Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
27.5 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsLufthansa: Η νέα θυγατρική αεροπορική εταιρεία του γερμανικού κολοσσού

Lufthansa: Η νέα θυγατρική αεροπορική εταιρεία του γερμανικού κολοσσού

Η πρόσληψη του νέου αερομεταφορέα έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα. Η τελευταία θυγατρική της Lufthansa «City Airlines» θα αρχίσει να πετάει το επόμενο καλοκαίρι.

Η Lufthansa ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την City Airlines να ξεκινήσει τις δραστηριότητές της το καλοκαίρι του 2024. Η νέα θυγατρική του γερμανικού αερομεταφορέα θα εδρεύει κυρίως στο Μόναχο, με τις δραστηριότητές της να στοχεύουν στην ενίσχυση του δικτύου μικρών αποστάσεων του Ομίλου Lufthansa. Τώρα, ετοιμάζεται να κάνει τα επόμενα βήματα για την κυκλοφορία του.

- Advertisement -

Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση
Όπως ανέφερε η Simple Flying νωρίτερα αυτό το μήνα , η City Airlines βρίσκεται στα σκαριά εδώ και λίγο καιρό. Έχοντας ιδρυθεί στο Μόναχο το καλοκαίρι του 2022, ο γερμανικός αερομεταφορέας αποκάλυψε επίσημα τη νέα εταιρεία τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Με το Πιστοποιητικό του αερομεταφορέα να έρχεται τρεις μήνες αργότερα, τα πράγματα άρχισαν να κινούνται γρήγορα.

Με αυτό το βασικό κομμάτι της γραφειοκρατίας εκτός λειτουργίας, το επόμενο μεγάλο ερώτημα ήταν αυτό της ημερομηνίας έναρξης του αερομεταφορέα. Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση δεν παραμένει πλέον άγνωστη, καθώς, νωρίτερα σήμερα το πρωί, η Lufthansa αποκάλυψε επίσημα ότι η City Airlines θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές της το καλοκαίρι του 2024.

Ένας από τους βασικούς κόμβους λειτουργίας της City Airlines θα είναι το αεροδρόμιο του Μονάχου της Γερμανίας (MUC), με το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης (FRA) να διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Ο Όμιλος Lufthansa σκοπεύει οι πτήσεις της City Airlines να ενισχύσουν το δίκτυο μικρών αποστάσεων, ενώ παράλληλα να λειτουργούν ως υπηρεσίες τροφοδοσίας για τη σύνδεση με δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων.

Ώρα για ανάπτυξη
Το λανσάρισμα της City Airlines αντιπροσωπεύει ένα βασικό μέρος της αναπτυξιακής στρατηγικής της Lufthansa, καθώς η εταιρεία πιστεύει ότι η ανάπτυξη του δικτύου μικρών αποστάσεων της θα τροφοδοτήσει με τη σειρά της την ανάπτυξη μεγάλων αποστάσεων. Επιπλέον, θα ενισχύσει τη θέση της στην αγορά στους βασικούς κόμβους της Φρανκφούρτης και του Μονάχου. Ο MD της City Airlines Jens Fehlinger δηλώνει ότι:

“Με την City Airlines, θέλουμε να δημιουργήσουμε προοπτικές για τις επόμενες δεκαετίες και να εξασφαλίσουμε βιώσιμες θέσεις εργασίας στη Γερμανία. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αναπτυχθούμε και να ενισχύσουμε βιώσιμα τους κόμβους στο Μόναχο και τη Φρανκφούρτη.”

Όσον αφορά τον στόλο της, η City Airlines έχει επί του παρόντος στη διάθεσή της ένα μόνο Airbus A319 του 1998. Ωστόσο, όπως σημειώθηκε στην προηγούμενη κάλυψή μας, ο αερομεταφορέας έχει σχέδια να επεκτείνει τον στόλο του ώστε να περιλαμβάνει έως και 80 αεροσκάφη παρόμοιου ή μικρότερου μεγέθους. Σύμφωνα με τη Lufthansa, οι υπό εξέταση τύποι αεροσκαφών περιλαμβάνουν μοντέλα από τις σύγχρονες οικογένειες Airbus A220 και Embraer E-Jet E2.

Αναζήτηση προσωπικού
Δεδομένης της αποστολής που έχει να δημιουργήσει και για να λειτουργήσει μια αεροπορική εταιρεία, η City Airlines ξεκινά νωρίς τις προσλήψεις της. Πράγματι, η Lufthansa δηλώνει ότι «η πρόσληψη επιχειρησιακού προσωπικού θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2023, με πιλότους και μέλη πληρώματος θαλάμου επιβατών που χρειάζονται». Ο αερομεταφορέας καλωσορίζει επίσης αιτήσεις από υπαλλήλους που θέλουν να μεταβούν από άλλη αεροπορική εταιρεία του Ομίλου Lufthansa.
Όσον αφορά την εμπειρία στο αεροσκάφος στον νέο αερομεταφορέα, η μητρική της εταιρεία έχει υποσχεθεί ότι “οι πελάτες και οι επιβάτες μπορούν να προσβλέπουν σε μια εμπειρία πελατών της Lufthansa στο αεροσκάφος της City Airlines “. Από αυτή την άποψη, η νέα θυγατρική του γερμανικού αερομεταφορέα θα μπορούσε να συγκριθεί με την startup BA EuroFlyer της British Airways.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,290LikesΚάντε Like
88,423 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ