Πάρκο των Ψυχών

Το Πάρκο των Ψυχών είναι ένα από τα πιο creepy «μουσεία» και μέρη στην Αθήνα και βρίσκεται στην Πάρνηθα, μόλις 40 λεπτά από το κέντρο της πρωτεύουσας!

- Advertisement -

Αυτός που επιμελήθηκε την δημιουργία του μουσείου είναι ο γλύπτης Σπυρίδων Ντασιώτης. Εμπνεύστηκε από το επιβλητικό Σανατόριο της Πάρνηθας, που είναι γεμάτο μνήμες και πόνο.

Με την ευκαιρία ανακαλύψτε έναν υπέροχος νερόμυλο 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας! (video)

Το Πάρκο των Ψυχών δημιουργήθηκε αφιλοκερδώς, δίνοντας «ζωή» σε νεκρούς κορμούς δέντρων εκφράζοντας τα συναισθήματα που διακατείχαν οι τρόφιμοι του Σανατορίου την περίοδο του εγκλεισμού τους.

Εκθέματα όπως «Η έγκυος», «Ο σταυρός του μαρτυρίου», «Η νοσταλγία της μάνας για το παιδί που άφησε πίσω», «Το ζευγάρι», «Το αυτί», «Το φτερό», «Ο συλλογισμός» κ.ά. συνθέτουν αυτό το εναλλακτικό αν μη τι άλλο μουσείο.

Το Πάρκο των Ψυχών βρίσκεται 1000 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας και, μόλις, 40 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας.

Δείτε τα εξαιρετικά πλάνα από το βίντεο από το κανάλι του haanity:

Κρυμμένος “παράδεισος” 40 λεπτά από την Αθήνα!

Στην Αθήνα σε απόσταση, περίπου, 40 λεπτών από το κέντρο της θα βρείτε ένα μοναδικό νησάκι που μπορεί να σας ταξιδέψει με τις πανέμορφες αντιθέσεις του, παρόλο που βρίσκεται στον Νομό Αττικής.

Με μία βυθισμένη βάρκα, ένα μοναχικό νησάκι, με ένα εκκλησάκι και τα τιρκουάζ νερά του, είναι σαν να έχει βγει από καρτ πόσταλ, αυτός ο συνδυασμός συνθέτει αυτόν τον μικρό παράδεισο.

Επίσης, γνωρίστε έναν υπέροχο νερόμυλο 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας!

Νότια της Αρτέμιδας, είμαστε “πάνω” από την Βραυρώνα Αττικής, έναν τόπο με σημαντικό αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Στα αρχαία χρόνια αποτελούσε πόλο έλξης, γι αυτό και κατασκευάστηκε εκεί ο Ναός της Αρτέμιδας.

Η περιοχή της Βραυρώνας

Η Βραυρώνα είναι σημαντικός αρχαιολογικός χώρος στην Αττική, γνωστή για τον ναό της Αρτέμιδος, που έχει δώσει το όνομά του στον δήμο της ανατολικής Αθήνας, αλλά και στον παραθαλάσσιο γειτονικό οικισμό της Λούτσας.

Οι επιδείξεις τους θα σας τρελάνουν, ανακαλύψτε τις εντυπωσιακές φιγούρες των αεροπλάνων που θα σας αφήσουν άναυδους! (video)

Ήταν χτισμένη σε έναν κόλπο στις ακτές του Νότιου Ευβοϊκού κόλπου, κοντά στον σημερινό οικισμό της Λούτσας. Κατοικήθηκε κατά την νεολιθική εποχή, την εποχή του χαλκού. Την εποχή του Θησέα η Βραυρώνα ήταν ένας από τους 20 δήμους που ενώθηκαν και αποτέλεσαν το μετέπειτα Αθηναϊκό κράτος.

Σύμφωνα με την μυθολογία

Βραυρώνα, Αττική
Το εκκλησάκι του Αγίου Αλέξανδρου στο νησάκι της Βραώνας

Ο τόπος, σταδιακά, εξελίχθηκε σε τόπο λατρείας της Αρτέμιδας και χτίστηκε ναός αφιερωμένος σε αυτή. Σύμφωνα με την μυθολογία, κατά την Τρωική εκστρατεία, η θεά Άρτεμις απαίτησε την θυσία της Ιφιγένειας. Με αντάλλαγμα να αφήσει τον Μυκηναϊκό στόλο να πλεύσει προς την Τροία.

Την στιγμή της θυσίας η Άρτεμις έσωσε την Ιφιγένεια και την μετέφερε στην χώρα των Ταύρων στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Η Ιφιγένεια επέστρεψε στην Ελλάδα με την βοήθεια του αδελφού της, Ορέστη.

Με την ευκαιρία σας αξίζει να δείτε τον πιο περίεργο καταρράκτη του κόσμου που σας προσφέρει ένα απίστευτο θέαμα! (video)

Σε μία παραλλαγή του μύθου που μεταφέρει ο Ευριπίδης, θέλει την Ιφιγένεια στην επιστροφή της να έφτασε στην Βραυρώνα και να έγινε ιέρεια της Αρτέμιδος.

Γύρω στον 8ο αιώνα π.Χ ξεκίνησε η λατρεία της Αρτέμιδος στην περιοχή της Βραυρώνας. Ενώ ο ναός κτίστηκε τον 6ο αιώνα π.Χ. Τα επόμενα χρόνια υπήρξε σημαντική επέκταση του λατρευτικού χώρου.

Η επέκταση αυτή της προϊστορικής Βραυρώνας έγινε μέσα στους χρόνους. Μετά από την Μυκηναϊκή εποχή και κατά πάσα πιθανότατα κατά τους Γεωμετρικούς χρόνους.

Από τους αρχαίους συγγραφείς ο Ηρόδοτος, ο Ευφορίων και ο Νόννος τοποθετούν τη Βραυρώνα κοντά στη θάλασσα. Η περιοχή άρχισε να παρακμάζει, σταδιακά, μετά τους πολέμους των Αθηναίων με τους Μακεδόνες. Με αποτέλεσμα να εγκαταλειφθεί τον 2ο αιώνα π.Χ., πιθανόν μετά από πλημμύρες.

Μάλιστα, ο περιηγητής Παυσανίας τρεις αιώνες αργότερα, δεν αναφέρει σχεδόν τίποτε για την περιοχή της Βραυρώνας. Το μόνο που αναφέρεται, είναι ο μύθος του Ευριπίδη για την επιστροφή της Ιφιγένειας.

Οι τελευταίες αναφορές του αρχαίου τοπωνυμίου “Βραυρών” συναντώνται κατά τους Βυζαντινούς χρόνους στο γραμματικό Θεόγνωστο (9ος αιώνας μ.Χ.) και στο λεξικό της Σούδας (10ος αιώνας μ.Χ.).

Απολαύστε το βίντεο του haanity, με τις όμορφες εικόνες που μας χαρίζει:

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ