ΚΤΕΛ Αττικής: δρομολόγια, αφετηρίες, τιμές

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποφάσισε αλλαγές σε 39 τακτικά δρομολόγια για το ΚΤΕΛ Αττικής με νέες αφετηρίες αλλά και… τιμές! Το Υπουργείο ζήτησε την άμεση υπογραφή σύμβασης εκτέλεσης του καθοριζόμενου συγκοινωνιακού έργου μεταξύ του ΟΑΣΑ Α.Ε. και του ΚΤΕΛ Νομού Αττικής Α.Ε., ώστε να λειτουργήσουν οι νέες αφετηρίες από τα τέλη Μαΐου.

Η µετακίνηση των αφετηριών των ΚΤΕΛ Αττικής από το κέντρο της Αθήνας και ο διαχωρισµός του Λεκανοπεδίου σε πέντε άξονες, µε τη δηµιουργία ισάριθµων αφετηριών κοντά σε σταθµούς µέσων σταθερής τροχιάς (µετρό και ηλεκτρικός σιδηρόδροµος), έχει ως σκοπό να εξασφαλιστεί η διαλειτουργικότητα των ΚΤΕΛ Αττικής με το δίκτυο αστικών συγκοινωνιών της πόλης, αλλά και η αποφόρτιση των κύριων οδικών αξόνων που διέρχονται από το κέντρο της Αθήνας.

Οι νέες τιμές των εισιτηρίων

Οι νέες αλλαγές θα οδηγήσουν σε µειώσεις στις τιµές εισιτηρίων των 39 γραμμών, καθώς αναμένεται να μειωθούν κατά 1,40€ ώστε να μην προκύψει επιβάρυνση για τους επιβάτες που θα χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να φτάσουν στις νέες αφετηρίες. Επίσης, η μείωση προκύπτει και από το µήκος των διαδροµών το οποίο θα συρρικνωθεί και η νέα τιµή θα προκύπτει από αλγόριθµο στον οποίο θα συνυπολογίζεται η καλυπτόµενη χιλιοµετρική απόσταση.

Διαβάστε ακόμα:  Aegean προσφορά: Όλοι οι προορισμοί του εσωτερικού με έκπτωση ως 50%!

Με βάση τη νέα τιµολόγηση που περιλαµβάνεται στις συµβάσεις οι οποίες θα υπογραφούν µεταξύ ΟΑΣΑ και ΚΤΕΛ, οι συχνοί χρήστες των µέσων µαζικής µεταφοράς (εργαζόµενοι, φοιτητές κ.λπ.), οι οποίοι θα προµηθευτούν τη µηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδροµών αξίας 30 ευρώ, εµφανίζονται ωφεληµένοι έως και κατά 24% βάσει των παραδειγµάτων που υπολογίστηκαν µε µετάβαση και επιστροφή στο πλαίσιο διερεύνησης των επιπτώσεων της τιµολογιακής πολιτικής από την οµάδα εργασίας του ΟΑΣΑ. Έτσι, µεταξύ άλλων, προτάθηκε η µείωση της τιµής εισιτηρίου του ΚΤΕΛ Μαραθώνα από τα 4,1€ στα 3,3€, του ΚΤΕΛ Ραφήνας από τα 2,6€ στο 1,8€, του ΚΤΕΛ Αναβύσσου από τα 5,1€ στα 3,7 ευρώ€ και του ΚΤΕΛ Μεγάρων από 4,1€ στα 3,9€.

Δείτε ποια είναι τα 39 δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αττικής που επηρεάζονται!

Διαβάστε επίσης:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ