φισκαρδο

Διάσημο σε όλο τον κόσμο παρά το μικρό του μέγεθος, πανέμορφο και κοσμοπολίτικο, γραφικό και ιστορικό, οι λέξεις για να περιγράψουν το Φισκάρδο στη βόρεια πλευρά της Κεφαλονιάς με θέα την Ιθάκη, είναι πολλές φορές λίγες!

φισκαρδο

- Advertisement -

Το λιμανάκι του κατακλύζεται κάθε καλοκαίρι από δεκάδες σκάφη και ο διατηρητέος οικισμός με τα πολύχρωμα σπίτια που το πλαισιώνει ήταν ο μοναδικός που στάθηκε όρθιος στον σεισμό του 1953 και διατήρησε όλη του την αρχιτεκτονική μεγαλοπρέπεια με μια μοναδική αίσθηση από τον 18ο αιώνα!

φισκαρδο

Παλική: Η πανέμορφη χερσόνησος της Κεφαλονιάς που θα μπορούσε να είναι ένα νησί από μόνη της! (Photos)

Τα διώροφα σπίτια με τις κατακόκκινες σκεπές και τα στενά μπαλκονάκια, τα δρομάκια με τις ολάνθιστες αυλές, το καταπράσινο φόντο και η γαλανή θάλασσα δημιουργούν έναν μοναδικό καμβά, στον οποίο τις τελευταίες πινελιές βάζουν οι φιλόξενοι κάτοικοι και το καλό φαγητό σε ταβερνάκια με φρέσκο ψάρι και παραδοσιακούς μεζέδες!

φισκαρδο

Must να νοικιάσετε μια βαρκούλα και να να ανοιχτείτε από τον όρμο του Φισκάρδου και να δείτε μαγευτικές παραλίες, στις οποίες πάνε μόνο σκάφη στο στενό ανάμεσα στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

- Advertisement -

φισκαρδο

Μία υπέροχη βόλτα στο ομορφότερο χωριό της Κεφαλονιάς! (Photos)

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ