεματικό πάρκο Λιμνιό

Στο χώρο του Λιµνιού υπάρχει πλέον ένα εξαιρετικό θεµατικό πάρκο, που προσφέρεται για βόλτα, χαλάρωση και παιχνίδι για τα παιδιά. Είναι ένα θεµατικό πάρκο σε έκταση περίπου 11 στρεµµάτων, που, εκτός της φυσικής οµορφιάς και συνεπώς της ευκαιρίας για διασκέδαση προσφέρει δραστηριότητες για µεγάλους -σύγχρονο αστικό εξοπλισµό για την ψυχαγωγία των πολιτών καθώς και εκτεταµένο ποδηλατικό δίκτυο.

Πολιτιστικές βόλτες στην Ξάνθη

Λαογραφικό Μουσείο

Μουσείο Ξάνθη
Το Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης εξωτερικά

Αποτελεί ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγµατα της τοπικής αρχιτεκτονικής, µε πλούσια εσωτερική διακόσµηση που υπογραµµίζει την αισθητική της εποχής. Στις συλλογές του, βρίσκουµε κρυµµένους θησαυρούς της παράδοσης, όπως εργαλεία, κειµήλια, χειρόγραφα και άλλα αντικείµενα µέσα από τα οποία αντιλαµβανόµαστε την ιστορία της πόλης.

Μουσείο Παραδοσιακής Φορεσιάς του Λυκείου Ελληνίδων

Μουσείο Ξάνθη
Μουσείο Παραδοσιακής Φορεσιάς του Λυκείου Ελληνίδων

Ιδρύθηκε το 2009 και συστεγάζεται µε το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης σε ένα αναπαλαιωµένο νεοκλασικό κτήριο εξαιρετικής αρχιτεκτονικής. Στην πλούσια συλλογή του βρίσκουµε εκθέµατα 34 χρόνων, που έχουν ως σκοπό την ανάδειξη και της παραδοσιακής ελληνικής φορεσιάς, µε έµφαση σ’ αυτή της Θράκης.

Πινακοθήκη Δήµου Ξάνθης

Τέχνη στην Ξάνθη
Έξω από την Πινακοθήκη της Ξάνθης

Αποτελεί ένα από τα παλαιότερα αρχιτεκτονήµατα της πόλης και εξαιρετικό παράδειγµα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Φέρει το όνοµα «Χρήστος Παυλίδης», προς τιµή του ζωγράφου της πόλης Χρήστου Παυλίδη, ο οποίος δώρισε 30 περίπου έργα του για την µελλοντική Πινακοθήκη.

Κατοικίες οικογένειας Μιχάλογλου

Αρχιτεκτονική στην Ξάνθη
Συγκρότηµα κατοικιών οικογένειας Μιχάλογλου

Πρόκειται για ένα συγκρότηµα 4 κατοικιών της δεκαετίας του 1890 που χτίστηκαν από τον Βορειηπειρώτη καπνέµπορο Ιωάννη Μιχάλογλου για τα παιδιά του. Το ύφος είναι εκλεκτικιστικό µάλλον από αγγλικό πρότυπο που ακολούθησε ο ξένος αρχιτέκτονας. Δύο από τα κτίσµατα διαθέτουν στο εσωτερικό ζωγραφικό διάκοσµο των αδελφών Μαλτζή και άλλων καλλιτεχνών.

Οι καλύτερες προτάσεις για φαγητό & καφέ στην Ξάνθη

Ξανθίππη

Ξανθίππη - Εστιατόριο και all day cafe-bar
Η υπέροχη θέα από το χώρο του cafe

Στην «κορυφή» της πόλης, με δυνατό χαρτί την εκπληκτική του θέα, τη θαλπωρή αλλά και την κορυφαία ποιότητά του, το εστιατόριο Ξανθίππη έχει καθιερωθεί από το 1974 σε κλασική αξία! Στον προσεγμένο χώρο του, λειτουργεί από νωρίς το cafe-brasserie, όπου απολαμβάνουμε ποιοτικά ροφήματα και σνακς, ενώ όσο περνάει η ώρα, τη σκυτάλη παίρνει το γευστικό του μενού, προσανατολισμένο στη γνήσια ελληνική παραδοσιακή κουζίνα από ολόφρεσκες τοπικές πρώτες ντόπιων παραγωγών, ενώ δε λείπουν και πιάτα με σύγχρονες αναφορές. Στο ίδιο ύφος κινείται και η πλούσια οινική λίστα του, που απαριθμεί πάνω από 70 ετικέτες τοπικών αλλά και διεθνών αμπελώνων. Highlight το αίθριο, που λειτουργεί τους καλοκαιρινούς μήνες. Kαθημερινά, από τις 09:00, 12:00-00:00 η κουζίνα

Info:
1ο χλμ. Ξάνθης-Σταυρούπολης, Τ. 25410-23627

Παλαιά Πόλις

εστιατόρια στη Ξάνθη

Στα γραφικά δροµάκια της παλιάς πόλης της Ξάνθης, το οµώνυµο εστιατόριο προσφέρει ένα ταξίδι στον κόσµο των γεύσεων! Η σπιτική κουζίνα του µε τις ανατολίτικες λιχουδιές, τα πεντανόστιµα µαγειρευτά και τα ζουµερά κρεατικά, το έχουν αναδείξει σε must στάση για τους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας.

Στην cozy αίθουσά του, µε κύριο το στοιχείο του ξύλου και της πέτρας που συνθέτουν µια φιλόξενη ατµόσφαιρα, πρωταγωνιστούν οι πατροπαράδοτες συνταγές, φτιαγµένες µε τα πιο αγνά υλικά, ενώ η εξαιρετική λίστα τοπικών και βιολογικών κρασιών από ελληνικά οινοποιεία συνοδεύει ιδανικά κάθε γεύµα!

Highlight: Έχει βραβευτεί ανάµεσα στα 100 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας.

Info:
Xασιρτζόγλου 7, T. 2541 068685

Elisso Restaurant

Ξάνθη εστιατόρια

Στο ισόγειο του Elisso Hotel, το wine bar – bistro «Αποθήκη» εκπλήσσει ευχάριστα µε την urban chic αισθητική του και τον ευρύχωρο, ζεστό χώρο του, ο οποίος φιλοξενεί και κοινωνικές εκδηλώσεις. Εναρµονισµένες στην υψηλή αισθητική του είναι και οι γαστρονοµικές επιλογές, προσανατολισµένες στη µεσογειακή δηµιουργική κουζίνα, µε ποικιλία σε ορεκτικά και πιάτα για όλα τα γούστα και ιδιαίτερη έµφαση στα ολόφρεσκα τοπικά και εποχιακά προϊόντα. Το γεύµα σας θα συνοδεύσει ιδανικά ένα ποτήρι κρασί από την πλούσια οινική του λίστα, ή ένα εµπνευσµένο cocktail. Highlight: Ο κήπος, τους καλοκαιρινούς µήνες!

Info:
Βασ. Σοφίας 9, Τ. 25410 84400

Ψωµί και Σοκολάτα

All day αρτοποιείο-cafe-bar, Ξάνθη

Στους λιθόστρωτους δρόµους της παλιάς πόλης της Ξάνθης, συναντάµε ένα πολύ ιδιαίτερο concept: ένα all day αρτοποιείο – cafe bar, που ξεχωρίζει για το αυθεντικό του στυλ! Η επιτυχία του οφείλεται στην άψογη ποιότητα των προϊόντων του αλλά και στο υψηλής αισθητικής ύφος του.

Στον εσωτερικό του χώρο κυριαρχεί η πέτρα και το ξύλο, που δηµιουργούν µια cozy ατµόσφαιρα ιδανική για χαλάρωση. Highlight είναι οι δυο φωτισµένοι πέτρινοι φούρνοι που αποτελούν µέρος της διακόσµησης! Από νωρίς, µας σερβίρει εξαίσιο καφέ, αρωµατικά τσάι και φυσικά τη σοκολάτα µε την απίστευτη ποικιλία της, που φηµίζεται ως η καλύτερη της Ξάνθης, όλα αυτά συνοδεία λαχταριστών, ολόφρεσκων βουτηµάτων, από τον free µπουφέ του µαγαζιού!

Όσο περνάει η ώρα, τα φώτα χαµηλώνουν και τη σκυτάλη παίρνει η ενηµερωµένη µπάρα και η πλούσια wine list, υπό τους ήχους «ψαγµένων» µουσικών επιλογών!

Info:
Χασιρτζόγλου 2, Τ. 25410 23289 & 25410 75366, psomikaisokolata.blogspot.com

Σπιτικό

φούρνος Ξάνθη

Με φήµη που έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Ξάνθη, ο all day φούρνος Σπιτικό ξεχωρίζει για τον ποιοτικό του καφέ και φυσικά τις γευστικές επιλογές του. Αποτελεί την αγαπηµένη στάση για πρωινό, µε µία τεράστια γκάµα από φρέσκες σφολιάτες, κρέπες, χωριάτικες πίτες, λαχταριστά σάντουιτς µε ολόφρεσκα υλικά της επιλογής µας και φυσικά το σήµα-κατατεθέν του, που δεν είναι άλλο από την κλασική, πληθωρική µπουγάτσα!

Πέρα από τις αλµυρές λιχουδιές, διαθέτει και πολλές – ολόγλυκες επιλογές, µε απόλυτο highlight το Choco Kebab, µια παραλλαγή της κρέπας µε σοκολάτα! Φυσικά, στο Σπιτικό µπορούµε να βρούµε φρέσκα επιδόρπια, όλα χειροποίητα από τοπικά υλικά και βέβαια το δηµοφιλές frozen yogurt του, µε πάνω από 20 toppings για αµέτρητους απολαυστικούς συνδυασµούς! Όλα αυτά, σε έναν προσεγµένο χώρο, ο οποίος είναι ανοιχτός καθηµερινά, όλο το 24ωρο!

Extra tip: Λειτουργεί και 24ωρη υπηρεσία delivery.

Info:
Δηµοκρίτου 4, Τ. 25410 66969, Μ. 6985 023966

Τέλος, γνωρίστε τη μοναδική γαστρονομία της Ξάνθης, αλλά μη χάσετε και τις προτάσεις μας για μια υπέροχη διαμονή!

Κι αν θέλετε να τα έχετε όλα αυτά σε ένα μέρος, αποκτήστε με ένα κλικ το Gold Book Of Xanthi 2019!

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,276LikesΚάντε Like
88,287 FollowersΑκολουθήστε
172,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ