μετακίνηση εκτός νομού

Καθώς διανύουμε ακόμα ένα γενικευμένο lockdown, από εχθές έχει αρχίσει να ακούγεται ότι θα γίνουν πιθανόν κάποιες άρσεις στους περιορισμούς (σχολεία – λιανεμπόριο) αλλά οι “αισιόδοξες” δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου χθες για πιθανή άρση του lockdown κανονικά, δηλαδή 28/2 όπως ήταν η αρχική ημερομηνία φαίνεται ότι απέχει από την πραγματικότητα καθώς από χθες το απόγευμα οι λοιμωξιολόγοι λένε ότι πρέπει να πάμε προς παράταση του lockdown…

Ωστόσο έχει ανοίξει η συζήτηση για τη μετακίνηση εκτός νομού και οι ειδικοί εκτιμούν για το τι πρόκειται να γίνει ακόμα και με την απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού το Πάσχα. Άλλωστε όλοι θυμούνται τι έγινε πέρυσι το Πάσχα και το τότε περιβόητο σύνθημα «μένουμε σπίτι» φαίνεται ότι πλέον δεν πείθει για μια σειρά από λόγους.

Η συζήτηση λοιπόν για μετακίνηση εκτός νομού ενόψει του Πάσχα. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μόλις χθες εξέφρασε την αισιοδοξία του ως προς τις μετακινήσεις εκτός νομού με ορίζοντα το Πάσχα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Εξαδάκτυλος δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως σε τρεις ημέρες θα φανεί εάν τα μέτρα του «σκληρού» lockdown στην Αττική είχαν αποτέλεσμα, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασής του. Ακόμα, ο ίδιος φάνηκε αισιόδοξος για την εικόνα που παρουσιάζουν περιοχές όπως είναι η Αχαΐα, όπου τα μέτρα είχαν επιβληθεί μια εβδομάδα νωρίτερα και δεν παρατηρείται έξαρση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Ως προς την περίοδο του Πάσχα, ο καθηγητής είπε πως «θα είμαστε πολύ πιο χαλαροί από άποψη μέτρων σε σχέση με πέρσι», ενώ δεν απέκλεισε και τη πιθανότητα να επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Εικονικά ταξίδια: Τριπλασιάστηκε η αναζήτησή τους εν μέσω πανδημίας – Οι άνθρωποι συνεχίζουν να ονειρεύονται… ταξίδια!

Υπενθυμίζουμε τι ισχύει μέχρι σήμερα για την μετακίνηση από νομό σε νομό

Ισχύει στις παρακάτω περιπτώσεις:

Για εργασία: Μετάβαση από και προς την εργασία, που πιστοποιείται με σχετική έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη ή άλλα κατάλληλα έγγραφα ή, εφόσον πρόκειται για αυτοαπασχολούμενο, με έγγραφη δήλωση του ιδίου.

Για λόγους υγείας: Μετακίνηση για λόγους υγείας που πιστοποιείται με σχετική ιατρική βεβαίωση.

Για τελετή: που πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη (π.χ. κηδεία συγγενών πρώτου ή δευτέρου βαθμού)

Για επικοινωνία γονέων με τα τέκνα τους: Μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, που πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.

Για μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας: Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας που πιστοποιείται με Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης που λαμβάνεται ατελώς από τον ιστότοπο ή με αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1

Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν.

Έρευνα: Πόσο θα αλλάξει ο ελληνικός τουρισμός μετά τον κορονοϊό;

Ήδη ο τουρισμός έχει πληγεί ανεπανόρθωτα με την πανδημία του κορονοϊού, όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο, με τα δεδομένα να δείχνουν μεγάλες αλλαγές στον τρόπο που οι Έλληνες θα διαχειρίζονται την επόμενη περίοδο τα ταξίδια τους.

ελληνικός τουρισμός ανάκαμψη

Σε μια εποχή που τα πάντα αλλάζουν εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, ο τουρισμός στην Ελλάδα αναμένεται να διαφοροποιηθεί τους επόμενους μήνες όσον αφορά στο κλείσιμο δωματίου, στο check-in, στην κράτηση τραπεζιού σε εστιατόριο, στις πτήσεις.

ελληνικός τουρισμός τουρίστες ανάκαμψη

Ποιες θα είναι οι χώρες που θα έχουν ταχύτερη ανάκαμψη στον τουρισμό μετά την πανδημία; Οι 10 πρώτες στη λίστα…

Σύμφωνα με άρθρο της της εφημερίδας Handelsblatt σχετικά με το πώς θα εξελιχθεί στην μετά κορονοϊό εποχή ο ελληνικός τουρισμός στην Ελλάδα, μια χώρα όπου ο τουρισμός έχει μεγάλη οικονομική σημασία, η απάντηση είναι πολύπλοκη.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ