Βοιωτία αυστηρό lockdown

Από σήμερα 12/1 έως και τις 18 Ιανουαρίου ολόκληρη η Βοιωτία μπαίνει σε “σκληρό” lockdown με εκ νέου απαγορεύσεις μετά από απόφαση της Πολιτικής Προστασίας.

Η Βοιωτία από σήμερα βρίσκεται σε σκληρό lockdown λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου. Η απόφαση αυτή προέκυψε μετά από έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία και αφού ελήφθησαν υπόψη τα ευρήματα, η ηλικιακή διαστρωμάτωση των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, τα αποτελέσματα των μαζικών τεστ και των δεδομένων της ιχνηλάτησης και η ραγδαία αύξηση στους επιδημιολογικούς δείκτες των τελευταίων επτά ημερών.  

Βοιωτία lockdown αυστηρά μέτρα

Έτσι με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου, «για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19», λαμβάνονται νέα περιοριστικά μέτρα.

Independent: Εμβόλιο & ταξίδια… 5 ερωτήσεις αναζητούν απαντήσεις! Τι θα ισχύει για ταξιδιώτες σε πλοία και αεροπλάνα

Νέα περιοριστικά μέτρα στη Βοιωτία

Τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα ισχύουν από την Τρίτη 12/01/2021 και ώρα 06:00 μέχρι την Δευτέρα 18/01/2021 και ώρα 06:00.

  1. Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
  2. Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
  3. Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.
  4. Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.).
Βοιωτία lockdown αυστηρά μέτρα αποφάσισε η πολιτική προστασία

Η προϋπόθεση εμβολιασμού για τα ταξίδια στο εξωτερικό οδηγεί σε διακρίσεις, λέει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC)

Επίσης προβλέπεται:

  1. H λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  2. H λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
  3. H επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της ως άνω Περιφερειακής Ενότητας.
  4. H παραπομπή της αξιολόγησης της επιδημιολογικής κατάστασης της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας στην Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας και η εξέταση των σχετικών δεικτών στην τακτική συνεδρίαση της την Παρασκευή 15/11.

Bloomberg: Η Ελλάδα στις χειρότερες χώρες για να ζεις εν μέσω κορονοϊού!

Γιατί άραγε η Ελλάδα έχει τρεις αρνητικές πρωτιές και είναι μέσα στις χειρότερες για να ζει κάποιος εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού; Το Bloomberg εξηγεί

Η πολυαναμενόμενη διάθεση εμβολίων του κορονοϊού αλλά και το δεύτερο κύμα της πανδημίας που πλήττει την Ευρώπη άλλαξαν την κατάταξη Covid Resilience του Bloomberg, που ανανεώνεται κάθε μήνα, και αφορά στα καλύτερα και χειρότερα μέρη στον κόσμο για να ζει κάποιος την εποχή αυτή. 

Από τις 53 χώρες που βρίσκονται στη λίστα του δημοφιλούς οικονομικού σάιτ, η Ελλάδα τοποθετείται στην πεντηκοστή θέση, πάνω μόνο από Περού, Αργεντινή και Μεξικό, έχοντας μάλιστα το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας (6,3%).

Independent: Εμβόλιο & ταξίδια… 5 ερωτήσεις αναζητούν απαντήσεις! Τι θα ισχύει για ταξιδιώτες σε πλοία και αεροπλάνα

Κακό το lockdown στην Ελλάδα.

Η Νέα Ζηλανδία, που έχει κλειστά σύνορα, διαθέτει το εμβόλιο σε όλους και έχει πετύχει να εξαλείψει τον κορονοϊό στο εσωτερικό, βρίσκεται στην πρώτη θέση, με δεύτερη την Ταϊβάν. Αυστραλία, Νορβηγία και Σιγκαπούρη κλείνουν την πεντάδα.

Η κατάταξη της Ελλάδας στη γενική λίστα.

Οι πίνακες του Bloomberg αξιολογούν τόσο την κατάσταση του δεύτερου κύματος σε κάθε χώρα όσο και κατά πόσο είναι εφικτό να ζήσεις αξιοπρεπώς σε αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο. Η αξιολόγηση γίνεται με τους εξής παράγοντες: 

  1. Στην πρώτη κατηγορία (την κατάσταση της Covid-19) υπολογίζονται τα κρούσματα ανά μήνα, η θνησιμότητα, οι συνολικοί θάνατοι ανά ένα εκατομμύριο πολίτες, τα ποσοστά των θετικών τεστ και η πρόσβαση στα εμβόλια.
  2. Στην δεύτερη κατηγορία (ποιότητα ζωής) υπολογίζονται η αυστηρότητα του lockdown, η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών, η πρόβλεψη για το μέλλον της οικονομίας, η ανταπόκριση του συστήματος υγείας, αλλά και πόσο άλλαξε η ζωή των πολιτών. 

Κορονοϊός: Πόσο ασφαλείς είναι οι αεροπορικές πτήσεις; Nέες επίσημες ευρωπαϊκές οδηγίες

Πρώτη στη θνησιμότητα η Ελλάδα.

Η χώρα μας έχει τρεις αρνητικές πρωτιές. Όχι μόνο έχει τη μεγαλύτερη θνησιμότητα και από τις υπόλοιπες 52 χώρες αλλά έχει και το χειρότερο lockdown με τη μικρότερη κινητικότητα των πολιτών. Τέλος, βρίσκεται στην δέκατη θέση με τη χειρότερη πρόβλεψη για το μέλλον της οικονομίας για το 2021. 

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ