Υπάρχουν πολλοί περίεργοι νόμοι στον κόσμο.Από περιορισμούς στην κατοχή πατάτας, μέχρι ασυνήθιστους περιορισμούς απέναντι στους σκύλους, ή μαύρες λίστες με παιδικά ονόματα, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες σε συγκεκριμένες χώρες πρέπει να υπακούν σε μάλλον παράξενους νόμους.

Επίσης, γνωρίζατε τα 10 ασυνήθιστα φαγητά που μπορεί κανείς να φάει στην Ευρώπη;

- Advertisement -

Απαγορεύεται να…αερίζεστε!

Τα απογεύματα της Πέμπτης είναι η κατάλληλη ώρα για να απολαύσει κανείς τον καθαρό αέρα στη Φλόριντα, καθώς από τις 6 το απόγευμα απαγορεύεται να αερίζεται κανείς σε δημόσιους χώρους.

Μη ρωτάτε τι ώρα είναι συγκεκριμένες ώρες την ημέρα

Η πρωτεύουσα της Ισπανίας έχει έναν από τους πιο παράξενους νόμους: Από τις 3:29 μ.μ. Μέχρι τις 6:47 μ.μ. Καθημερινά, απαγορεύεται να ρωτά κανείς τι ώρα είναι. Μάλλον, απαγορεύεται να ρωτά ακόμα κι αν επιτρέπεται να ρωτήσει.

Υπάρχει περιορισμένος αριθμός σκύλων που μπορεί να βγάζει κανείς βόλτα

Φαίνεται ότι η Ισπανία ανήκει στους πρωταθλητές όταν μιλάμε για παράξενους νόμους. Για παράδειγμα, αν θέλετε να βγάλετε βόλτα τους σκύλους σας, προσέξτε ότι δεν πρέπει να είναι περισσότεροι από οχτώ, αλλιώς μπορεί να πάρετε πρόστιμο.

Μην κάνετε γκριμάτσες σε σκύλο!

Ενώ η Ισπανία περιορίζει τον αριθμό των σκύλων που μπορεί κανείς να βγάλει βόλτα, σε μερικές περιοχές της Αμερικανικής πολιτείας της Οκλαχόμα, η πνευματική υγεία του σκύλου είναι η προτεραιότητα. Αν σας πιάσουν να κάνετε γκριμάτσες σε σκυλάκια, μπορεί να βρεθείτε ακόμα και στη φυλακή.

Μη βαφτίσετε τα παιδιά σας Ερμιόνη, Μπάτμαν ή Rolling Stone

Το 2015, η πολιτεία Sonora στη βορειοδυτική πλευρά του Μεξικού γέμισε από γονείς που έδιναν στα παιδιά τους εξωτικά ονόματα. Οι αρχές δημιούργησαν μια λίστα από 61 ονόματα, όπως Lady Di, Rambo, Sponshorship, κ.ά. που πλέον θεωρούνται παράνομα. “Ο στόχος της λίστας αυτής είναι να προστατέψουμε τα παιδιά από το να δέχονται bullying στο σχολείο εξαιτίας του ονόματός τους”, αναφέρει η Cristina Ramirez. Διευθύντρια του ληξιαρχείου της Sonora όταν εισήγαγε το νόμο αυτό.

Οι παντρεμένες γυναίκες μπορούν να πιουν ένα ποτήρι κρασί

Η La Paz στη Βολιβία έχει μια μάλλον άνιση πολιτική απέναντι στην κατανάλωση αλκοόλ. Στα εστιατόρια, οι παντρεμένες γυναίκες δεν επιτρέπονται να σερβιριστούν παραπάνω από ένα ποτήρι κρασί. Ο λόγος είναι για να τις αποτρέψει από το να μεθύσουν και να φλερτάρουν με άλλους άνδρες.

Απαγορεύεται ο μαξιλαροπόλεμος

Οι Γερμανικοί νόμοι θεωρούν το μαξιλάρι ως παθητικό όπλο, επομένως το να χτυπήσετε κάποιον με αυτό, μπορεί να θεωρηθεί βιαιοπραγία.

Ηρεμήστε τον παπαγάλο σας

Στην Oak Bay στον Καναδά μπορείτε να τιμωρηθείτε με πρόστιμο που φτάνει τα 100 δολάρια αν ο παπαγάλος σας μιλάει πολύ δυνατά.

Τα παιδιά πρέπει να επισκέπτονται τους γονείς

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας έχει βρει μια ενδιαφέρουσα λύση για το πρόβλημα των μοναχικών ηλικιωμένων. Το 2013, η χώρα θέσπισε νόμο σύμφωνα με τον οποίο, τα παιδιά των ηλικιωμένων γονιών υποχρεούνται να τους επισκέπτονται. Ο νόμος αναφέρει ότι οι ενήλικες πρέπει να νοιάζονται για τις πνευματικές ανάγκες των γονιών τους και να μην τους παραμελούν ποτέ. Οι παραβάτες τιμωρούνται με φυλάκιση.

Μην είστε ενοχλητικοί

Στις Φιλιππίνες, η δεύτερη παράγραφος του Άρθρου 287 αναφέρει ότι αν παρενοχλεί κανείς αδικαιολόγητα ή προκαλεί συναισθηματική δυσχέρεια στους άλλους χωρίς κάποια αιτία, μπορεί να τιμωρηθεί με φυλάκιση 30 ημερών. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο νόμος αυτός σημαίνει βασικά ότι θα τιμωρούνται όσοι είναι ενοχλητικοί.

Προσοχή στην κατοχή πατάτας

Σύμφωνα με νόμο του 1946, η Ένωση Μάρκετινγκ Πατάτας στη Δυτική Αυστραλία έχε τη δικαιοδοσία να σταματήσει και να κάνει έλεγχο σε κάθε όχημα που υποπτεύεται ότι μεταφέρει πάνω από 50 κιλά πατάτες.

Μην κουβαλάτε σανίδες στο πεζοδρόμιο

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αρκετούς παράξενους, αν όχι αναχρονιστικούς, νόμους. Για παράδειγμα, ο κόσμος δεν μπορεί να μεταφέρει σανίδα όταν βρίσκεται στο πεζοδρόμιο, εκτός κι αν την ξεφορτώνει από κάποιο όχημα.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ