Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες η γερμανική εταιρεία, Lufthansa, ακυρώνονται 1.300 πτήσεις σήμερα και αύριο. Αυτό γίνεται γιατί δεν κατάφερε να μπλοκάρει, μέσω δικαστικής οδού, τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει κηρύξει η συνδικαλιστική ένωση του προσωπικού καμπίνας UFO.

Επίσης, προλάβετε τη νέα μεγάλη προσφορά από την Ryanair!

Περίπου 4.700 από τις 6.000 πτήσεις , που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα και χθες, θα εκτελεστούν κανονικά. Παρ’όλα αυτά 180.000 επιβάτες θα επηρεαστούν από τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στα δρομολόγια. Τουλάχιστον σύμφωνα με όσα έχει διευκρινίσει ο γερμανικός αερομεταφορέας σε δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Πότε ξεκινάει και πόσο θα διαρκέσει

Η απεργία ξεκινάει σήμερα, στη 01.00 το πρωί ώρα Ελλάδας. Ενώ θα διαρκέσει έως το πρωί του Σαββάτου, στη 01.00 ώρα Ελλάδας. Θα αφορά «όλες τις πτήσεις», εσωτερικές και διεθνείς, που επρόκειτο να αναχωρήσουν από τα γερμανικά αεροδρόμια, σύμφωνα με την UFO.

Η συνδικαλιστική ένωση έχει αποφασίσει να προχωρήσει στις κινητοποιήσεις λόγω της «επίμονης άρνησης της Lufthansa να διαπραγματευτεί» επί των διεκδικήσεων της, σημειώνεται σε ένα δελτίο τύπου.

Διαβάστε ακόμα:
TUI: H Ελλάδα στους 2 καλύτερους προορισμούς για διακοπές το 2021 - Το ελληνικό νησί που είναι πρώτο στη λίστα των 20 κορυφαίων!

Η Lufthansa έχει αμφισβητήσει πολλές φορές τη νομιμότητα του συνδικάτου να εκπροσωπεί τους εργαζόμενους. Εντούτοις, η προσφυγή της στη γερμανική δικαιοσύνη για να εμποδίσει την απεργία απορρίφθηκε από το εργατοδικείο της Φρανκφούρτης.

Έτσι η απεργία θα ισχύσει κανονικά, επηρεάζοντας πολλές πτήσεις και χιλιάδες κόσμο που ήταν να ταξιδέψει αυτό το διήμερο. Ωστόσο, δεν θα επηρεαστούν τόσο πολύ, όσο υπολόγιζαν, τα δρομολόγια της εταιρείας.

Τέλος, η αεροπορική εταιρεία κυνηγάει την υπόθεση καθώς έχει ασκήσει έφεση στην απόφαση. Ενώ έχει εξηγήσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου του αερομεταφορέα, που επισημαίνει ότι οι θυγατρικές του (Eurowings, Germanwings, Sunexpress, Lufthansa Cityline, SWISS, Edelweiss, Austrian Airlines, Air Dolomiti, Brussels Airlines) δεν θα επηρεαστούν από την απεργία, συνεχίζοντας κανονικά τις πτήσεις.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ