Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024
19.4 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΝέο δρομολόγιο τρένου από τη Μπριζ μέχρι την Μπρατισλάβα!

Νέο δρομολόγιο τρένου από τη Μπριζ μέχρι την Μπρατισλάβα!

-

Ενημερώθηκε στις 29 Ιανουαρίου 2024, 17:17

Μπριζ, Πράγα, Μπρατισλάβα… Μια νέα διαδρομή τρένου θα μπορούσε να συνδέσει μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις το 2024

Το ταξίδι θα διαρκεί 19 ώρες περνώντας από τέσσερις διαφορετικές χώρες.

Τα σιδηροδρομικά ταξίδια το 2024 αναπτύσσονται, καθώς ένα ακόμη νέο δρομολόγιο ετοιμάζεται να συνδέσει βασικούς προορισμούς στην Ευρώπη.

Η τσεχική εταιρεία δημόσιων μεταφορών Leo Express ανακοίνωσε φιλόδοξα σχέδια για μια υπηρεσία πολλών χωρών που θα διασχίζει την ήπειρο.

Η προτεινόμενη διαδρομή θα μεταφέρει τους επιβάτες από το Βέλγιο στη Σλοβακία με πάρα πολλές συναρπαστικές στάσεις καθ’ όλη τη διαδρομή, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και της Τσεχικής Δημοκρατίας.

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τη διαδρομή και την πιθανή ημερομηνία έναρξης της:

Ταξιδέψτε από το Βέλγιο στη Σλοβακία σε μια ολοκαίνουργια διαδρομή τρένου το 2024!
Η Leo Express υπέβαλε προτάσεις στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών της Τσεχίας τον περασμένο Ιούνιο και τα σχέδια βρίσκονται υπό εξέταση από τη βελγική ρυθμιστική αρχή σιδηροδρομικών μεταφορών αυτή τη στιγμή.

Εάν πάρει το πράσινο φως, ο τσεχικός σιδηροδρομικός φορέας θα ξεκινήσει μια απευθείας γραμμή που θα συνδέει την Οστάνδη στο Βέλγιο με την Μπρατισλάβα στη Σλοβακία, με δρομολόγια και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Το ταξίδι θα διαρκεί 19 ώρες και τα τρένα θα αναχωρούν από την παραλιακή πόλη του Βελγίου στις 6.15 π.μ.

Η Leo Express έχει προγραμματίσει τουλάχιστον 50 στάσεις καθ’ οδόν σε μερικούς από τους σημαντικότερους προορισμούς για διακοπές στην Ευρώπη.

Η εταιρεία αναφέρει ότι το τρένο θα σταματάει στη Μπριζ , τη Γάνδη, τις Βρυξέλλες και τη Λιέγη στο Βέλγιο, αλλά και σε περισσότερες από 20 γερμανικές πόλεις, όπως το Άαχεν, η Κολωνία, το Ανόβερο, η Λειψία και η Δρέσδη.

Το τρένο θα φτάνει στην Πράγα στην Τσεχική Δημοκρατία στις 8 μ.μ. και στη συνέχεια θα ταξιδεύει όλη τη νύχτα σταματώντας στις πόλεις Kuty και Malacky της Σλοβακίας και φτάνοντας στην πρωτεύουσα Μπρατισλάβα λίγο μετά τη 1 π.μ. το επόμενο πρωί.

Το ταξίδι της επιστροφής θα έχει παρόμοιες ώρες αναχώρησης και άφιξης.

Για τη διαδρομή εξακολουθεί να εκκρεμεί έγκριση, συμπεριλαμβανομένων ζητημάτων σχετικά με την πρόσβαση στις βελγικές υποδομές, αλλά αν πάρει το πράσινο φως, τότε πιθανότατα θα ξεκινήσει κάποια στιγμή από τα τέλη του 2024 έως τις αρχές του 2025.

Η Τσεχική εταιρεία δρομολογεί νέες σιδηροδρομικές γραμμές μεταξύ των πόλεων της Σλοβακίας

Ο τσεχικός σιδηροδρομικός φορέας φαίνεται ότι θα γίνει ένας από τους πρωταγωνιστές της προσπάθειας να κάνει περισσότερους Ευρωπαίους να ταξιδεύουν με τρένο.

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Leo Express ανέλαβε επίσης τις υπηρεσίες τρένων μεταξύ Μπρατισλάβα και Komárno στη Σλοβακία .

Τα τρένα ξεκίνησαν τα δρομολόγια στις 10 Δεκεμβρίου και η εταιρεία σχεδιάζει να παρέχει 100 καθημερινές συνδέσεις κατά μήκος της διαδρομής.

Δείτε επίσης

Follow us

110,239LikesΚάντε Like
88,069 FollowersΑκολουθήστε
168,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ