Κυπαρίσσι Λακωνίας, το χωριό που θυμίζει νησί

Η Ελλάδα κερδίζει κάθε επισκέπτη που θα έχει την τύχη να γνωρίσει τις ομορφιές της, τα μυστικά της, την ιστορία, την γαστρονομία της και όχι μόνο. Πλήθος μαγευτικών τόπων που δεν θα πιστεύατε πως βρίσκονται τόσο κοντά σας, περιμένουν να τους ανακαλύψετε. Ίσως εάν ταξιδεύαμε ακόμη και κάθε εβδομάδα σε κάποιο μέρος της Ελλάδας, να μην προλαβαίναμε να απολαύσουμε όλες τις ομορφιές που έχει να μας προσφέρει! Ένας από αυτούς βρίσκεται στην όμορφη Λακωνία, το γραφικό Κυπαρίσσι, ένα ψαροχώρι που είναι ένας ιδανικός προορισμός αν ψάχνετε για μια χαλαρή εκδρομή που θα φτάσετε οδικώς και δεν κατακλύζεται από τουρισμό.

Κυπαρίσσι Λακωνίας
Κυπαρίσσι Λακωνίας

Το Κυπαρίσσι

Το Κυπαρίσσι Λακωνίας απέχει από την Αθήνα περίπου 4 ώρες. Θα πρέπει να ακολουθήσετε έναν φιδωτό δρόμο 1,5 ώρας που ξεκινάει από τη Σπάρτη, περνάει από την ενδοχώρα (το Γεράκι και τον Χάρακα) για να βγει στην ακτή, όπου θέλει προσοχή στην οδήγηση. Παλαιότερα υπήρχε ακτοπλοϊκή σύνδεση, αλλά στα μέσα της δεκαετίας του ’90 μάλλον κρίθηκε ασύμφορη και σταμάτησε.

Ο τελικός προορισμός όμως, θα σας αποζημιώσει με τα όμορφα, παρθένα φυσικά τοπία του, καθώς πρόκειται για ένα σανατόριο ηρεμίας και γαλήνης, ένα μέρος που μοιάζει σαν κομμάτι από τον παράδεισο, ένα χωριό που θυμίζει νησί παρά ηπειρωτική Ελλάδα.

Κυπαρίσσι Λακωνίας
Λακωνία, Κυπαρίσσι

Στην διαδρομή σας λίγο πριν φτάσετε στο Κυπαρίσσι θα αντικρίσετε τα μικρά γραφικά σπιτάκια του οικισμού σε συνδυασμό με το απέραντο γαλάζιο που μοιάζει να απλώνεται χωρίς τελειωμό!

Κυπαρίσσι Λακωνίας
Κυπαρίσσι Λακωνία

Παραλίες στο Κυπαρίσσι

Οι επιλογές δεν είναι πολλές ωστόσο θα σας ικανοποιήσουν και με το παραπάνω. Οι δυο παραλίες είναι η Μεγάλη και Μικρή Άμμος, με πεντακάθαρα νερά και το λευκό βότσαλο. Είναι ιδανική και για παιδιά, ενώ μπορείτε να την προσεγγίσετε με τα πόδια από το οικισμό.

Η απόλυτη μαγεία όμως βρίσκεται μόλις 2 χλμ. μακριά. Η παραλία της Αγίας Κυριακής είναι μια καταγάλανη ακτή με ήσυχα, ζεστά νερά και υπέροχο βυθό. Η θέα προς τον οικισμό και το Αιγαίο πέλαγος είναι αναμφίβολα μοναδική!

παραλία της Αγίας Κυριακής, Κυπαρίσσι Λακωνίας
H παραλία της Αγίας Κυριακής
Κυπαρίσσι Λακωνίας, παραλία

Πίσω από την παραλία της Αγίας Κυριακής, υπάρχει ένα σπήλαιο που αξίζει να εξερευνήσετε, με προσοχή βέβαια καθώς αποτελεί ένα καταφύγιο για τα ψάρια ώστε να γεννάνε τα αυγά τους. Κλείστε την ημέρα σας, στο μαγευτικό αυτό χωριό με μια βόλτα στο λιμάνι του Αγίου Γεωργίου, όπου αγκυροβολούν τα σκάφη.

Ανακαλύψτε το χωριό μέσα από το βίντεο:

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ