Πρόκειται για μία “διαμαντένια σταγόνα” από παράδεισο σε μία από τις πιο όμορφες φυσικές γωνιές της Αφρικής μεταξύ Μαλάουι, Μοζαμβίκης και Τανζανίας.

Η Λίμνη Μαλάουι εκτείνεται στο 1/5 περίπου της ομώνυμης χώρας, παρέχοντας με πολλούς τρόπους ζωή σε αυτό το μικρό έθνος. Η λίμνη είναι ένας εξωτικός παράδεισος που εξασφαλίζει στους κατοίκους τα προς το ζην, αποτελεί τουριστική ατραξιόν και είναι, αν μη τι άλλο, αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Μαλάουι.

malawi1

Είναι γνωστή ως «Λίμνη Ημερολόγιο», επειδή έχει 365 μίλια μήκος, ενώ πολλοί ντόπιοι την αποκαλούν «ενυδρείο του θεού», επειδή διαθέτει ένα από τα πιο πλούσια οικοσυστήματα του πλανήτη.

malawi2

Διαβάστε ακόμαΕρωτευμένοι; Αυτοί είναι οι 20 top ρομαντικοί προορισμοί στον κόσμο-Και δύο στην Ελλάδα!

Το υδάτινο «θαύμα» που προσφέρει σε κατοίκους και επισκέπτες την καθιστά Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, ενώ αποτελεί σπουδαίο τουριστικό προορισμό στη χώρα.

malawi3

Κρυστάλλινα νερά και σπάνιας ομορφιάς σημεία για καταδύσεις, αλλά και πολλά ασυνήθιστα είδη τροπικών ψαριών κάνουν τη Λίμνη Μαλάουι τον ιδανικό τόπο για μελέτη της παγκόσμιας βιοποικιλότητας και έναν από τους ωραιότερους προορισμούς στον πλανήτη.

malawi4

Διαβάστε ακόμαΑνακαλύψτε την Ζανζιβάρη: Ένα κομμάτι από τον παράδεισο!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ