Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
32 C
Athens
ΑρχικήΚόσμοςΟι 10 πιο ειρηνικές πόλεις στον κόσμο για το 2024

Οι 10 πιο ειρηνικές πόλεις στον κόσμο για το 2024

Ο Παγκόσμιος Δείκτης Ειρήνης αξιολογεί 23 διαφορετικούς παράγοντες και μόλις ανακοίνωσε τη λίστα του για το 2024.

Ο κόσμος δεν διανύει δυστυχώς τις πιο ειρηνικές του στιγμές και με τις περισσότερες συγκρούσεις που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή από οποιαδήποτε άλλη περίοδο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν είναι περίεργο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ακόμα σημεία ηρεμίας διάσπαρτα και ο Παγκόσμιος Δείκτης Ειρήνης μόλις δημοσίευσε τη λίστα με τις πιο ειρηνικές χώρες του κόσμου για το 2024.

- Advertisement -

Η κατάταξη βασίζεται σε 23 διαφορετικούς παράγοντες, όπως η πολιτική αστάθεια, η τρομοκρατική δραστηριότητα, οι θάνατοι από συγκρούσεις και οι στρατιωτικές δαπάνες. Για 16η συνεχή χρονιά, η Ισλανδία διεκδικεί την πρώτη θέση, με βαθμολογία 1.112. Τα κάνει ιδιαίτερα καλά για τη χρηματοδότηση των Ηνωμένων Εθνών για τη διατήρηση της ειρήνης, την ασφάλεια και το χαμηλό ποσοστό του πληθυσμού των φυλακισμένων.

Η Ιρλανδία διεκδικεί τη δεύτερη θέση χάρη στα χαμηλά επίπεδα εκτοπισμένων ανθρώπων, ενώ η Αυστρία διεκδικεί την τρίτη, χάρη σε πολύ λίγες βίαιες διαδηλώσεις. Στην πραγματικότητα, η Ευρώπη διεκδικεί επτά από τις 10 πρώτες θέσεις, με τη Νέα Ζηλανδία , τη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία να είναι οι μόνες συμμετοχές εκτός της ηπείρου.

Αυτές είναι οι 10 πιο ειρηνικές χώρες στον κόσμο:

  1. Ισλανδία
  2. Ιρλανδία
  3. Αυστρία
  4. Νέα Ζηλανδία
  5. Σιγκαπούρη
  6. Ελβετία
  7. Πορτογαλία
  8. Δανία
  9. Σλοβενία
  10. Μαλαισία

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Vision of Humanity’s Global Peace Index, μπορείτε να το κάνετε εδώ.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,296LikesΚάντε Like
88,192 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ