Παραδοσιακά Ιαπωνικά καταλύματα στο Tόκυο!

Τα φτηνά αξιοπρεπή ξενοδοχεία σε μια τόσο ακριβή πόλη όσο το Τόκυο πραγματικά σπανίζουν. Ακόμη και τα ryokan, τα παραδοσιακά Ιαπωνικά καταλύματα με την ιδιαίτερη επίπλωση και την τοπική διακόσμηση, είναι υπερτιμημένα και κατά κανόνα μακριά από το κέντρο.

Διαβάστε επίσης: Τόκιο: Η παγκοσμίου φήμης αγορά Tsukiji σε νέα τοποθεσία

- Advertisement -

Το Αnnex Katsutaro Ryokan όμως, αποτελεί την χρυσή εξαίρεση στον κανόνα. Βρίσκεται  στην Shitamachi, μια παραδοσιακή περιοχή της πόλης που διατηρεί την γοητεία των αρχών του 20ου αιώνα και εξυπηρετείται άριστα από το metro και τα τρένα της JR μια που είναι μόλις επτά λεπτά μακριά με τα πόδια από τους σταθμούς Nippori και Sendagi.

Διαβάστε ακόμα:  Palatino Hotel: To 4 αστέρων ξενοδοχείο στο κέντρο της Ζακύνθου για μια απολαυστική διαμονή

Το κτίριο είναι μοντέρνο και μάλλον άσχημο, αλλά το service και οι τιμές φιλικότατες… Το  Ryokan λειτουργεί σύμφωνα με τo παλαιό Ιαπωνικό πρότυπο, δεν υπάρχουν δηλαδή κρεβάτια παρά μόνο στρώματα, σερβίρεται τσάι από παραδοσιακά ντυμένες καμαριέρες και στον τελευταίο όροφο του κτιρίου λειτουργούν θερμά λουτρά, πράγμα που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χάσετε.

Εxtra tip. Έχετε στα υπ’ όψιν ότι το πάσο για τα υπεραστικά τρένα της JR, που πιθανόν να έχετε προμηθευτεί για το ταξίδι σας στην Ιαπωνία, λειτουργεί κανονικότατα για τις γραμμές της JP και μέσα στο Τόκυο, γλυτώνοντας σας έτσι από ένα παραπάνω έξοδο…

Πηγή: www.travelstories.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ