Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
26.5 C
Athens
ΑρχικήΓαλλίαΠαρίσιΜουσείο Ορσέ: Η έκθεση «Van Gogh in Auvers-sur-Oise» κατέρριψε ρεκόρ επισκεψιμότητας

Μουσείο Ορσέ: Η έκθεση «Van Gogh in Auvers-sur-Oise» κατέρριψε ρεκόρ επισκεψιμότητας

Ρεκόρ επισκεψιμότητας για την έκθεση «Van Gogh in Auvers-sur-Oise» στο περίφημο μουσείο Ορσέ (Musée d’Orsay) στο Παρίσι.

Η έκθεση «Van Gogh in Auvers-sur-Oise» στο Μουσείο Ορσέ, για τους δύο τελευταίους μήνες της ζωής του Βίνσεντ βαν Γκογκ στην Οβέρ-σιρ-Ουάζ κατέρριψε κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας!

- Advertisement -

Η έκθεση, η οποία περιελάμβανε εμπειρίες V.R. (εικονικής πραγματικότητας) προσέλκυσε συνολικά 793.556 επισκέπτες, δηλαδή κατά μέσο όρο 7.181 επισκέπτες ημερησίως σε διάστημα 108 ημερών, από τις 3 Οκτωβρίου 2023 έως τις 4 Φεβρουαρίου 2024. Είναι η υψηλότερη προσέλευση σε έκθεση από τότε που εγκαινιάστηκε το Μουσείο, το 1986, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μουσείου.

Η έκθεση «Edvard Munch. Un poème de vie, d’amour et de mort » (Έντβαρντ Μουνκ. Ένα ποίημα ζωής, αγάπης και θανάτου) το 2022 συγκέντρωσε 724.414 επισκέπτες. Νωρίτερα, το 2018 την έκθεση «Picasso. Bleu et rose» επισκέφθηκαν 670.667 άτομα.

Έκθεση «Van Gogh in Auvers»

Σημαντική επισκόπηση για τη σύντομη αλλά κρίσιμη τελική φάση στην καλλιτεχνική ανάπτυξη του Βίνσεντ βαν Γκογκ. Η έκθεση είναι μια συνεργασία με το Musée d’Orsay.

Ο Vincent van Gogh έζησε στο γαλλικό χωριό Auvers-sur-Oise κοντά στο Παρίσι, από τις 20 Μαΐου 1890 αφού επέστρεψε από τη νότια Γαλλία όπου βρισκόταν σε ψυχιατρικό ίδρυμα, και πέθανε στις 29 Ιουλίου του ίδιου έτους. «Το Auvers είναι πολύ όμορφο», έγραψε στον αδερφό του Theo… Ήταν εξαιρετικά παραγωγικός αυτούς τους μήνες και έφτιαξε πολλά από τα πιο διάσημα αριστουργήματά του, συμπεριλαμβανομένων των Wheatfield with Crows , Doctor Paul Gachet και The Church of Auvers-sur-Oise .

Η έκθεση ακολουθεί τον Βαν Γκογκ από την άφιξή του στο Auvers-sur-Oise, όπου αισιόδοξα και φιλόδοξα ξεκίνησε τη δουλειά του. Ήταν ιδιαίτερα παραγωγικός: συχνά δημιουργούσε περισσότερους από έναν πίνακες την ημέρα, ενώ πειραματιζόταν ελεύθερα με νέες προσεγγίσεις στα χρώματα, τις πινελιές, τις μορφές και τα θέματα.

Όσο εμπνευσμένο ήταν το νέο του περιβάλλον, τα συναισθήματα της αποτυχίας, της μοναξιάς και της μελαγχολίας κέρδισαν σταδιακά το πάνω χέρι, με αποκορύφωμα την απόφασή του να αυτοκτονήσει. Πέθανε στις 29 Ιουλίου.

Ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ άφησε πίσω του ένα υπέροχο έργο. Η έκθεση διερευνά επίσης τη σημασία του ως καλλιτέχνη εκείνη την εποχή.

Ο Βαν Γκογκ στην Οβέρ: Οι “Τελευταίοι Μήνες” του είναι το αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας για την τελευταία περίοδο της ζωής του Βαν Γκογκ. Πάνω απ’ όλα, όμως, είναι μια ευκαιρία να δει ο επισκέπτης περισσότερους από 50 πίνακες και 30 σχέδια και σκίτσα του Vincent van Gogh που δεν έχουν εκτεθεί ποτέ στο παρελθόν μαζί, με εξαιρετικά δάνεια από ιδιωτικές συλλογές και μουσεία σε όλο τον κόσμο.

Musee d’ Orsay

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,270LikesΚάντε Like
88,476 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ