Η αεροπορική εταιρεία που

Τον Αύγουστο είχε γίνει γνωστό πως μία αεροπορική εταιρεία ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο που θα διαρκεί 19 ώρες! Ο αερομεταφορέας εκτέλεσε, λοιπόν, αυτή την πτήση και “έγραψε” νέα ιστορία!

- Advertisement -

Η μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο πραγματοποιήθηκε από την Qantas! Η ιστορική δοκιμαστική πτήση, χωρίς στάση, ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη και έφτασε μετά από 19 ώρες στο Σίδνεϊ.

Η ώρα της προσγείωσης της ιστορικής πτήσης:

Σε αυτό το ιστορικό ταξίδι, την πτήση QF7879, 50 άνθρωποι- επιβάτες και πλήρωμα- επιβιβάστηκαν σε ένα νέο Boeing 787-9 Dreamliner. Συγκεκριμένα, οι «εκλεκτοί» προσγειώθηκαν στο Σίδνεϊ το πρωί της Κυριακής, έπειτα από ένα ταξίδι 19 ωρών και 16 λεπτών, που κάλυψε 16.200 χιλιόμετρα.

Δοκιμαστικές πτήσεις για τον έλεγχο των επιπτώσεων

Ο στόχος της αεροπορικής εταιρείας με τη δοκιμαστική πτήση είναι να ερευνήσει τυχόν αντίκτυπο από ένα τέτοιο πολύωρο ταξίδι στους πιλότους, το πλήρωμα, αλλά και τους επιβάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχε δώσει, προγραμματίζει ακόμα 2 δοκιμαστικές πτήσεις που αναμένονται να γίνουν Νοέμβριο και Δεκέμβριο και που θα φέρουν την Qantas πιο κοντά στον εν λόγω στόχο και θα της δώσουν τη δυνατότητα με τη βοήθεια ιατρικών εμπειρογνωμόνων, να ελέγξει τις επιπτώσεις στην υγεία των επιβατών και του πληρώματος.

Εκτός από την επίπτωση στην υγεία του επιβάτη μάλλον θα έχει και στο πορτοφόλι του… Εφόσον η 19ωρη πτήση γίνει πραγματικότητα, είναι πιθανό να κοστίσει περισσότερο στους ταξιδιώτες, καθώς θα ήταν οικονομικότερο για την αεροπορική εταιρεία να κάνει δύο ξεχωριστές πτήσεις. Όμως, μερικοί άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν την επιπλέον τιμή αυτού του εισιτηρίου. Για κάποιους άλλους, πάντως, η προοπτική μιας 19ωρης πτήσης χωρίς στάση μπορεί να ακούγεται ανυπόφορη.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ