Η Εύβοια φημίζεται για τις υπέροχες παραλίες της με τα κρυστάλλινα νερά και το εξαιρετικό τοπίο που τις περιβάλλει… Η αλήθεια είναι ότι έχει πάρα πολλές που δεν ξέρουμε ποια να πρωτοδιαλέξουμε αλλά εδώ θα δούμε μια από τις πιο όμορφες για να πάρετε ιδέες για ένα όμορφο μινι ταξιδάκι!

- Advertisement -

Πάρτε λοιπόν το ταίρι σας, την οικογένεια ή τους φίλους σας και με την πρώτη ευκαιρία κάντε μια κοντινή -ακόμα και μονοήμερη- εκδρομή για μπάνιο!

Η παραλία του Λιμνιώνα στην Κεντρική Εύβοια είναι μια πανέμορφη παραλία με βότσαλα αλλά και με πολύ σκούρα βύσσινο-καφέ άμμο η οποία κατά την διάρκεια της ημέρας είναι καυτή και κανείς δεν μπορεί να περπατήσει πάνω σε αυτή ξυπόλυτος. Η θάλασσα έχει καθαρά και βαθιά νερά και επίσης το έχει εδώ το κύματάκι του οπότε πολύ προσοχή με τα μικρά παιδιά.

Λιμνιώνας Εύβοια

Η παραλία του Λιμνιώνα, οριοθετείται από τις πλαγιές του βουνού σε έναν μεγάλο κόλπο που χωρίζεται σε δύο παραλίες από ένα μεγάλο βράχο. Απέχει περίπου μια ώρα από την Χαλκίδα και θα βρείτε και πάρκινγκ ακριβώς πάνω από την παραλία η οποία έχει και αποδυτήρια και ντους.

παραλία Λιμνιώνας

Η όμορφη παραλία του Λιμνιώνα, οριοθετείται από τις πλαγιές του βουνού σε έναν μεγάλο κόλπο που χωρίζεται σε δύο παραλίες από ένα μεγάλο βράχο. Απέχει περίπου μια ώρα από την Χαλκίδα και θα βρείτε και πάρκινγκ ακριβώς πάνω από την παραλία η οποία έχει και αποδυτήρια και ντους.

Λιμνιώνας, παραλία στην Εύβοια

Ο βυθός διαθέτει πολύ ενδιαφέρον με πέτρες, βράχους και αρκετά ψάρια οπότε μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας την μάσκα σας ή και την αδιάβροχη φωτογραφική σας μηχανή για να απαθανατίσετε όλες τις όμορφες εικόνες που θα βρείτε εδώ.

Στα δεξιά της παραλίας θα δείτε, ανεβαίνοντας με τα πόδια το βράχο, το επονομαζόμενο νησάκι του Μπέικερ, ενός Άγγλου, που έχει αγοράσει ένα μεγάλο σπίτι εκεί, στα μικρά και απόκρημνα στενά αυτής της παραλίας.

Πως θα πάτε

Από την Αθήνα ο Λιμνιώνας απέχει 124 χλμ. δηλαδή περίπου 2 ώρες και 10 λεπτά. Θα φτάσετε οδικώς, αρχικά στη Χαλκίδα. Από Χαλκίδα και κατευθυνόμενοι προς Β. Εύβοια περνάμε την Ν. Αρτάκη και συνεχίζουμε προς Ψαχνά. Από εκεί κατευθυνόμαστε προς Κοντοδεσπότι και ακολουθούμε μία διαδρομή με αρκετές στροφές που καταλήγει στο χωριό Αγία Σοφία μόλις 4 χιλιόμετρα από τον Λιμνιώνα. Ο δρόμος έχει καλό οδόστρωμα άλλα με αρκετές στροφές και ανηφόρες μέσα σε μία πολύ όμορφη διαδρομή με πεύκα που στο τέλος σε αποζημιώνει.

Ελεύθερο camping στον Λιμνιώνα Ευβοίας

Αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν την παραλία του Λιμνιώνα για ελεύθερο κάμπινγκ παρά τις διαρκείς απαγορεύσεις. Όσοι προλάβουν πιάνουν την σκιά των δέντρων στην αρχή της παραλίας ενώ οι υπόλοιποι συγκεντρώνονται στο αριστερό τμήμα της παραλίας.

Στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχει ένα μικρό οίκημα με δύο τουαλέτες και μία ντουζιέρα, ενώ στην περιοχή θα βρείτε και όμορφα ταβερνάκια.

Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ