Μεγάλο Αμόνι

Ποιος είπε ότι η εποχή που θέλουμε να ανακαλύπτουμε νέες παραλίες πέρασε; Μάλιστα, για πολλούς ο Σεπτέμβριος είναι ο καλύτερος μήνας για μπάνιο, εκδρομές και διακοπές. Η θάλασσα είναι πιο ζεστή, ο κόσμος λιγότερος, ο καιρός πιο δροσερός και γενικά η διάθεση λίγο πιο χαλαρή. Το travelstyle σας προτείνει να ανακαλύψετε το Μεγάλο Αμόνι, μια όχι και τόσο γνωστή μα υπέροχη παραλία στην Κορινθία, μια ανάσα από την Αθήνα!

Πού βρίσκεται το Μεγάλο Αμόνι

Το Μεγάλο Αμόνι είναι μια υπέροχη παραλία που βρίσκεται 20 χλμ από την πόλη της Κορίνθου, στο Δήμο Σολυγείας, στο δρόμο προς Επίδαυρο. Υπάρχει και το Μικρό Αμόνι, το οποίο, ωστόσο, είναι ιδανικό για όσους προτιμούν τις πιο …πολυσύχναστες καταστάσεις, με ξενοδοχεία, τουρίστες και πιο οργανωμένες υποδομές. Αν αναζητάτε ηρεμία και σχετική απομόνωση, σας προτείνουμε το Μεγάλο Αμόνι, αφού είναι -όπως λέει και το όνομά του- πιο μεγάλη παραλία και σχετικά άγνωστη στους περισσότερους.

Μεγάλο Αμόνι

Για να φτάσετε στο Μεγάλο Αμόνι θα πρέπει να ακολουθήσετε τον επαρχιακό δρόμο Κορίνθου-Επιδαύρου και σχεδόν 10 χλμ. μετά την Αλμυρή θα στρίψετε για το Αμόνι. Το μεγάλο Αμόνι είναι μια πανέμορφη αμμουδιά με γαλήνια γαλαζοπράσινα νερά και υπέροχη βλάστηση που αγκαλιάζει με μοναδικό τρόπο τα πεντακάθαρα νερά.

Διαβάστε ακόμα:
Χαλκίδα: Κάνουμε 10+2 στάσεις στην όμορφη πρωτεύουσα της Εύβοιας και ανακαλύπτουμε την άλλη της πλευρά!
Μεγάλο Αμόνι από ψηλά

Η παραλία είναι κατάλληλη για οικογένειες, αφού προστατεύεται από τους ανέμους και τα νερά είναι πάντα ήρεμα. Είναι ανοργάνωτη, επομένως θα πρέπει να είστε εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα. Αν πάλι θέλετε κάτι παραπάνω, στο Μεγάλο Αμόνι και τις γύρω περιοχές θα βρείτε ξενοδοχεία, ταβέρνες και κάποια μαγαζιά.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -