Αεροδρόμιο Heathrow, Λονδίνο

Το αεροδρόμιο του Λονδίνου Χίθροου και αυτό του Παρισιού, Σαρλ ντε Γκωλ ακυρώνουν περισσότερες πτήσεις καθώς το ταξιδιωτικό χάος στην Ευρώπη συνεχίζεται το καλοκαίρι.

Το Χίθροου ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να κόψουν 30 πτήσεις από τα δρομολόγιά τους σήμερα το πρωί (Πέμπτη 30/6), εν μέσω ανησυχίας ότι ο αριθμός των επιβατών αιχμής θα ξεπεράσει το επίπεδο που μπορεί να είναι διαχειρίσιμο με ασφάλεια.

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Γαλλίας διέταξε μείωση 17% στις πτήσεις από το Παρίσι-Σαρλ ντε Γκωλ σήμερα λόγω απεργίας των πυροσβεστών. Η απεργία θα οδηγήσει σε διακοπή λειτουργίας δύο από τους τέσσερις διαδρόμους του κόμβου μεταξύ 7.00 και 14.00 (τοπική ώρα). Η απεργία θα μπορούσε να συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο και να εξαπλωθεί στον άλλο κόμβο του Παρισιού στο Αεροδρόμιο Orly, καθώς περισσότερες κατηγορίες εργαζομένων σχεδιάζουν αποχωρήσεις.

Charles de Gaulle
Charles de Gaulle

Ως αποτέλεσμα των διακοπών την Πέμπτη, ο γαλλικός βραχίονας της Air France-KLM ακύρωσε 62 πτήσεις, ενώ διατήρησε όλες τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων και το 90% των μικρών και μεσαίων αποστάσεων, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.

Ενώ οι πτήσεις που επηρεάζονται αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μικρό μέρος του συνόλου από τα δύο αεροδρόμια, οι ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής προσθέτουν στο χάος γύρω από τα ταξίδια στην Ευρώπη, καθώς οι ελλείψεις προσωπικού ανατρέπουν τα χρονοδιαγράμματα και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων αυξάνουν.

Air France

Το Χίθροου, το πιο πολυσύχναστο στην Ευρώπη πριν από την πανδημία του κορωνοϊού, θα συνεργαστεί με τους μεταφορείς για να κάνουν εκ νέου κράτηση επιβατών σε δρομολόγια εκτός ωρών αιχμής, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι να μπορούν να πετάξουν ακόμα, αναφέρθηκε σε δήλωση.

Η κατάργηση των πτήσεων στο Χίθροου έρχεται ακόμη και όταν η British Airways, ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας του αεροδρομίου, μείωσε τη θερινή χωρητικότητα κατά 10% για να μειώσει την πίεση στις λειτουργίες.

«Εργαζόμαστε σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι όλοι θα έχουν ένα ομαλό ταξίδι στο Χίθροου αυτό το καλοκαίρι», δήλωσαν εκπρόσωποι του αεροδρομίου. «Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι πάροχοι υπηρεσιών στο αεροδρόμιο διαθέτουν αρκετούς πόρους για να καλύψουν τη ζήτηση».

British Airways

Στο Αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ, το μεγαλύτερο διεθνές αεροδρόμιο της Γαλλίας, η αναταραχή θα μπορούσε να επιδεινωθεί την Παρασκευή, καθώς προγραμματίζεται απεργία από τα συνδικάτα που εκπροσωπούν ένα ευρύτερο φάσμα εργαζομένων.

Οι συνομιλίες μεταξύ της εταιρείας Aeroports de Paris και των εκπροσώπων των εργαζομένων απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία μισθών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, με το προσωπικό να απαιτεί καλύτερη αποζημίωση για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό και τις συνθήκες εργασίας.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ