Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
32.8 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsLufthansa: Εκτεταμένη διακοπή πτήσεων λόγω απεργίας

Lufthansa: Εκτεταμένη διακοπή πτήσεων λόγω απεργίας

Το προσωπικό εδάφους της Lufthansa θα απεργήσει και η γερμανική αεροπορική εταιρεία προειδοποιεί για εκτεταμένη διακοπή των πτήσεων την Τετάρτη 7/2.

Οι επιβάτες θα ενημερωθούν για ακυρώσεις από τις 16:00 σήμερα 5/2.

- Advertisement -

Το συνδικάτο κάλεσε το προσωπικό εδάφους της Lufthansa να απεργήσει την Τετάρτη λόγω διαφωνίας για τις αμοιβές, την τελευταία από τις πολλές απεργίες στις μεταφορές στη Γερμανία. Το συνδικάτο Ver.di ανακοίνωσε σήμερα νωρίτερα ότι καλεί το προσωπικό εδάφους της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης, του Μονάχου, του Αμβούργου, του Βερολίνου και του Ντίσελντορφ σε απεργία από τις 4 το πρωί της 7ης Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει 27 ώρες.

Το σωματείο επιδιώκει αύξηση μισθού κατά 12,5%, ή τουλάχιστον 500 ευρώ επιπλέον το μήνα, σε διαπραγματεύσεις για σχεδόν 25.000 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού check-in, διαχείρισης αεροσκαφών, συντήρησης και μεταφοράς εμπορευμάτων.
Η Lufthansa είπε ότι επεξεργάζεται ένα ειδικό χρονοδιάγραμμα και επέκρινε την κλίμακα της απεργίας στην αρχή της διαμάχης.

Η Γερμανία έχει πληγεί από μια σειρά ταξιδιωτικών απεργιών

Οι διαπραγματεύσεις για συμβάσεις που συμπίπτουν στους τομείς των σιδηροδρομικών, αεροπορικών και τοπικών μεταφορών οδήγησαν σε απογοητευτικές λίγες εβδομάδες για τους ταξιδιώτες και τους μετακινούμενους στη Γερμανία.

Το Ver.di την περασμένη Πέμπτη κάλεσε τους εργαζόμενους ασφαλείας στα περισσότερα μεγάλα αεροδρόμια της Γερμανίας σε μονοήμερη απεργία που προκάλεσε εκτεταμένες ακυρώσεις πτήσεων. Την Παρασκευή, οργάνωσε μια απεργία που οδήγησε στην ακύρωση τοπικών λεωφορείων, τραμ και τρένων του μετρό σε μεγάλο μέρος της Γερμανίας. Τέτοιες «προειδοποιητικές απεργίες» πολλών ωρών ή μιας ημέρας είναι μια κοινή τακτική στις διαπραγματεύσεις για τα γερμανικά συμβόλαια.

Το γερμανικό σιδηροδρομικό σύστημα εμπλέκεται σε μια διαμάχη που επικεντρώνεται στο αίτημα ενός συνδικάτου μηχανοδηγών για μικρότερη εργάσιμη εβδομάδα.

Μετά από μια πενθήμερη απεργία τον περασμένο μήνα, το συνδικάτο GDL επέστρεψε στις συνομιλίες με τον κρατικό κύριο σιδηροδρομικό φορέα Deutsche Bahn και συμφώνησε να μην πραγματοποιήσει περαιτέρω απεργίες πριν από τις 3 Μαρτίου.

Επηρεάζεται η πτήση σας από απεργίες της Lufthansa;

Η Lufthansa λέει ότι αναμένει “εκτεταμένες επιπτώσεις” στο πρόγραμμα πτήσεων της στις 7-8 Φεβρουαρίου ως αποτέλεσμα της απεργίας.

Οι επιβάτες με πτήσεις που έχουν κάνει κράτηση σε αυτές τις ημερομηνίες θα ενημερώνονται για ακυρώσεις και επιλογές εκ νέου κράτησης από περίπου στις 4 μ.μ. σήμερα (Δευτέρα 5/2) μέσω email ή της εφαρμογής Lufthansa. Συνιστάται να ελέγχουν τακτικά για ενημερώσεις.

Εάν οι πτήσεις ακυρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα και δεν υπάρχει κατάλληλη εναλλακτική πτήση, η αεροπορική εταιρεία συνήθως επιτρέπει στους επιβάτες να μετατρέψουν το εισιτήριό τους σε εισιτήριο τρένου της Deutsche Bahn χωρίς χρέωση.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,293LikesΚάντε Like
88,380 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ