Με αφορμή λοιπόν την νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας, σκεφτήκαμε ότι θα θέλατε να σας προτείνουμε και εμείς μια συνταγή! Ποιος είπε λοιπόν ότι δεν υπάρχουν επιλογές σε νηστίσιμα γλυκά; Αυτή η μηλόπιτα δεν περιέχει αυγά και γάλα είναι όμως εξίσου νόστιμη, τραγανή και λαχταριστή με την παραδοσιακή.

Δείτε τη συνταγή για μηλόπιτα χωρίς αυγά, βούτυρο και γάλα και χωρίς μίξερ.

Υλικά
750 γρ. μήλα κομμένα σε φέτες

175 γραμμάρια απλό αλεύρι

1 πρέζα αλάτι

85 γρ. μαργαρίνη

85 γρ. σπορέλαιο

1 με 2 κουταλιές νερό

125 γραμ. καστανή ζάχαρη

1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 με 2 κουταλιές νερό

Σε ένα χωριουδάκι του Αιγαίου βρίσκεται ένας από τους ομορφότερους πεζοδρόμους στον κόσμο!

Εκτέλεση
Για να κάνετε τη ζύμη, κοσκινίστε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ Προσθέστε την μαργαρίνη και το σπορέλαιο και ζυμώστε μέχρι η ζύμη να είναι μαλακή. Προσθέστε το νερό, ζυμώστε ξανά και τυλίξτε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη. Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.  Προθερμαίνετε το φούρνο τους 180 C. Σε μια φόρμα για τάρτες, απλώνετε τα 2/3 της ζύμης και την υπόλοιπη την αφήνετε στην άκρη.

Για τη γέμιση, ανακατέψτε τα μήλα με τη ζάχαρη και την κανέλα και προσθέστε το νερό, ειδικά αν τα μήλα δεν είναι ζουμερά. Ανοίξτε την υπόλοιπη ζύμη και απλώστε πάνω από τα μήλα. Κόβετε τη ζύμη που προεξέχει και την πιέζετε στις άκρες με το δάχτυλό σας. Αν θέλετε, κάνετε κάποια σχέδια ανοίγοντας σχισμές με το μαχαίρι ή κάνοντας τρύπες με ένα πιρούνι. Με ένα πινέλο βρέχετε ελαφρά τη ζύμη. Ψήνετε αρχικά για 20 λεπτά, στη συνέχεια μειώνετε τη θερμοκρασία στους 170 C και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα περίπου 30 λεπτά. Σερβίρετε ζεστή ή κρύα με ή χωρίς ζάχαρη άχνη.

Δεν φαντάζεστε ποιο νησί έχει πληρότητα 100% για το Πάσχα!

πηγή: all recipe

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ