Οι πιλότοι της Lufthansa απεργούν αύριο Παρασκευή 2/9, σύμφωνα με τη δήλωση του εργατικού σωματείου.

Οπως μεταδίδει το Reuters, το συνδικάτο Vereinigung Cockpit (VC), είπε ότι οι συνομιλίες για τις αμοιβές απέτυχαν και ότι η απεργία θα επηρεάσει τους πιλότους της επιβατικής αεροπορικής εταιρείας καθώς και το τμήμα εμπορευμάτων της.

- Advertisement -

Η Lufthansa αρνήθηκε να κάνει κάποιο άμεσο σχόλιο.

Οι απεργίες και οι ελλείψεις προσωπικού έχουν ήδη αναγκάσει αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Lufthansa, να ακυρώσουν χιλιάδες πτήσεις αυτό το καλοκαίρι ενώ προκάλεσαν πολύωρες ουρές στα μεγάλα αεροδρόμια, απογοητεύοντας αυτούς που επιθυμούν να ταξιδέψουν μετά τα lockdown λόγω Covid-19.

Υπενθυμίζουμε ότι η Lufthansa στις αρχές του Αυγούστου συμφώνησε στις αυξήσεις στις αποδοχές του προσωπικού εδάφους ώστε να αποτρεπεί ο κίνδυνος νέων απεργιακών κινητοποιήσεων

Σε συμφωνία κατέληξαν η Lufthansa και η συνδικαλιστική οργάνωση Ver.di σχετικά με τις συμβάσεις του προσωπικού εδάφους και τις αυξήσεις στις αποδοχές τους.

Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη, οι περίπου 20.000 εργαζόμενοι θα λάβουν αυξήσεις τουλάχιστον 325 ευρώ μηνιαίως και επιπλέον 2,5% σε τρία στάδια.

Η συμφωνία σημαίνει μεταξύ άλλων και ότι αποτρέπεται ο κίνδυνος νέων απεργιακών κινητοποιήσεων, οι οποίες θα προκαλούσαν παράλυση των αεροδρομίων εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Lufthansa

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ