Ωραιότερα ηλιοβασιλέματα στον κόσμο

Το ηλιοβασίλεμα πάντα προκαλεί εντύπωση και αποτυπώνεςται εύκολα στην καρδιά και το μυαλό. Ποια είναι όμως τα σημεία εκείνα στον κόσμο όπου το φως του ήλιου όταν δύει είναι πιο εντυπωσιακό; Το National Geographic στο βιβλίο του «Four Seasons of Travel» παρουσιάζει τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα του πλανήτη.

Από τις ωραιότερες στιγμές της μέρας, η δύση του ήλιου προφέρει μοναδικές εικόνες στους θεατές είτε την απολαμβάνουν στα βουνά είτε στη θάλασσα δίπλα. Κάπως έτσι το National Geographic συνέλεξε τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα του κόσμου και μας τα παρουσιάζει, με ένα ελληνικό να κερδίζει στα σημεία.

5 λόφοι της Αθήνας για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα

Τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα

1. Χαλεκουλάνι – Χονολουλού, Χαβάη

ωραιότερο ηλιοβασίλεμα χαβάη

2. Νησί Αντιλόπης – Συρρακούσες, Γιούτα

ωραιότερο ηλιοβασίλεμα γιούτα

Από το Άμστερνταμ μέχρι το Παρίσι- Δείτε τους πιο όμορφους δρόμους του πλανήτη

3. Λιμάνι Νέας Υόρκης – Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

ωραιότερο ηλιοβασίλεμα νέα υόρκη

4. Key West – Φλόριντα

ωραιότερο ηλιοβασίλεμα φλόριντα

5. Εθνικό Πάρκο Τorres del Paine – Χιλή

ωραιότερο ηλιοβασίλεμα χιλή

Λισαβόνα: Δείτε τον Πύργο της Μπελέμ και περπατήστε στα όμορφα σοκάκια της

6. Κάστρο Οίας – Σαντορίνη, Ελλάδα

ωραιότερο ηλιοβασίλεμα σαντορίνη

7. Παραλίες Κλίφτον – Κέηπ Τάουν, Νότια Αφρική

ωραιότερο ηλιοβασίλεμα νότια αφρική

National Geographic: Η Αλόννησος στους καλύτερους αειφόρους προορισμούς του κόσμου!

Tο βρετανικό κορυφαίο περιοδικό για τη φυσιολατρία και το ποιοτικό ταξίδι National Geographic Traveller τοποθετεί την Αλόννησο στη λίστα με τους καλύτερους προορισμούς του κόσμου σε επίπεδο αειφορίας.

Αλόνησος διάκριση από National Geographic

Η λίστα που εκδίδει κάθε χρόνο το National Geographic διαμορφώνεται με τα πλέον αυστηρά κριτήρια σε επίπεδο αειφορίας για την αξιολόγηση και ανάδειξη προορισμών, φιλικών στο περιβάλλον. Πρόσφατα μάλιστα μας συνέστησε τα 10 λιγότερο γνωστά χωριά της Ευρώπης – Ανάμεσά τους και 2 ελληνικά!

Αλόνησος διάκριση από National Geographic καλύτερος προορισμός με ωραίες παραλίες

Φέτος η Αλόννησος διακρίνεται στην έκτη θέση ανάμεσα στους προορισμούς από όλη την υφήλιο, με τις άλλες θέσεις να καταλαμβάνουν οι Κοπεγχάγη, Κόστα Ρίκα, Ελσίνκι, Ντένβερ, Νέα Καληδονία, Γκαμπόν και Φρέιμπουργκ.about:blank

Ύμος στην Αλόννησο

Η συντάκτες του περιοδικού υμνούν με τον τρόπο τους το ελληνικό νησί των Σποράδων, υπογραμμίζοντας τις παραμέτρους που έπαιξαν ρόλο στη διάκριση. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρουν τον ρόλο του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Αλοννήσου και Β. Σποράδων ως το θεμέλιο για την αειφορία του προορισμού.

Βενετία: ταξιδέψτε στη μαγεία της παραμυθένιας πόλης μέσα από το βίντεο του National Geographic

Ειδικότερη αναφορά γίνεται στο άνοιγμα του πρώτου υποβρυχίου μουσείου της Ελλάδας στο ναυάγιο της Περιστέρας στην Αλόννησο, που αποτελεί μια μοναδική εμπειρία για όλους τους αυτοδύτες και δικαίως αποκαλείται ως ο “Παρθενώνας των Ναυαγίων”.

Αλόνησος διάκριση από National Geographic με υποβρύχιο μουσείο

Το πάρκο ιδρύθηκε το 1992 προκειμένου να διασφαλιστεί το εντυπωσιακό οικοσύστημα, που μεταξύ άλλων φιλοξενεί και τη μεσογειακή φώκια Μονάχους – Μονάχους! Η πρόσβαση στον κόσμο του βυθού, όμως, δεν αφορά μόνο στους φίλους της κατάδυσης, αλλά απευθύνεται σε όλους τους επισκέπτες, που μπορούν να απολαύσουν το μοναδικό θέαμα του ναυαγίου με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ