ξενοδοχείο ναζί

Ένα πολυτελέστατο ξενοδοχείο, με έναν υπέροχο κήπο να απλώνεται στον πιο ψηλό όροφο, θα ανοίξιε μέσα σε ένα κτίριο όπου λειτουργούσε ως οχυρό των Ναζί.

Επίσης, ανακαλύψτε την υπόγεια “πολιτεία” που κατασκευάστηκε από τους Ναζί προσελκύει το τουριστικό ενδιαφέρον!

Το Flakturm IV στην περιοχή του Αμβούργου αποτελεί ακόμα στο μυαλό των περισσότερων μια μαρτυρία για το παρελθόν της Γερμανίας κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Χτίστηκε το 1942 μέσα σε 300 ημέρες, το καταφύγιο βρίσκονταν σε συνεχή χρήση. Μέχρι που οι Ναζί νικήθηκαν, θέτοντας ουσιαστικά το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

Δεκάδες πολίτες είχαν φιλοξενηθεί στο κτίριο κατά τη διάρκεια της μεταπολεμικής κρίσης στη χώρα. Ο χώρος αργότερα χρησιμοποιήθηκε από έναν γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό και άλλες επιχειρήσεις.

Από το 1990 είναι γνωστός ως «αποθήκη των μέσων μαζικής ενημέρωσης», που φιλοξενεί περίπου σαράντα επιχειρήσεις που σχετίζονται με τα media.

Πλέον στο σημείο αυτό θα στεγαστεί ένα ξενοδοχείο. Οι περισσότεροι κάνουν λόγο για ένα έργο που θα αλλάξει ριζικά το τοπίο και θα βοηθήσει την περιοχή να αναπτυχθεί.

Η επιχείρηση NH Hotel Group έχει στόχο να κατασκευάσει ένα ξενοδοχείο με 136 δωμάτια, το οποίο θα ονομαστεί «nhow Hamburg» και θα κοστολογεί 100 ευρώ τη διανυκτέρευση της μίας βραδιάς.

Διαβάστε ακόμα:
Tree Hotel Σουηδία: Μια ανεπανάληπτη εμπειρία πολυτελούς διαμονής μέσα στο δάσος!

Η ιστοσελίδα του ομίλου αναφέρει επίσης ότι το ξενοδοχείο, θα διαθέτει μπαρ, καφέ και εστιατόριο. Ενώ, όπως φημολογείται, θα ανοίξει τις πόρτες του το 2021.

Το πάρκο που θα βρίσκεται στον τελευταίο όροφο θα είναι ανοιχτό σε όλους τους επισκέπτες. Ενώ θα περιλαμβάνει ένα μνημείο για τα θύματα της ναζιστικής Γερμανίας. Από το πλούσιο roof garden κανείς θα έχει πανοραμική θέα της πόλης.

Ιστορικά σημεία

Περισσότερα από 1.000 καταφύγια χτίστηκαν στο Αμβούργο κατά τη διάρκεια του πολέμου και το συγκεκριμένο ήταν ένα από τα μεγαλύτερα στη Γερμανία.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο της πόλης, το 1942 ζητήθηκε από 1.000 περίπου εργάτες να δουλέψουν. Με στόχο την κατασκευή του χώρου που είχε ύψος 35 μέτρα και πλάτος 75 μέτρα.

Σχεδόν 25.000 άνθρωποι κατέφυγαν εκεί για να σωθούν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών επιδρομών του 1943.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ