Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
25.2 C
Athens
ΑρχικήΕυ ΖηνDecoΑρχιτεκτονικός φουτουρισμός!Δείτε το Μέγαρο Πολιτισµού στο Μπακού του Αζερµπαϊτζάν!Θα σας αφήσει άφωνους!(photo)

Αρχιτεκτονικός φουτουρισμός!Δείτε το Μέγαρο Πολιτισµού στο Μπακού του Αζερµπαϊτζάν!Θα σας αφήσει άφωνους!(photo)

Μεταξύ των τελευταίων έργων της Zaha Hadid, της παγκοσµίως γνωστής Αρχιτέκτονος (Ιρανικής καταγωγής) είναι το νέο Μέγαρο Πολιτισµού της πρωτεύουσας Μπακού του Αζερµαϊτζάν, το οποίο φέρει το όνοµα του Προέδρου της χώρας, Geidar Aliev.

Η πρωτότυπης σχεδίασης αίθουσα συναυλιών του µεγάρου που παρουσιάζεται στην συνέχεια, χαρακτηρίζεται από απαλές αρµονικές γραµµές και είναι πλήρως επενδεδυµένη µε φυσικό ξύλο.

- Advertisement -

Η εµπειρία από την παρακολούθηση µουσικών έργων στην αίθουσα αυτή αναµένεται ότι θα είναι µοναδική. Tο τεράστιο οικοδόµηµα διαθέτει χώρους 110.000 m2 και ήδη αποτελεί ορόσηµο του Νέου Μπακού. Το Πνευµατικό Κέντρο, εκτός της αίθουσας των συναυλιών, περιλαµβάνει µουσείο, βιβλιοθήκη, αίθουσα συνεδρίων και χώρους εορταστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Το κέλυφος του κτιρίου περιλαµβάνει αρκετές επιφάνειες διαφωτίστων υαλοτοίχων για την ελαχιστοποίηση των αναγκών σε τεχνητό φωτισµό κατά την διάρκεια της ηµέρας. Η αίθουσα των συναυλιών, χωρητικότητος 2.000 ατόµων, είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον τµήµα του συγκροτήµατος.

Η Φουτουριστική τέχνη στην υπηρεσία της πολυβραβευμένης Zaha Hadid!Τα κτίρια της θα σας αφήσουν άφωνους!(photo)

Οι επιφάνειές της είναι ασύµµετρες και συνεχείς, χωρίς να υπάρχει εµφανής διαχωρισµός µεταξύ οροφής, τοίχων και δαπέδου. Ολες οι επιφάνειες είναι καλυµµένες µε φυσική ξυλεία, το δε ακουστικό αποτέλεσµα είναι εξαίσιο. Οι εργασίες κατασκευής του συγκροτήµατος έχουν προχωρήσει σηµαντικά και σύντοµα αναµένονται τα επίσηµα εγκαίνια.

Η Guardian τη χαρακτήρισε «σουρεαλιστική πόλη»!Έχει ελάχιστους κατοίκους αλλά και τα πλέον εντυπωσιακά κτίρια!(photo)

πηγή:profilnet.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,286LikesΚάντε Like
88,426 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ