παγκόσμιος τουρισμός

Ο παγκόσμιος τουρισμός εμφανίζεται ανεπηρέαστος μπροστά σε παγκόσμιες κρίσεις. Σύμφωνα με την έρευνα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) και του ειδικού σε θέματα διαχείρισης κρίσεων Global Rescue.

Επίσης, ανακαλύψτε γιατί μειώνεται ο οδικός τουρισμός της χώρας!

Η έρευνα μελέτησε περίπου 90 κρίσεις την περίοδο 2001-2018 και διαπίστωσε πως το 2018 χρειάστηκαν 10 μήνες για να πάρει τα πάνω της η τουριστική κίνηση σε έναν προορισμό που πλήττεται. Βέβαια το 2001 έπρεπε να περάσουν 26 μήνες για να παρατηρηθεί ανάκαμψη στον παγκόσμιο τουρισμό.

Ο παγκόσμιος τουρισμός είχε σαν πιο δύσκολη επίπτωση την πολιτική αστάθεια. Καθώς αποδείχθηκε η πιο δύσκολη κατηγορία κρίσης, από τις 4 που εξετάσθηκαν. Οι πολιτικές κρίσεις είχαν μέσο όρο αποκατάστασης 22.2 μήνες. Παράλληλα τα περιστατικά τρομοκρατίας ή ασφάλειας είχαν τον μικρότερο χρόνο για αποκατάσταση, περίπου 11,5 μήνες, ενώ το ελάχιστο ήταν 2 μήνες.

Σε περίπτωση φυσικών καταστροφών ή ιώσεων η ανάκαμψη απαίτησε χρόνους κατά μέσο όρο 16,2 μήνες και 19,4 μήνες αντίστοιχα. Ενώ ο ελάχιστος χρόνος ήταν ένας μήνας και 10 μήνες αντίστοιχα.

Από τις 90 κρίσεις που αναλύθηκαν, το 32% αφορούσε την τρομοκρατία / ασφάλεια, το 13% ήταν ασθένειες / ιώσεις, το 19% πολιτική αστάθεια και το 36% φυσικές καταστροφές.

Η δήλωση ενός ειδικού για τον παγκόσμιο τουρισμό

Η Gloria Guevara, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC, δήλωσε: “Τα ευρήματα αυτής της εκτεταμένης έρευνας δείχνουν πόσο ανθεκτικός είναι ο παγκόσμιος τουρισμός.”

Για να συνεχίσει λέγοντας:”Αν και πρέπει να γίνουν ακόμη και άλλες ενέργειες τα στοιχεία δείχνουν ότι οι χρόνοι ανάκαμψης μετά από μια κρίση μειώθηκαν σημαντικά. Ειδικά τις τελευταίες δύο δεκαετίες και έχουν γίνει σημαντικά βήματα. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε από προηγούμενα περιστατικά. Ενώ πρέπει να συνεργαστούμε με τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για να υπάρξει πραγματική διαφορά στη μείωση των επιπτώσεων” τόνισε.

Στην έκθεση, το WTTC και η Global Rescue αναλύουν επιτυχημένα παραδείγματα διαχείρισης κρίσεων στην Κένυα, το Μεξικό, την Αίγυπτο, τη Χαβάη και την Ιαπωνία.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ