Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
29.9 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΝέα έρευνα αποκαλύπτει τις πιο ευτυχισμένες και πιο δυστυχισμένες χώρες του κόσμου

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τις πιο ευτυχισμένες και πιο δυστυχισμένες χώρες του κόσμου

Η έκθεση του Global Mind Project ‘Mental State of the World’ έχει μερικά αποκαλυπτικά ευρήματα για φέτος…

Η πανδημία είχε σίγουρα κάποιες μόνιμες επιπτώσεις στον τρόπο κοινωνικοποίησης, στον τρόπο λειτουργίας των χώρων εργασίας μας και στον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε, αλλά αποδεικνύεται ότι είχε έναν αρκετά σημαντικό και διαρκή αντίκτυπο στην ψυχική μας υγεία, σύμφωνα με μια νέα έκθεση.

- Advertisement -

Η τέταρτη ετήσια έκθεση «Νοητική κατάσταση του κόσμου» του Global Mind Project (που διεξήχθη από τη Sapien Labs ) αποκαλύπτει πόσο δυστυχισμένοι είμαστε όλοι από το 2020 και τα αποτελέσματα είναι συγκλονιστικά.
Για τον τελευταίο γύρο έρευνας, 419.175 άτομα από 71 διαφορετικές χώρες απάντησαν σε μια ανώνυμη διαδικτυακή έρευνα. Η αξιολόγηση στοχεύει να βρει το πηλίκο ψυχικής υγείας ενός ατόμου (MHQ), το οποίο αξιολογεί 47 πτυχές της ψυχικής υγείας, σε έξι κύριες κατηγορίες: διάθεση και προοπτική, κοινωνικός εαυτός, ορμή και κίνητρα, σύνδεση νου-σώματος, γνώση και προσαρμοστικότητα και ανθεκτικότητα.

Η έρευνα συλλέγει επίσης πληροφορίες για τον τρόπο ζωής των ανθρώπων, τη δυναμική με την οικογένεια και τους φίλους και τα προσωπικά τραύματα. Με βάση τις απαντήσεις τους, οι άνθρωποι βαθμολογήθηκαν και τοποθετήθηκαν σε ένα φάσμα, από ακμάζοντες έως ταλαιπωρημένοι.

Ποιες χώρες είχαν τον υψηλότερο μέσο όρο MHQ; Λοιπόν, η Δομινικανή Δημοκρατία διεκδίκησε την πρώτη θέση, όπου ο μέσος όρος MHQ είναι 91 στα 300, αλλά ακολούθησε στενά η Σρι Λάνκα που σημείωσε 89 και η Τανζανία που σημείωσε 88.

Αλλά δεν έχει παντού τόσο υψηλή βαθμολογία… Πολύ πιο κάτω στο άλλο άκρο του διαγράμματος είναι το Ουζμπεκιστάν , το οποίο έχει ένα πολύ κακό μέσο MHQ 48, και ακολουθεί στενά το Ηνωμένο Βασίλειο , το οποίο έχει μόνο 49. Παρακάτω οι λίστες με τις δέκα πιο ευτυχισμένες και δυστυχισμένες χώρες του κόσμου.

Οι δέκα πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο

 1. Δομινικανή Δημοκρατία
 2. Σρι Λάνκα
 3. Τανζανία
 4. Παναμάς
 5. Μαλαισία
 6. Νιγηρία
 7. Βενεζουέλα
 8. Ελ Σαλβαδόρ
 9. Κόστα Ρίκα
 10. Ουρουγουάη
Εναέρια άποψη drone του θέρετρου της Καραϊβικής Bavaro, Punta Cana, Δομινικανή Δημοκρατία
Εναέρια άποψη drone του θέρετρου της Καραϊβικής Bavaro, Punta Cana, Δομινικανή Δημοκρατία

Οι δέκα πιο δυστυχισμένες χώρες στον κόσμο

 1. Ουζμπεκιστάν
 2. Ηνωμένο Βασίλειο
 3. Νότια Αφρική
 4. Βραζιλία
 5. Τατζικιστάν
 6. Αυστραλία
 7. Αίγυπτος
 8. Ιρλανδία
 9. Ιράκ
 10. Υέμενη
Πανόραμα του ιστορικού κέντρου της Khiva (Ουζμπεκιστάν) - Ichan-Kala (εσωτερική πόλη). Σε πρώτο πλάνο είναι το μαυσωλείο του Pahlavan Mahmoud
Πανόραμα του ιστορικού κέντρου της Khiva (Ουζμπεκιστάν) – Ichan-Kala (εσωτερική πόλη). Σε πρώτο πλάνο είναι το μαυσωλείο του Pahlavan Mahmoud

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,285LikesΚάντε Like
88,437 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ