Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
19 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΝέα Ζηλανδία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της κλιματικής αλλαγής

Νέα Ζηλανδία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της κλιματικής αλλαγής

Μετά τις βουλευτικές εκλογές τις οποίες κέρδισε το κόμμα της Τζασίντα Άρντερν στη Νέα Ζηλανδία, η κυβέρνηση της θα προωθήσει την ερχόμενη Τετάρτη πρόταση νόμου με την οποία θα κηρύσσεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα σε ένα συμβολικό βήμα για να αυξηθούν οι πιέσεις για δράση για την καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου, σύμφωνα με την σχετική κυβερνητική ανακοίνωση.

Η πρωθυπουργός της χώρας, σύμφωνα με το δημόσιο δίκτυο TVNZ, δήλωσε:

- Advertisement -

“Πάντα θεωρούσαμε για την κλιματική αλλαγή ότι είναι μια τεράστια απειλή για την περιοχή μας και ότι είναι κάτι για το οποίο πρέπει να αναλάβουμε αμέσως δράση”.

Και συνέχισε, “Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να σημειώσουμε πρόοδο σε πρόταση νόμου για κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα στο κοινοβούλιο κατά την προηγούμενη θητεία, αλλά τώρα μπορούμε να το κάνουμε”.

Η μεγαλύτερη αποστολή στον Β. Πόλο επιστρέφει με δυσάρεστα νέα για το μέλλον της Αρκτικής και την κλιματική αλλαγή

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Ζηλανδία λόγω κλιματικής αλλαγής

Η Άρντερν πήρε ξανά στην εξουσία τον περασμένο μήνα, μετά την μεγαλύτερη εκλογική νίκη του κεντροαριστερού Εργατικού Κόμματός της εδώ και μισό αιώνα, καθώς οι ψηφοφόροι την αντάμειψαν για τον αποφασιστικό τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Η συντριπτική της νίκη επιτρέπει στο κόμμα της, να κυβερνήσει τη χώρα μόνο του, μολονότι έχει ενώσει τις δυνάμεις της με το Κόμμα των Πρασίνων για την νέα θητεία της.

Τα νεοεκλεγέντα μέλη του κοινοβουλίου ορκίστηκαν την Τρίτη και ξανάρχισαν τις εργασίες τους χθες Τετάρτη στο πρώτο κοινοβούλιο της χώρας που χαρακτηρίζεται από τόσο μεγάλη διαφορετικότητα καθώς περιλαμβάνει μέλη διάφορων εθνικών ομάδων, μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ και μεγάλο αριθμό γυναικών.

Έρευνα αποκαλύπτει πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την απογείωση στα αεροπλάνα!

Νέα Ζηλανδία, δάσος

Κατά την προηγούμενη θητεία της η κυβέρνηση της Άρντερν υιοθέτησε Νόμο για Μηδενικό Άνθρακα, ο οποίος ορίζει το πλαίσιο για μηδενικές εκπομπές ως το 2050, λαμβάνοντας διακομματική υποστήριξη στο κοινοβούλιο.

Αν υιοθετηθεί η πρόταση νόμου για κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα, η Νέα Ζηλανδία θα μπει στην ομάδα των χωρών, όπως ο Καναδάς, η Γαλλία και η Βρετανία, που ακολουθούν την ίδια πορεία για να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στην καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Στην ίδια πορεία και η Ιαπωνία που την περασμένη εβδομάδα οι Ιάπωνες βουλευτές κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα και δεσμεύτηκαν σε ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα για μηδενικές εκπομπές.

Νέα Ζηλανδία, κλιματική αλλαγή

Πώς η κλιματική αλλαγή θα επηρεάσει διάσημα αξιοθέατα του κόσμου;

Πώς η κλιματική αλλαγή θα επηρεάσει διάσημα αξιοθέατα; Ανάμεσά τους και ένα ελληνικό! Η κλιματική αλλαγή αφήνει καθημερινά τα σημάδια της στον πλανήτη και τα νέα δεν είναι καθόλου ευχάριστα όσον αφορά στο περιβάλλον

Μπορεί πολλοί να μη δίνουμε και τόσο μεγάλη σημασία στις αλλαγές που εμφανίζονται καθημερινά στο περιβάλλον, μπορεί ίσως να μην τις αντιλαμβανόμαστε κιόλας, ωστόσο με το λιώσιμο των πάγων και την αύξηση της θερμοκρασίας πολλά αρνητικά συμβαίνουν από το ένα σημείο του πλανήτη στο άλλο.Οι παγετώνες αποκολλούνται, κομμάτια πάγων λιώνουν στην Ανταρκτική, ζώα λιμοκτονούν και μια γενικότερη αρνητική εικόνα δημιουργείται με τους επιστήμονες να κρούουν διαρκώς τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την κλιματική αλλαγή και την επείγουσα συμβολή όλων για να αλλάξουν τα δεδομένα.Παράξενο ξενοδοχείο προσφέρει γάτες για παρέα στους επισκέπτες του!

Πολλές έρευνες και μελέτες από οργανισμούς, πανεπιστήμια και ειδικούς αναφέρουν ότι σε μερικά χρόνια από τώρα η εικόνα πόλεων, λιμνών, θαλασσών, αξιοθεάτων δεν θα είναι ίδια, εάν συνεχιστεί η αλόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή και η έλλειψη σεβασμού προς το περιβάλλον. Σε μια προσπάθεια κατανόησης όλων αυτών των δυσάρεστων ειδήσεων, μια σειρά από εικόνες έρχεται για να μας δείξει πώς είναι τώρα και πώς θα είναι μετά την κλιματική αλλαγή διάσημα σημεία στον κόσμο… Ανάμεσά τους και ένα ελληνικό, ο παρθενώνας της Ακρόπολης πώς θα είναι πριν και μετά την κλιματική αλλαγή.about:blank

Δείτε το ΠΡΙΝ & το ΜΕΤΑ

Άγαλμα της Ελευθερίας

άγαλμα της ελευθερίας
άγαλμα της ελευθερίας μετά την κλιματική αλλαγή

Κοραλλιογενής ύφαλος

κοραλλιογενής ύφαλος ψάρια
κοραλλιογενής ύφαλος μετά την κλιματική αλλαγή

Αμαζόνιος

Αμαζόνιος
Αμαζόνιος μετά την κλιματική αλλαγή

Ανταρκτική

Ανταρκτική από ψηλά
Ανταρκτική μετά την κλιματική αλλαγή από ψηλά

Βενετία

Βενετία κανάλι γόνδολα
Βενετία πλημμυρισμένη μετά την κλιματική αλλαγή

Παρθενώνας

Παρθενώνας Ακρόπολη
Παρθενώνας Ακρόπολη μετά την κλιματική αλλαγή

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,253LikesΚάντε Like
88,403 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ