δημοφιλείς προορισμούς

Στους δημοφιλείς προορισμούς των Ισραηλινών στην Μεσόγειο, βρίσκεται και η Ελλάδα, μιας και παρατηρήθηκε αρκετά μεγάλη αύξηση στις αφίξεις τους.

Παρατηρήθηκε πως κατά 13,3% αυξήθηκαν οι αφίξεις των Ισραηλινών τουριστών στην Ελλάδα το 2018, φθάνοντας σε 570.718, από 503.047 το 2017.

Επίσης, ανακαλύψτε τον λόγο που πολλοί τουρίστες αρνούνται να έρθουν στην Ελλάδα!

Η Ελλάδα κατατάσσεται ως τρίτος σημαντικότερος, σε προτίμηση, τουριστικός μεσογειακός προορισμός, μετά από τη Γαλλία και την Ιταλία.

Η χώρα μας θέλει να στοχεύσει στην περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ. Έτσι θα πρέπει να προωθήσει περισσότερες απευθείας αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Οι αυξήσεις των συνδέσεων θα πρέπει να γίνουν, κυρίως, στα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια.

Επίσης, θα πρέπει να προχωρήσει η προώθηση τουριστικών πακέτων ειδικών θεματικών ενοτήτων. Επίσης, θα πρέπει να προωθηθούν και πακέτα χειμερινού τουρισμού καθώς υπάρχει αξιόλογο τουριστικό ρεύμα από Ισραήλ, αν θέλει να βρίσκεται ανάμεσα στους δημοφιλείς προορισμούς των Ισραηλινών.

Επιπλέον, θα πρέπει να αναδειχθούν περιοχές με πρότερη ή και σημερινή Εβραϊκή παρουσία. Δηλαδή να αναδείξουμε τουριστικούς προορισμούς και να δημιουργηθούν κοινά πακέτα κρουαζιέρας με σταθμούς σε Ισραήλ, Κύπρο και Ελλάδα.

Ιδιαίτερη σημασία θα έχει και η ανάπτυξη κοινών τουριστικών πακέτων σε τρίτες αγορές, όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα. Αυτό θα γίνει μέσω τυποποιημένων ταξιδιών εξοικείωσης για ταξιδιωτικούς πράκτορες και δημοσιογράφους. 

Έρχεται αύξηση τιμών στα ελληνικά ξενοδοχεία το 2020;

Η πιο πρόσφατη έκθεση BCD Travel’s Industry Forecasts, προβλέπει τις τιμές των ξενοδοχείων της Ευρώπης για το 2020. Έρχεται αύξηση τιμών στα ελληνικά ξενοδοχεία;

Ειδικότερα, η έκθεση προβλέπει ότι η πρόσφατη άνθιση των νέων ξενοδοχείων στην Ευρώπη θα συνεχιστεί και το 2020, η ζήτηση θα παραμείνει ισχυρή όσο οι ευρωπαϊκές οικονομίες θα διατηρούν υγιή ανάπτυξη, ωστόσο οι γεωπολιτικές εξελίξεις μπορεί να επηρεάσουν τη ζήτηση.

Διαβάστε ακόμα:  Αυτή είναι η πιο συνεπής αεροπορική εταιρεία

Όσον αφορά τα ελληνικά ξενοδοχεία, προβλέπεται αύξηση από 2% έως 4% στη μέση ημερήσια τιμή δωματίου (ADR) το 2020, πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που θα κυμανθεί στο +1 – 3%, σε σύγκριση με τα επίπεδα της φετινής χρονιάς, εάν το Brexit ή κάποια άλλη εξέλιξη δεν επηρεάσει την αγορά.

BCD Travel Industry Forecasts Europe 2020

Τα ξενοδοχεία της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και του Λουξεμβούργου θα παρουσιάσουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις ADR, από 3% έως 5%. Οι τιμές ξενοδοχείων στην Τουρκία θα ανέβουν κατά 1-3%.

Από τις μεγάλες αγορές επαγγελματικών ταξιδίων τα ξενοδοχεία της Γερμανίας θα έχουν αύξηση 2-4%, ενώ της Γαλλίας και του Ην. Βασιλείου 1-3%.

Σε επίπεδο συνεδρίων, η ζήτηση η οποία θα παραμείνει ισχυρή για την Ευρώπη το 2020 σε συνδυασμό με την αύξηση προσφοράς θα οδηγήσει σε αύξηση 3-4% του κόστους, εκτός εάν το Brexit ή άλλη εξέλιξη προκαλέσει οικονομικό σοκ.

Οι τιμές των ξενοδοχείων παγκοσμίως θα σημειώσουν αύξηση 1-3% και των αεροπορικών ναύλων 1-2%, οι οποίοι θα ανέβουν στις περισσότερες αγορές για να εξισορροπήσουν την αύξηση στις τιμές καυσίμων και στο κόστος προσωπικού.

Παγκοσμίως, οι τιμές αεροπορικών εισιτηρίων για Business και Economy Class θα αυξηθούν κατά 1%.

Στην Ευρώπη, οι τιμές θα παραμείνουν στα εφετινά επίπεδα λόγω του υψηλού ανταγωνισμού από τις αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους.

Πηγή: tornosnews.gr

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ