Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
36.2 C
Athens
ΑρχικήΕυ ΖηνDecoΜια παράξενη κατοικία με πολύ ιδιαίτερη δομή και αισθητική στο Χαλάνδρι! Θα...

Μια παράξενη κατοικία με πολύ ιδιαίτερη δομή και αισθητική στο Χαλάνδρι! Θα ,μείνετε άφωνοι με την πισίνα

Σε οικόπεδο εμβαδού 411,00 m², στο Πάτημα Χαλανδρίου, ζητήθηκαν να μελετηθούν δύο κατοικίες συνολικού εμβαδού περίπου 615,00 m². Η μία κατοικία αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα, καταλαμβάνοντας το ισόγειο και τον πρώτο όροφο.

Στο ισόγειο τοποθετούνται η κουζίνα, το καθιστικό και το ένα υπνοδωμάτιο, ενώ στον όροφο τα υπόλοιπα δύο υπνοδωμάτια και χώρος καθιστικού. Η δεύτερη κατοικία καταλαμβάνει το δεύτερο όροφο και περιλαμβάνει καθιστικό, κουζίνα και τρία υπνοδωμάτια.

Η συνθετική διαδικασία εστιάστηκε στη δημιουργία ελεγχόμενων εσωτερικών εικόνων και στη στροφή των οπτικών φυγών προς αυτές. Πρόκειται για μια επιλογή μέσω της οποίας γίνεται προσπάθεια να προστατευτεί το κτίριο και οι χρήστες του από την περιβάλλουσα δομημένη ή αδόμητη ασυνέπεια. Η εσωστρέφεια σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί την πρώτη σκέψη μας, όταν καλούμαστε να μελετήσουμε μία από τις «εν παραθέσει» κατοικίες στις νεοενταγμένες στο σχέδιο πόλης περιοχές, που διαμορφώνουν το νέο πρόσωπο του Αττικού αστικού τοπίου.

- Advertisement -

Τα πάνω…κάτω: 5 ‘ανάποδα’ σπίτια που το αποδεικνύουν περίτρανα!

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια το αστικό περιβάλλον υποβαθμίζεται συνεχώς με την κατασκευή κατοικιών σε μικρά οικόπεδα κατά τρόπο ανομοιόμορφο. Το φαινόμενο εντείνεται από τους πολλαπλούς και ποικίλους αισθητικούς και ογκολογικούς χειρισμούς ανά ιδιοκτησία. Για το λόγο αυτό, στη συγκεκριμένη περίπτωση σχεδιάστηκε ένα περιμετρικό ορθογωνικό κέλυφος από εμφανές σκυρόδεμα, το οποίο εγκιβωτίζει τον κτιριακό όγκο των κατοικιών σχήματος Γ, κατευθύνοντας τόσο τις λειτουργίες όσο και τις οπτικές προς τον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου, που στην περίπτωση αυτή λειτουργεί ως εσωτερική αυλή.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή είναι εκτός από εμφανές σκυρόδεμα, αδρό επίχρισμα χρώματος κόκκινου, ξύλο IPE και αλουμίνιο μαύρης ανοδίωσης. Τα δάπεδα, εσωτερικά και εξωτερικά, επιστρώθηκαν με ξύλο ή μάρμαρο Δεματίου.

Τα σπίτια των…δράκων στην Ελλάδα!Που βρίσκονται;


Στοιχεία έργου
Αρχιτεκτονική μελέτη:  ΜΟΒ αρχιτέκτονες  Β. Μπασκόζος – Δ. Τσαγκαράκη και Συνεργάτες
Στατική μελέτη:  Π. Μαλανδράκης
Η/Μ μελέτη:  Π. Γουρδουπάρης
Τοποθεσία:  Πάτημα Χαλανδρίου, Αθήνα
Χρόνος μελέτης:  2006 – 2007
Φωτογραφίες: Ν. Δανιηλίδης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,300LikesΚάντε Like
88,203 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ