Το ιταλικό κράτος, θέλοντας να χρησιμοποιήσει υπέρ του τη μεγάλη έλευση τουριστών στην Βενετία, θεσπίζει έναν νέο νόμο που μάλλον θα προκαλέσει αντιδράσεις εντός και εκτός συνόρων.

Εισιτήριο εισόδου για να να εισέλθουν οι επισκέπτες στη Βενετία

Από τις αρχές του 2019, οι τουρίστες, ακόμα και οι Ιταλοί που επισκέπτονται τη Βενετία, θα πληρώνουν εισιτήριο για να μπουν στην πόλη, αντικαθιστώντας στην ουσία το φόρο διαμονής, ο οποίος ισχύει σε όλες τις μεγάλες τουριστικές πόλεις της χώρας. Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, το εισιτήριο θα κυμαίνεται από 2,5 μέχρι και 10 ευρώ, και θα καταβάλλεται από όλους τους επισκέπτες που φθάνουν στην πόλη με τρένο, λεωφορείο, ιδιωτικό αυτοκίνητο και αεροπλάνο.

Δείτε ακόμα: «Flying Better»: Η Emirates προσκάλεσε τους ταξιδιώτες της σε μία ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία το 2018

Διαβάστε ακόμα:  ΗΠΑ: Χιλιάδες ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων λόγω κακοκαιρίας

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, ο «φόρος εισόδου» θα ενισχύσει τα ταμεία της Βενετίας με περίπου πενήντα εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Ο δήμαρχος της πόλης, Λουίτζι Μπρουνιάρο, θεωρεί πως πρόκειται για «πολύ σημαντικό μέτρο» το οποίο θα στηρίξει μια πόλη μοναδικής ομορφιάς και αξίας. Η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων είναι της ίδιας άποψης, ιδίως λόγω του ότι η Βενετία δέχεται όλον τον χρόνο τεράστια τουριστική πίεση. Υπάρχουν όμως και οι Βενετσιάνοι, οι οποίοι δηλώνουν στην δημόσια τηλεόραση Rai ότι το μέτρο αυτό (το οποίο περιέχεται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2019), πρέπει να θεωρηθεί αντισυνταγματικό, διότι περιορίζει την ελευθερία κίνησης των πολιτών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ