κοπέλα στη θέση της στο αεροπλάνο

Το τέλειο… έγκλημα! Μια Βρετανίδα πέτυχε να εκθέσει τα συστήματα ασφαλείας σε αεροδρόμιο και μάλιστα …. άθελά της, αφού μπήκε κατά λάθος στο αεροπλάνο για Κίεβο αντί για Βαλένθια και… ταξίδεψε κανονικά!

- Advertisement -
καμπίνα ryanair με αεροσυνοδούς

Η 30χρονη Ίνκα Φίλβα διηγήθηκε την ιστορία της στη Dailystar, προκαλώντας αίσθηση και για άλλη μία φορά προβληματισμό για την ασφάλεια των αεροδρομίων, και μάλιστα διάσημων, που δέχονται πλήθος επισκεπτών καθημερινά από όλο τον κόσμο που ταξιδεύουν με αεροπλάνο.

Η ιστορία της Ίνκα

Η Ίνκα βρέθηκε στο αεροδρόμιο του Στάνστεντ το Λονδίνο με σκοπό να ταξιδέψει για την Βαλένθια, όπου θα συναντούσε τον αγαπημένο της! Έκανε όμως ένα σημαντικό λάθος και αντί να πάει στην έξοδο 44 για να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος που θα πήγαινε στην Ισπανία, πήγε στην έξοδο 54.

αεροδρόμιο stansted Λονδίνο

Κανείς από τη Ryanair, που μάλιστα έχει μειώσει τη χωρητικότητά της στο 40%, την εταιρεία με την οποία πετούσε, δεν βρήκε λάθος στα έγγραφα με αποτέλεσμα η νεαρή γυναίκα να ταξιδέψει τελικά στην Ουκρανία! «Έλεγξαν το εισιτήριό μου μερικές φορές, ακόμα και στο αεροπλάνο ρώτησα τι ώρα θα έφτανα στη Βαλένθια, και μου είπαν ότι θα διαρκούσε δύο ώρες και δεκαπέντε λεπτά η πτήση» περιγράφει η ίδια.

καμπίνα αεροπλάνου ryanair με αεροσυνοδό με μάσκα

Και συνεχίζει: “Κανείς δεν κατάλαβε πώς έφτασα στο Κίεβο αντί για τη Βαλένθια. Διαρκώς κοιτούσαν το εισιτήριό μου με απορία. Δεν μπορούσαν να καταλάβουν πώς συνέβη αυτό! Ούτε κι εγώ”.

Φυσικά τα προβλήματα της κοπέλας που βρεθηκε σε λάθος χώρα και λάθος πόλη δεν σταμάτησαν, αφού χρειάστηκε να μείνει πολλές ώρες στο Κίεβο, καθώς η Ryanair δεν έχει εκεί γραφεία, μέχρι να βρεθεί μια λύση.

Γιατί τα αεροπλάνα πετούν στα 36.000 πόδια; Για 5 βασικούς λόγους!

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί το συχνότερο υψόμετρο στις πτήσεις είναι μεταξύ 33.000 και 42.000 ποδιών, με τα 36.000 πόδια να είναι συνήθως το ύψος που πετούν τα αεροπλάνα;

Μπορεί τα ταξίδια εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού να έχουν μπει για λίγο στο περιθώριο, ωστόσο η ανάκαμψη είναι προ των πυλών, ειδικά με τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται σε αεροπλάνα και αεροδρόμια.

Εσωτερικό αεροπλάνου

Οπότε οι γνώσεις σχετικά με τις πτήσεις και τα ταξίδια με αεροπλάνο πάντα είναι καλοδεχούμενες και καλό είναι να λύνονται όλες οι απορίες. Στην ερώτηση λοιπόν σχετικά με το ύψος που επιλέγουν να πετούν τα αεροπλάνα, η απάντηση έχει πολλά σκέλη, ήτοι πολλούς λόγους. about:blank

5 λόγοι που το αεροπλάνο πετάει στα 36.000 πόδια

Καταρχήν έχει να κάνει με την οικονομία στο καύσιμο, καθώς ο λεπτός αέρας σε αυτό το υψόμετρο επιφέρει μικρότερη αντίσταση στην άτρακτο, οπότε το αεροπλάνο χρειάζεται λιγότερο για να διατηρήσει την ταχύτητά του.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι στα 36.000 πόδια αποφεύγεις πουλιάdrones και ελικόπτερα, που πετούν χαμηλότερα. Δρομολόγια που πετούν προς την ίδια κατεύθυνση έχουν τουλάχιστον 1.000 πόδια απόσταση μεταξύ τους, ώστε να αποφεύγονται οι συγκρούσεις.

αεροδρόμιο τουρίστας με μάσκα

Ο καιρός είναι ο τρίτος λόγος. Όλα τα μετεωρολογικά φαινόμενα λαμβάνουν χώρα στην τροπόσφαιρα, που είναι κάτω από τη στρατόσφαιρα. Γι’ αυτό και την αποφεύγουν οι εμπορικές πτήσεις και προτιμούν τα κατώτερα τμήματα της στρατόσφαιρας.Aegean Airlines: τα 46 νέα αεροσκάφη στη μάχη του δύσκολου χειμώνα

Τέταρτος λόγος είναι οι αναταράξεις, καθώς είναι ασθενέστερες όσο το αεροπλάνο πετάει πιο ψηλά, όσο δηλαδή μεγαλώνει το υψόμετρο.

Τέλος, το μεγάλο υψόμετρο προσφέρει στους πιλότους την πολυτέλεια του χρόνου. Τι σημαίνει αυτό; Εάν χρειαστε αναγκαστική προσγείωση ή επιτόπου επιδιόρθωση κάποιας βλάβης, τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ μεγαλύτερα απ’ ό,τι αν πετούσε το αεροπλάνο στα 10.000 πόδια.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ