Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
38.5 C
Athens
ΑρχικήFood & TravelΟ Δήμος Θεσσαλονίκης θα συμμετέχει στο National Geographic Food Festival

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα συμμετέχει στο National Geographic Food Festival

Στο National Geographic Food Festival θα συμμετέχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης. To φεστιβάλ που διοργανώνει το δημοφιλές περιοδικό National Geographic Traveller στις 15 και 16 Ιουλίου στο Λονδίνο.

Η Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη πόλη της Ελλάδας που εντάχθηκε στο Δίκτυο των Δημιουργικών πόλεων της UNESCO.

- Advertisement -

Στο τετραετές πρόγραμμα δράσεων που κατατέθηκε στην UNESCO για την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της πόλης εντάσσεται και η συμμετοχή της Θεσσαλονίκης σε διεθνείς γαστρονομικές εκθέσεις και φεστιβάλ.

Στόχος της συμμετοχής του Δήμου

Στόχος της συμμετοχής του Δήμου στην έκθεση είναι η προώθηση του εμπλουτισμένου τοπικού τουριστικού προϊόντος, η σύνδεσή του με την ελληνική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα σε υψηλού επιπέδου βρετανικό κοινό, που είναι οι αναγνώστες του National Geographic. Στην έκθεση συμμετέχουν μεγάλες βρετανικές τουριστικές επιχειρήσεις από τον κλάδο της εστίασης και εθνικοί οργανισμοί τουρισμού με επιλεγμένα brand προϊόντων. Παράλληλα, διεθνούς φήμης chefs συμμετέχουν ως βασικοί ομιλητές στα workshops που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Οι εκπρόσωποι του προορισμού θα φιλοξενηθούν στο περίπτερο του ΕΟΤ και τις δύο μέρες της έκθεσης, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα παρουσίασης και γευσιγνωσίας των τοπικών προϊόντων (τροφίμων/ ποτών). Παράλληλα με την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας θα γίνει τουριστική παρουσίαση της Θεσσαλονίκης, ώστε με όχημα τη γαστρονομία να προβληθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να καταστεί ένας πρότυπος τουριστικός προορισμός 365 ημέρες τον χρόνο.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,286LikesΚάντε Like
88,438 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ