Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024
19.4 C
Athens
ΑρχικήΕλλάδαΜύκονος: Ένας πλήρης οδηγός για τις διακοπές σας στο νησί των ανέμων

Μύκονος: Ένας πλήρης οδηγός για τις διακοπές σας στο νησί των ανέμων

-

Ενημερώθηκε στις 29 Μαρτίου 2021, 08:56

Η Μύκονος είναι ένα μέρος με πλούσια ιστορία και πολλές ομορφιές. Κατά τη διάρκεια παραμονής σας στο νησί των ανέμων αδράξτε την ευκαιρία να επισκεφτείτε κάποιον από τους πολλούς ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, καθώς και να θαυμάσετε από κοντά την ιδιαίτερη παραδοσιακή Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική του νησιού, αλλά και τα πανέμορφα αξιοθέατα του νησιού.

Αξιοθέατα στη Μύκονο

Ημερήσια Εκδρομή στη Δήλο

Οι λάτρεις της ιστορίας και του ήλιου σίγουρα θα λατρέψουν την ημερήσια εκδρομή στο κοντινό νησί της Δήλου. Η UΝESCO έχει αναγνωρίσει τη Δήλο ως μέρος παγκόσμιας κληρονομιάς και το νησί αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του Αιγαίου.

Αρχαία ερείπια, Δήλος, αξιοθέατο
Αρχαία ερείπια, Δήλος

Για τους αρχαίους Έλληνες, η Δήλος αποτελούσε το επίκεντρο προσκυνήματος και λατρείας. Διάφορες θεότητες λατρεύονταν στο νησί, αλλά κυρίως ο θεός Απόλλωνας και η δίδυμη αδερφή του θεά Άρτεμις καθώς η μυθολογία ήθελε τη Δήλο ως τόπο γέννησής τους.

Μη χάσετε τη μοναδική ευκαιρία να επισκεφτείτε αυτό το μοναδικό αρχαιολογικό χώρο. Μπορούμε να σας οργανώσουμε ημερήσια εκδρομή στο νησί της Δήλου, αρκεί να μας το ζητήσετε.

Οι Ανεμόμυλοι

Ανεμόμυλοι, Μύκονος, αξιοθέατα
Οι Ανεμόμυλοι της Μυκόνου

Αρχικά κτισμένοι από τους Βενετούς το 16ο αιώνα για να αλέθουν σιτάρι, οι ανεμόμυλοι της Μυκόνου αποτελούν το σήμα κατατεθέν του νησιού. Ασχέτως αν επισκέπτεστε τη Μύκονο για μια μέρα ή ένα μήνα, οι ανεμόμυλοι αποτελούν ίσως το πιο διάσημο αξιοθέατο του νησιού. Μη ξεχάσετε να έχετε τη φωτογραφική μηχανή μαζί σας, καθώς θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τα γραφικά κτίρια της Μυκόνου.

Η “Μικρή Βενετία” στην Χώρα της Μυκόνου

Η Χώρα ή Πρωτεύουσα της Μυκόνου είναι το ιδανικό μέρος για να χαθείτε στα δαιδαλώδη γραφικά σοκάκια της.

Τα πανέμορφα λευκά κτίρια, οι κήποι με τα πολύχρωμα λουλούδια είναι ένα από τα αξιοθέατα της Μυκόνου που προσφέρουν εικόνες που θα εξιτάρουν την όραση σας.

Μύκονος, χώρα
Η Μικρή Βενετία της Μυκόνου

Σχεδόν κάθε σοκάκι οδηγεί στην θάλασσα όπου θα βρείτε διάφορα παραθαλάσσια cafés και bars με ιδιαίτερο στυλ. Εκεί θα βρείτε και την πολύ γνωστή μικρή Βενετία. Βλέποντας την φωτογραφία εύκολα θα καταλάβετε γιατί χαρακτηρίζεται έτσι. Μην ξεχάσετε να δείτε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα πίνοντας το ποτό σας.

Tο Μοναστήρι της Παναγιάς Τουρλιανής

Παναγιά Τουρλιανή, Μύκονος, αξιοθέατα
Παναγιά Τουρλιανή, Μύκονος

Tο Μοναστήρι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά αξιοθέατα της Μυκόνου. Πρώτο-λειτούργησε το 1580 και εκεί θα έχετε την ευκαιρία να προσκυνήσετε σημαντικές Βυζαντινές εικόνες. Το συγκρότημα του Μοναστηριού είναι ιδιαιτέρως γραφικό και τα ασπροβαμμένα κτίριά του δίνουν έμφαση στην ιδιαιτερότητα του χώρου, αλλά και του νησιού γενικότερα.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Μυκόνου

Χτισμένο το 1902, το μουσείο στεγάζει πολλά εκθέματα της περιοχής. Βρίσκεται στην Χώρα και θεωρείται ως ένας σημαντικός πολιτισμικός πόλος έλξης για τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες του νησιού.

Η Εκκλησία της Παραπορτιανής

Η Εκκλησία της Παραπορτιανής βρίσκεται στην Χώρα και αποτελεί την πιο πολυφωτογραφημένη εκκλησία της Μυκόνου. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα πέντε εκκλησιών, με τις τέσσερις από αυτές (Άγιος Ευστάθιος, Άγιοι Ανάργυροι, Άγιος Σώζων, Αγία Αναστασία) να αποτελούν τη βάση του οικοδομήματος και την πέμπτη να επικάθεται ως τρούλος.

αξιοθέατο, Εκκλησία της Παραπορτιανής, Μύκονος
Εκκλησία της Παραπορτιανής, Μύκονος

Η γραφική εκκλησία συνδυάζει την ομορφιά με πλούσια ιστορική κληρονομιά. Η κατασκευή της ξεκίνησε στα μέσα του 15ου αιώνα. Οι λευκοί τοίχοι της εκκλησίας, το λευκό είναι το χαρακτηριστικό χρώμα της Μυκόνου, έρχονται σε ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα αντίθεση με το έντονο μπλε του ουρανού και της θάλασσας αποτελώντας ένα από τα πλέον αγαπημένα μέρη για τους φωτογράφους.

Ο Φάρος του Αρμενιστή

Από τα πράγματα που θα δείτε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στη Μύκονο, δε θα μπορούσε να λείπει ο ιστορικός αυτός φάρος.

Κτίστηκε το 1891 και προσφέρει μια από τις πιο υπέροχες θέες στο νησί. Μάλιστα το νησί της Τήνου φαίνεται να είναι τόσο κοντά ώστε η θέα θα σας δώσει τη ψευδαίσθηση ότι μπορείτε να αγγίξετε το νησί με τα χέρια σας.

Φάρος Αρμενιστή, Μύκονος αξιοθέατα
Ο Φάρος του Αρμενιστή, Μύκονος

Θα μπορείτε επίσης να χαζέψετε τα διάφορα πλοία που πηγαινο-έρχονται στο νησί καθώς και το υπέροχο τοπίο που περιβάλλει τον φάρο.

Tο Μουσείο Ναυτικής Ιστορίας Αιγαίου

Άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το 1985 και το Μουσείο Ναυτικής Ιστορίας Αιγαίου είναι το ιδανικό μέρος για όσους θέλουν να μάθουν σχετικά με τη ναυτική ιστορία του νησιού, αλλά και της ευρύτερης νησιωτικής περιοχής. Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το Μουσείο ένα όμορφο καλοκαιρινό απόγευμα για να θαυμάσετε ένα από τα καλύτερα εκθέματά του – τη ζωντανή ιστορική αποκατάσταση του Φάρου Αρμενιστή.

Αεροπορικά εισιτήρια για τη Μύκονο

Οι συνθήκες “ανάγκασαν” τις αεροπορικές εταιρείες να προσαρμόσουν τις τιμές τους, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Όταν λέμε να τις προσαρμόσουν, εννοούμε ότι βρήκαμε τιμές αεροπορικών εισιτηρίων για τους κορυφαίους προορισμούς της Ελλάδας όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη για την απόλυτη high season (1η Αυγούστου) που, για αυτά τα νησιά, δεν έχουμε δει να υπάρχουν ούτε καν το χειμώνα.

προσφορές σε Μύκονο και Σαντορίνη
αεροπορικά εισιτήρια Μύκονος
Τα εισιτήρια που σας βρήκαμε για 1η Αυγούστου από αναζήτηση στη Skyscanner

Ευκαιρία λοιπόν για όσους δεν θέλουν να χάσουν τις διακοπές τους αυτό το καλοκαίρι να κλείσουν τώρα εισιτήρια. Ενδεικτικά θα πετάξετε από την Αθήνα στη Μύκονο μόλις με €44 και το ίδιο για Σαντορίνη με απευθείας πτήση της Olympic Air.

Μάλιστα επ’ ευκαιρίας μπορείτε να κλείσετε συνδυαστικά και δωμάτιο που και σε αυτή τη περίπτωση οι τιμές είναι πιο χαμηλές από ποτέ, συνυπολογίζοντας τον προορισμό και την ημερομηνία! Προς το παρόν σε μια σχετική αναζήτηση θα βρείτε τιμές ξενοδοχείων στη Μύκονο να ξεκινούν από €61 ενώ κατά μέσο όρο μπορείτε να μείνετε σε ένα 3 αστέρων ξενοδοχείο με €110 – €120 τη βραδιά.

Οι ωραιότερες απομονωμένες παραλίες της Μυκόνου!

Επίσης και τα ξενοδοχεία με περισσότερα αστέρια έχουν πολύ χαμηλότερες τιμές. Κάντε την έρευνα σας, βρείτε το ιδανικό για εσάς και κλείστε τώρα!

Σούπερ Μάρκετ στη Μύκονο

Στη Μύκονο συναντήσαμε ένα πολύ ξεχωριστό super market που δικαιολογημένα έγινε viral. Ποιος είναι ο λόγος;

Έκανε την απόλυτη ανατροπή µε live DJ set, γιγαντοοθόνες και σπάνια προϊόντα, μετατρέποντας τα ψώνια στο super market σε μια αξέχαστη εμπειρία!

Flora Supermarket, Μύκονος
Flora Supermarket, Μύκονος

Εσείς κάνετε τα ψώνια σας σε έναν ultra modern χώρο µε designάτες πινελιές, ενώ ταυτόχρονα απολαµβάνετε fashion shows σε γιγαντοοθόνες ή live dj!

Δεν µιλάµε για κάποιο club, αλλά για την αλυσίδα Flora Super Markets, που δικαιολογηµένα έγινε… viral. Εκτός από την προφανή καινοτοµία, ναυαρχίδα της αποτελεί η κορυφαία ποιότητα delicatessen προϊόντων.

Flora Supermarket απ' έξω, Μύκονος
Flora Supermarket, Μύκονος

BEST OF: Η διάσηµη κάβα η οποία φιλοξενεί µια από τις πιο ολοκληρωµένες συλλογές σε σπάνια κρασιά, premium spirits και συλλεκτικές σαµπάνιες αµύθητης αξίας.

EXPERT TIP: Στο ανακαινισµένο κατάστηµα του Βόθωνα συνδυάστε shopping µε coffee break!

Info:
Καθηµερινές 08:00-22:00, Σάβ. 09:00-22:00, Κυρ. 10:00-20:00
Airport Area, Τ. (+30) 22890 22275
Site: www.mykonos-flora.gr, FB: Flora Super Markets, Instagram: mykonosflora

Δωρεάν πράγματα στην Μύκονο

Πόσες φορές έχετε επισκεφτεί τη Μύκονο; Η Μύκονος είναι ένας ονειρεμένος προορισμός που πάντα έχει τα καλύτερα να προσφέρει. Παρθένες παραλίες, μοναδικό ηλιοβασίλεμα και ασύγκριτη νυχτερινή ζωή. Είναι όμως αναμφίβολα ένα ακριβό μέρος , γι’αυτό εμείς συγκεντρώσαμε μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε δωρεάν στο νησί των ανέμων.

“Χαθείτε” στη Χώρα

Είτε κατά λάθος είτε όχι, αυτό σίγουρα θα συμβεί! Τα δαιδαλώδη σοκάκια της Χώρας με τα εκθαμβωτικά ολόλευκα κτίρια και τις μπλε πόρτες και τα πολύχρωμα λουλούδια στις γλάστρες θα σας τραβήξουν την προσοχή!

Μαυρίστε στις παραλίες της Μυκόνου

Παραλία Ελιάς, Μύκονος
Παραλία Ελιάς, Μύκονος

Αν δεν γυρίσετε σπίτι από τη Μύκονο χωρίς τροπικό μαύρισμα, δε γίνεται! Ό,τι κι αν έχετε σχεδιάσει να κάνετε στο νησί, επισκεφτείτε οπωσδήποτε τις παραλίες της και απολαύστε τον καυτό ήλιο.

Βγάλτε φωτογραφία με τον Πέτρο τον Πελεκάνο

Πελεκάνος Μυκόνου, Πέτρος ο πελεκάνος
Πελεκάνος Μυκόνου

Ο πρώτος Πέτρος ανακαλύφθηκε το 1950 από έναν ψαρά. Ο πελεκάνος είχε χτυπηθεί από μια καταιγίδα και μετά τη φροντίδα των κατοίκων υιοθετήθηκε από τους ανθρώπους της Χώρας. Σήμερα υπάρχουν τρεις πελεκάνοι με το όνομα Πέτρος που ζουν στο λιμάνι και αποτελούν μασκότ για το μέρος.

Μια μικρή γκαλερί τέχνης με δωρεάν είσοδο στο κέντρο της Χώρας, με φιλικό και βοηθητικό προσωπικό και συναρπαστικά έργα που ζωντανεύουν τη φαντασία. Ιδρύθηκε το 1994 και είναι χωρισμένη σε πέντε αίθουσες, η καθεμία με ξεχωριστό θεματικό τομέα.

Κάντε μια εκδρομή στην Άνω Μερά

Αν σας ενδιαφέρει η θρησκευτική ιστορία, ίσως απολαύσετε μια εκδρομή στην Άνω Μερά, μόλις τέσσερα χιλιόμετρα από τη Χώρα. Εκεί θα θαυμάσετε το Μοναστήρι της Παναγιάς Τουρλιανής του 18ου αιώνα, γνωστό για τα μαρμάρινα γλυπτά του και το υπέροχο τέμπλο. Περίπου 500 μέτρα βρίσκεται το Μοναστήρι Παλαιοκάστρο, σε ένα από τα πιο κατάφυτα μέρη του νησιού.

Επισκεφτείτε το Λαογραφικό Μουσείο της Μυκόνου

Βουτήξτε στην ιστορία της Μυκόνου με τα Κυκλαδίτικα κοστούμια, παραδοσιακά όργανα, ιστορικούς πίνακες και παλιές φωτογραφίες της περιοχής. Αποτελείται από τρία ξεχωριστά ιστορικά σπίτια.

Το πρώτο περιλαμβάνει μια ανακαινισμένη κουζίνα και μια κρεβατοκάμαρα του 19ου αιώνα, το δεύτερο είναι γνωστό ως το “Σπίτι της Λένας” και το τρίτο είναι το Αγροτικό Μουσείο, δίπλα στους Ανεμόμυλους και παρουσιάζει την αγροτική ιστορία του νησιού.

Χαζέψτε τις βιτρίνες στα Ματογιάννια

Σοκάκι Μυκόνου

Είναι ο απόλυτος προορισμός για shopping, αν όμως δε σκοπεύετε να χαλάσετε χρήματα, μπορείτε απλά να κάνετε βόλτα χαζεύοντας τις βιτρίνες γνωστών οίκων, σουβενίρ και χειροποίητων κοσμημάτων στην καρδιά της Χώρας. Μια υπέροχη βόλτα που δεν κοστίζει καθόλου!

Η Άνω Μερά

Η Άνω Μερά, ο δεύτερος παραδοσιακός οικισμός του νησιού σε μέγεθος, μετά τη Χώρα, είναι ένας όμορφος οικισμός που κρατάει έντονα το κυκλαδίτικο στοιχείο και προσφέρει ωραίες εικόνες στον επισκέπτη.

Ο κυρίως οικισμός του οργανώνεται γύρω από το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Τουρλιανής σημαντικού οικονομικού παράγοντα παλαιότερα στην περιοχή. Μέχρι το 1999 ήταν ξεχωριστή Κοινότητα. Πρόκειται για ένα κομβικό σημείο του νησιού, καθώς οδηγεί στις παραλίες Ελιά, Καλαφάτης, Λιά, Καλό Λιβάδι και Αγία Άννα.

Από την Άνω Μερά περνούν όλοι όσοι επισκέπτονται τις βορειοανατολικές παραλίες. Αξίζει να κάνετε μια βόλτα στα σοκάκια του οικισμού και να γευματίσετε στις παραδοσιακές ταβέρνες. Θα δοκιμάσετε σπιτικές τοπικές συνταγές και θα χαρείτε τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων.

Βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο του νησιού και σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από τη Χώρα. Από το 1916 ως το 1999 αποτελούσε ξεχωριστή Κοινότητα ενώ σήμερα υπάγεται ως δημοτικό Διαμέρισμα στο Δήμο Μυκόνου.

Μονή Παλαιόκαστρου, Μύκονος

Στην Άνω Μερά βρίσκεται το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Τουρλιανής, που ιδρύθηκε τον 15ο αιώνα και το οποίο δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε.

Λίγο πιο βόρεια από την Άνω Μερά, βρίσκεται η Μονή Παλαιοκάστρου η οποία είναι χτισμένη πάνω σε ερείπια αρχαίας οχύρωσης. Αποτελεί ένα τυπικό δείγμα της Κυκλαδίτικης μοναστηριακής αρχιτεκτονικής.

Είναι γυναικεία μονή του 18ου αιώνα και οφείλει την ονομασία της στον ομώνυμο γειτονικό λόφο στον οποίο υπάρχουν τα ερείπια μεσαιωνικού κάστρου. Στην ίδια περιοχή έχει αναγνωρισθεί ότι υπήρξε, η μια από τις δύο αρχαίες πόλεις της Μυκόνου.

Κάντε ένα ταξίδι με drone πάνω από την Άνω Μερά της Μυκόνου:

Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:

Follow us

110,240LikesΚάντε Like
88,073 FollowersΑκολουθήστε
168,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ