επικίνδυνες πόλεις

Υπάρχουν μέρη στον κόσμο που κάποια στιγμή θα ταξιδέψουμε, όμως υπάρχουν επικίνδυνες πόλεις που δεν πρέπει να τις επισκεφθείς μόνος σου!

Επίσης, ανακαλύψτε τα 4+1 διάσημα αξιοθέατα στον κόσμο που θα κινδυνεύσουν να εξαφανιστούν!

Για πολλούς από εμάς τους ταξιδιώτες ο κόσμος είναι γεμάτος από εκπλήξεις. Αυτές οι εκπλήξεις όμως δεν είναι πάντοτε ευχάριστες. Ένας νέος προορισμός είναι για κάθε ταξιδιώτη είναι μια ευκαιρία για νέες εμπειρίες.

Τι γίνεται όμως όταν η εμπειρία αυτή μεταμορφώνεται σε περιπέτεια; Υπάρχουν ορισμένοι ταξιδιωτικοί προορισμοί στους οποίους οι επισκέπτες δεν γίνονται πάντοτε ευπρόσδεκτοι… Ποιες είναι λοιπόν οι πόλεις αυτές που πρέπει να σκεφτείτε διπλά, πριν τολμήσετε να τις επισκεφτείτε;

Μπογκοτά, Κολομβία

Μπογκοτά, Κολομβία

Η ιστορική πρωτεύουσα της Κολομβίας είναι μια βιομηχανική πόλη και βρίσκεται στην καρδιά της χώρας. Η σημασία που έχει η πόλη για την οικονομία της χώρας γίνεται αισθητή από τον μεγάλο αριθμό των επισκεπτών της. Παρόλα αυτά η Μπογκοτά αναγνωρίζεται ως μια ιδιαίτερα επικίνδυνη πόλη.

Στην περιοχή δρουν μεγάλες τρομοκρατικές οργανώσεις, καρτέλ ναρκωτικών όπως και συμμορίες του δρόμου που περιμένουν το επόμενο, συνήθως αλλοδαπό, θύμα τους.

Πόλη του Μεξικό, Μεξικό 

Πόλη του Μεξικό, Μεξικό

Κάθε μέρα, υπάρχουν 150,000 άνθρωποι που περνούν καθημερινά τα σύνορα μεταξύ Η.Π.Α και Μεξικό. Αν και τα ΜΜΕ εστιάζουν κυρίως στις βιαιότητες που γίνονται κοντά στα σύνορα αυτά, η πρωτεύουσα του Μεξικό ζει καθημερινά ανάλογες εγκληματικές ενέργειες. Στις βιαιότητες συμπεριλαμβάνονται ληστείες, επιθέσεις όπως ακόμη και απαγωγές με τις γυναίκες να είναι βρίσκονται πολύ ψηλά στην λίστα των θυμάτων. Γι΄ αυτό αν είστε γυναίκες που ταξιδεύετε μόνες σας, σκεφτείτε το διπλά πριν επισκεφτείτε την πόλη του Μεξικό.

Διαβάστε ακόμα:
Οι 10 πιο ηλιόλουστες ευρωπαϊκές πόλεις, ανάμεσά τους και μια ελληνική!

Λίμα, Περού

Λίμα, Περού επικίνδυνες πόλεις

Ακόμη μια ιστορική πόλη της Λατινικής Αμερικής η οποία βρίσκεται στην κατηγορία με τις πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου. Εκτός από τους χιλιάδες επισκέπτες που επισκέπτονται το Machu Picchu, η Λίμα φιλοξενεί και ένα τεράστιο αριθμό κακοποιών.

Νέο Δελχί, Ινδία 

Νέο Δελχί, Ινδία επικίνδυνες πόλεις

Το Νέο Δελχί έχει αναπτυχθεί σε ένα ανερχόμενο παγκόσμιο εμπορικό κέντρο, που προσελκύει τόσο τον επιχειρηματικό κόσμο, όσο και πλήθος τουριστών. Δυστυχώς όμως η πόλη κρύβει πολλούς κινδύνους, όπως για παράδειγμα πράξεις σεξουαλικής παρενόχλησης κυρίως ενάντια στο γυναικείο φύλο και έτσι κατατάσσεται στις επικίνδυνες πόλεις που δεν πρέπει να τις επισκεφθείς μόνος.

Τζακάρτα, Ινδονησία 

Τζακάρτα, Ινδονησία επικίνδυνες πόλεις

Ένας ιδιαίτερα δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός είναι αυτός της πόλης Τζακάρτα, που βρίσκεται στην Ινδονησία. Η Τζακάρτα όμως είναι επίσης γνωστή με την ονομασία “Ring of Fire“, ένα αρκετά δυσοίωνο όνομα. Εκτός από έναν τροπικό προορισμό η Τζακάρτα είναι αρκετά επικίνδυνη, λόγω των τρομοκρατικών οργανώσεων που λειτουργούν. Όπως και των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, όπως για παράδειγμα τα τρομακτικά τσουνάμι!

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ