Η Lufthansa και το σωματείο αεροσυνοδών Unabhängige Flugbegleiter Organization (UFO) ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι και τα δύο μέρη συμφώνησαν να αυξηθούν οι μισθοί για περίπου 19.000 άτομα του προσωπικού καμπίνας.

Σύμφωνα με το Reuters, η νέα συμφωνία περιλαμβάνει μηνιαία αύξηση του βασικού μισθού κατά 250 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2023 και περαιτέρω αύξηση 2,5% από την 1η Ιουλίου 2023.

- Advertisement -

Πρόσθεσε ότι η σύναψη της νέας συλλογικής σύμβασης αμοιβών και όρων απασχόλησης τερματίζει επίσημα μια συμφωνία που είχαν κλείσει τον Ιούνιο του 2020 ως απάντηση στην πανδημία του κορωνοϊού.

H Lufthansa επιστρέφει στην κερδοφορία

Ο όμιλος της Lufthansa επιστρέφει στην κερδοφορία και έως το τέλος του έτους αναμένεται να έχει αποπληρώσει την κρατική βοήθεια που έλαβαν οι θυγατρικές της Austrian Airlines και Brussels Airlines από την αυστριακή και τη βελγική κυβέρνηση αντίστοιχα.

Ιδιαίτερα αισιόδοξη εμφανίζεται η εταιρία και για την επιβατική κίνηση τον χειμώνα.

«Η επιθυμία για ταξίδια και συνεπώς η ζήτηση για αεροπορικά εισιτήρια συνεχίζεται αμείωτη. Ο όμιλος έχει αφήσει οικονομικά πίσω του την πανδημία και είναι αισιόδοξος για το μέλλον», δήλωσε ο επικεφαλής της Lufthansa Κάρστεν Σπορ και ανέφερε ότι η εταιρία αναμένει για το δ’ τρίμηνο του έτους επιβατική κίνηση σε ποσοστό 80% της αντίστοιχης περιόδου του 2019.

Για το σύνολο του 2022, εκτιμάται ότι η κίνηση θα φτάσει στο 75% του 2019. Παρά την εποχική επιβράδυνση, ο όμιλος θεωρεί ότι θα έχει λειτουργικά κέρδη και τους τελευταίους τρεις μήνες, λόγω της αύξησης των τιμών των εισιτηρίων.

Lufthansa

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ