οδικός τουρισμός

Μείωση έχει παρατηρηθεί το τελευταίο 9μηνο στον οδικό τουρισμό της χώρας, σύμφωνα με το Στατιστικό Δελτίο Σεπτεμβρίου του INSETE Intelligence.

Μείωση κατά 1,6% ή κατά 169.000 επιβάτες καταγραφεται στις οδικές αφίξεις την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτέμβριου του 2019, έναντι του αντίστοιχου 9μήνου.

Επίσης, δείτε για ποιους ήταν η Αθήνα ο κορυφαίος προορισμός τον Σεπτέμβριο;

Το Α΄εξάμηνο του 2019 όλοι οι μήνες καταγράφουν μείωση και ειδικότερα τον Ιανουάριο που καταγράφηκε μείωση -26,5%/-167 χιλ. Συνεχίστηκε το Φεβρουάριο με ηπιότερο ρυθμό -8,3%/-41 χιλ.

Τον Μάρτιο καταγράφηκε επίσης μεγάλη μείωση -21,7%/-126 χιλιάδες. Το δεύτερο τρίμηνο του 2019, ξεκίνησε με ηπιότερο ρυθμό καθώς τον Απρίλιο καταγράφηκε πτώση -6,4%/-45 χιλιάδες. Ενώ συνεχίστηκε τον Μάιο με -7,9%/- 59 χιλιάδες, καθώς και τον Ιούνιο κατά -6,9%/-99 χιλ. οδικές αφίξεις.

Τον Ιούλιο του 2019, πρώτη φορά οι οδικές αφίξεις παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 2,3%, ενώ καταγράφηκαν επιπλέον +47 χιλ. οδικές αφίξεις. Συνεχίστηκε με τον Αύγουστο να υπάρχει σταδιακή αύξηση και +9,8%/+221 χιλ. αφίξεις. Παράλληλα, τον Σεπτέμβριο η αύξηση συνεχίστηκε με χαμηλότερο ρυθμό κατά +6,6% /+99 χιλ. οδικές αφίξεις.

Άξιας αναφοράς είναι η αύξηση (+149 χιλ./+5,2%) που καταγράφεται στο μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα με τις οδικές αφίξεις να ανέρχονται σε 3,0 εκατ. οδικές αφίξεις.

Αντίθετα, την αντίστοιχη περίοδο, μεγάλη μείωση καταγράφεται στον σταθμό των Ευζώνων, περίπου -16,0%/-417 χιλ. με τις οδικές αφίξεις να είναι 2,2 εκατ. έναντι 2,6 εκατ. το 2018.

Στους δημοφιλείς προορισμούς των Ισραηλινών η Ελλάδα! Σε ποια θέση βρίσκεται;

Στους δημοφιλείς προορισμούς των Ισραηλινών στην Μεσόγειο, βρίσκεται και η Ελλάδα, μιας και παρατηρήθηκε αρκετά μεγάλη αύξηση στις αφίξεις τους.

Παρατηρήθηκε πως κατά 13,3% αυξήθηκαν οι αφίξεις των Ισραηλινών τουριστών στην Ελλάδα το 2018, φθάνοντας σε 570.718, από 503.047 το 2017.

Επίσης, ανακαλύψτε τον λόγο που πολλοί τουρίστες αρνούνται να έρθουν στην Ελλάδα!

Η Ελλάδα κατατάσσεται ως τρίτος σημαντικότερος, σε προτίμηση, τουριστικός μεσογειακός προορισμός, μετά από τη Γαλλία και την Ιταλία.

Η χώρα μας θέλει να στοχεύσει στην περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ. Έτσι θα πρέπει να προωθήσει περισσότερες απευθείας αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Οι αυξήσεις των συνδέσεων θα πρέπει να γίνουν, κυρίως, στα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια.

Επίσης, θα πρέπει να προχωρήσει η προώθηση τουριστικών πακέτων ειδικών θεματικών ενοτήτων. Επίσης, θα πρέπει να προωθηθούν και πακέτα χειμερινού τουρισμού καθώς υπάρχει αξιόλογο τουριστικό ρεύμα από Ισραήλ, αν θέλει να βρίσκεται ανάμεσα στους δημοφιλείς προορισμούς των Ισραηλινών.

Επιπλέον, θα πρέπει να αναδειχθούν περιοχές με πρότερη ή και σημερινή Εβραϊκή παρουσία. Δηλαδή να αναδείξουμε τουριστικούς προορισμούς και να δημιουργηθούν κοινά πακέτα κρουαζιέρας με σταθμούς σε Ισραήλ, Κύπρο και Ελλάδα.

Ιδιαίτερη σημασία θα έχει και η ανάπτυξη κοινών τουριστικών πακέτων σε τρίτες αγορές, όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα. Αυτό θα γίνει μέσω τυποποιημένων ταξιδιών εξοικείωσης για ταξιδιωτικούς πράκτορες και δημοσιογράφους. 

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ