Η Claira Hermet ήταν παρουσιάστρια και ραδιοφωνική παραγωγός του BBC, πριν αποφασίσει να τα παρατήσει όλα και να γυρίσει τον κόσμο.

Η σκέψη να αλλάξει τη ζωή της και να ταξιδέψει μπήκε στο μυαλό της, όταν είδε την μητέρα της και την αδελφή της να χάνουν τη ζωή τους από καρκίνο του στήθους. Για να μην έχει και εκείνη την ίδια κατάληξη, μιας και έφερε το θανατηφόρο γονίδιο, υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή, μάζεψε τα πράγματά της, πούλησε ορισμένα από τα υπάρχοντά της στο eBay και έφυγε.

- Advertisement -

Ζωή Παπαδημητρίου: Η Ελληνίδα που πήγε στις ΗΠΑ και είναι πλέον η πιο ισχυρή γυναίκα της Wall Street

«Οταν πέθανε η αδελφή μου, συμφώνησα με τον εαυτό μου πως θα βρω τρόπο να είμαι ευτυχισμένη», δήλωσε η 28χρονη.

«Δεν μπορώ να ζήσω τη ζωή τους, έχω τη δική μου και θέλω κάθε λεπτό της να αξίζει, τόσο για εκείνες όσο και για μένα», προσέθεσε.

«Μετά την επέμβαση άρχισα να νιώθω την επιθυμία να ταξιδέψω, έτσι αποφάσισα να ξεκινήσω αυτό το ταξίδι. Δεν είχα τίποτα να χάσω, είχα, όμως, πολλά να κερδίσω», ανέφερε.

 

Παρά το γεγονός ότι είχε αποφασίσει τις ηπείρους και ορισμένες από τις χώρες που θα επισκεπτόταν, δημιούργησε ένα μπλογκ, ζητώντας από τους αναγνώστες της να της πουν ποιο μέρος να επισκεφτεί και τι να κάνει εκεί.

Ο πρώτος της μήνας πέρασε στα ηλιόλουστα νησιά Αγιος Βικέντιος και στις Γρεναδίνες.

Τα νησιά της Καραϊβικής, από την άλλη πλευρά, έχουν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά της, καθώς εκεί πριν από 8 χρόνια κατάφερε να ξεπεράσει την βουλιμία.

«Υπάρχει κάτι μαγικό σε αυτόν τον τόπο. Δοκίμασα τα πάντα για να πάρω τον έλεγχο του σώματός μου και εκεί το βρήκα. Δεν ξέρω τι συνέβη», δήλωσε η Claira.

Φενγκ σούι: Τα δύο χρώματα που προσελκύουν τα χρήματα και την τύχη

Από το Τρινιντάν, στον Πανάμα και έπειτα στο καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο να χορεύει σάμπα μαζί με φίλους.

«Απλά δεν μπορούσα να πιστέψω πως ήμουν εκεί. Ηταν σχεδόν μαγικό. Βρέθηκα με αγνώστους, που τώρα είναι φίλοι μου», θυμάται.

Οσον αφορά το μπλογκ της, η Claira λέει πως δεν πρόκειται μόνο για καταγραφή του νέου κεφαλαίου στη ζωή της, αλλά ένας τρόπος επικοινωνίας με τον μπαμπά της.

«Ο μπαμπάς μου και εγώ είμαστε πολύ κοντά, αλλά δεν επικοινωνούμε», υποστηρίζει.

«Διαβάζοντας το μπλοκ μου, νομίζω πως συνειδητοποίησε τη σημασία αυτού του ταξιδιού για μένα», σημειώνει.

 

Το Prozac του Μεσαίωνα: Το μπαχαρικό που χρησιμοποιούσαν οι μοναχές ως φυσικό διεγερτικό

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ