Με εισιτήριο πλέον η είσοδος των επισκεπτών και στο Μπαλί!

Μετά την απόφαση του ιταλικού κράτους στο να υπάρξει εισιτήριο εισόδου για τη Βενετία, τώρα με τη σειρά του και το Μπαλί προχωράει με την επιβολή αυτού του τουριστικού φόρου.

Ο φόρος λέγεται πως θα φτάνει τα 10$ και δεν θα επιβληθεί στους πολίτες της Ινδονησίας. Η κυβέρνηση εξετάζει εάν ο φόρος θα εισπραχθεί ως μέρος του αεροπορικού εισιτηρίου ή σε ειδικά γκισέ στο αεροδρόμιο. Τα έσοδα από αυτήν την κίνηση θα πηγαίνουν σε περιβαλλοντικά έργα και στην προστασία των πολιτιστικών αγαθών.

viceroy bali

Ο τουρισμός προβλέπεται να φέρει στην Ινδονησία 20 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, περισσότερο από το διπλάσιο του ποσού το 2012, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Υπουργείου Τουρισμού. Πάνω από το ένα τρίτο των επισκεπτών της Ινδονησίας πηγαίνουν στο Μπαλί, το οποίο είναι γνωστό για τις παραλίες, την πολιτιστική κουλτούρα και τη νυχτερινή ζωή.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία εμφάνισης του νέου φόρου.

Βενετία: Από τον Σεπτέμβριο θα επιβάλλει τέλος εισόδου στους τουρίστες!

Τέλος εισόδου θα επιβληθεί στους τουρίστες /επισκέπτες της Βενετίας μετά την υπερψήφιση από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης προκειμένου να καλυφθεί το κόστος συντήρησης της πόλης, που αποτελεί δημοφιλές Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Όμως, η ισχύς της επιβολής τέλους εισόδου μετατίθεται για τον Σεπτέμβριο από την 1η Μαΐου που ήταν να εφαρμοσθεί. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, η μετάθεση της ημερομηνίας οφείλεται σε προβλήματα σχετικά με την εφαρμογή της καταβολής του τέλους εισόδου.

Οι ημερήσιοι επισκέπτες θα πρέπει να καταβάλουν φέτος €3 το άτομο, για να μπουν στη Βενετία. Το ποσό θα αυξηθεί στα €6-10 από τις αρχές του 2020, ανάλογα με το εάν πρόκειται για υψηλή ή χαμηλή τουριστική περίοδο.«Πρόκειται για ένα σημαντικό σημείο καμπής στη διαχείριση των τουριστικών ροών στη Βενετία», δήλωσε ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο, που είχε ταχθεί υπέρ του σχεδίου.

- Advertisement -

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ