Παραλία Σκαλωσιάς

Πολλοί μετά το πολύμηνο lockdown και τις απαγορεύσεις φεύγουν στα εξοχικά τους ή σχεδιάζουν διακοπές στα νησιά, υπάρχουν όμως κι πολλοί που θέλουν να αποφύγουν να μπουν σε καράβι και προτιμούν να περάσουν ανέμελες στιγμές σε κοντινούς προορισμούς. Το travelstyle είναι εδώ για να σας προτείνει καθημερινά όμορφους προορισμούς και ψαγμένες παραλίες που μπορεί να μη γνωρίζατε. Ανακαλύψτε τη Σκαλωσιά, μια πανέμορφη παραλία με άγρια ομορφιά μόλις μια ώρα από την Αθήνα!

- Advertisement -

Πού βρίσκεται η Σκαλωσιά

Μπορείτε να βρείτε την παραλία της Σκαλωσιάς στην Κορινθία, στην περιοχή του Λουτρακίου, μόλις 15 λεπτά μετά το δρόμο που οδηγεί στη Λίμνη της Βουλιαγμένης, πολύ κοντά στη Μυλοκοπή. Το μεγαλύτερο μέρος της απόστασης θα το διανύσετε ασφαλτοστρωμένη διαδρομή, ωστόσο ένα μικρό κομμάτι αποτελείται από χωματόδρομο, ο οποίος όμως είναι πολύ καλά διατηρημένος. Υπάρχει χώρος όπου μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας με άνεση. Για να φτάσετε στην παραλία θα χρειαστεί να κατεβείτε μερικά πέτρινα σκαλοπάτια και το τοπίο θα σας αποζημιώσει.

βράχια και πράσινο στη Σκαλωσιά
Χαλαρές στιγμές στην παραλία.
Πηγή:Enjoy Coritnhia
ήρεμα νερά Σκαλωσιά
Το γαλήνιο τοπίο της παραλίας.
Πηγή: Real Estate Sideris

Η παραλία της Σκαλωσιάς έχει βότσαλα και είναι μεγάλη σε έκταση. Είναι ταυτόχρονα απομονωμένη και προσιτή. Έχει υποστεί ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση αφού διατηρεί ανέπαφη τη φυσική της ομορφιά. Το τοπίο είναι πραγματικά εκπληκτικό και συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα. Εξάλλου, τα νερά με το βαθυγάλανο χρώμα που περιβάλλονται από πλούσια καταπράσινη φύση και πεύκα είναι χαρακτηριστικό των ακτών του Κορινθιακού. Μείνετε μέχρι το σούρουπο και θα μαγευτείτε από το εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα.

Υπέροχη παραλία της Σκαλωσιάς
Τα ήρεμα καταγάλανα νερά στη Σκαλωσιά.
Πηγή: Real Estate Sideris
Η Σκαλωσιά από ψηλά
Η Σκαλωσιά από ψηλά.
Πηγή: Real Estate Sideris

Η Σκαλωσιά είναι ιδανική για όσους θέλουν να περάσουν μια ήσυχη και χαλαρή μέρα στη θάλασσα με την παρέα ή την οικογένειά τους. Δεν είναι οργανωμένη, επομένως θα πρέπει να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα από πριν (νερό, φαγητό, αντηλιακό, ομπρέλα, κλπ.). Φροντίστε, φυσικά, φεύγοντας να πάρετε μαζί σας ό,τι χρησιμοποιήσετε και να μην αφήσετε σκουπίδια, γιατί, όπως προειδοποιούν και οι ταμπέλες στην παραλία, δεν υπάρχουν κάδοι αχρήστων.

Απολαύστε την υπέροχη παραλία της Σκαλωσιάς μέσα από το παρακάτω βίντεο:

Βίντεο: DronEyeShots

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ