Αεροσκάφος που μετέφερε 179 επιβάτες γλίστρησε στη λάσπη αφού μπήκε για να προσγειωθεί σε παγωμένο διάδρομο στη Λιθουανία στο αεροδρόμιο του Βίλνιους με αποτέλεσμα οι επιβάτες να ζήσουν στιγμές τρόμου.

- Advertisement -
  • Το αεροπλάνο υπέστη ζημιές και το αεροδρόμιο έκλεισε για πάνω από δύο ώρες μετά τη δραματική κατολίσθηση
  • Και οι 179 επιβάτες που επέβαιναν κατάφεραν να αποβιβαστούν με ασφάλεια λόγω της ενέργειας του πιλότου
  • Ένα επιβατικό αεροσκάφος που μετέφερε 179 επιβάτες έκανε μια τρομακτική προσγείωση σε έναν λασπωμένο διάδρομο προσγείωσης αφού έπεσε στον πάγο στη Λιθουανία.

Το συγκλονιστικό βίντεο έδειξε ένα τεράστιο Airbus A320 να γλιστράει αφού έκανε μια τολμηρή προσγείωση στο αεροδρόμιο του Βίλνιους μετά από ένα ταξίδι δύο ωρών από την ιταλική πόλη του Μπέργκαμο το Σάββατο.

Το τζετ, που ανήκει στη λιθουανική εταιρεία Avion Express, προσπάθησε απεγνωσμένα να συγκρατηθεί καθώς μια έκρηξη λάσπης και νερού έπληξε το αεροπλάνο. Αντιδρώντας γρήγορα, ο πιλότος του αεροπλάνου μπόρεσε να μετακινήσει το αεροσκάφος με ασφάλεια από τον διάδρομο προσγείωσης και προς μια ασφαλή ζώνη όπου όλοι οι επιβάτες και τα έξι μέλη του πληρώματος μπορούσαν να αποβιβάστηκαν χωρίς να τραυματισμούς.

Το αεροσκάφος υπέστη ζημιά στα κάτω πάνελ του, ανέφεραν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, και το περιστατικό ανάγκασε το αεροδρόμιο να σταματήσει όλες τις εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις για περίπου δυόμισι ώρες το Σάββατο πριν ανοίξει ξανά στην εναέρια κυκλοφορία.

Οι φωτογραφίες από τα επακόλουθα έδειξαν το αεροπλάνο στριμωγμένο στη λάσπη από το μπροστινό μέρος του μέχρι την ουρά με φόντο ένα παγωμένο δασικό τοπίο.

Το περιστατικό, που συνέβη γύρω στις 14:20 το Σάββατο, ανάγκασε το κλείσιμο του διαδρόμου 19 έως τις 5:40 μ.μ. και έκλεισε για λίγο το αεροδρόμιο, ανέφερε το αεροπορικό ειδησεογραφικό πρακτορείο FL360aero .

Οι εισερχόμενες πτήσεις εκτράπηκαν στα αεροδρόμια του Κάουνας και της Παλάνγκα, και τα δύο στη Λιθουανία.

Η Avion Express επιβεβαίωσε σήμερα στο MailOnline ότι η πτήση NVD8242 «γλίστρησε από τον διάδρομο μετά την προσγείωση».

Ένας εκπρόσωπος είπε ότι μια έρευνα από την Avion Express και τις τοπικές αρχές βρίσκεται «αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη» για να διερευνηθεί η ακριβής αιτία του συμβάντος.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι και οι 179 επιβάτες και τα 6 μέλη του πληρώματος είναι ασφαλείς και δεν έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια του συμβάντος.

«Κατά τη διάρκεια του συμβάντος οι επιβάτες ήταν ήρεμοι και ακολούθησαν τις οδηγίες των μελών του πληρώματος μας. Ζητάμε ειλικρινή συγγνώμη και ειλικρινή υποστήριξή μας σε όλους όσοι ήταν στο αεροσκάφος.»

Το περιστατικό προκάλεσε σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους χρήστες να σχολιάζουν τα πλάνα σοκ.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ